Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Planuje zapisanie syna do przedszkona. Jedno z branych przeze mnie pod uwage prowadzi edukacje metoda Marii Monterssori. Moze wasze dzieci chodzily lub chodza do tego typu przedszkola. Jesli tak to prosze o uwagi na ich temat. Slyszalem bowiem skrajnie rozne opinie, a chcialbym wiedziec czy dziecko bedzie sie dobrze czulo w takim przedszkolu. Prosze o wszelkie uwagi.
Na pewno jest to świetna rzecz dla małych dzieci i ich rozwoju. Ale... co potem? Szkoła w tym samym stylu? Podstawowa, średnia? Przerwanie tego typu nauki i trudne przeniesienie do "standardowego"?Moje dziecko jeszcze nie chodzi do przedszkola Montessori. Ale planuję córkę zapisać. Przedszkole to zaczyna się od 2,5 roku. Przeczytałam założenia Montessori i przekonują mnie. Faktycznie w normalnym otoczeniu dzieci nie wychowują się jedynie z dizecmi w tym samym wieku. Ale z dziecmi w różnym wieku. A metoda ta moze przynieść wiele pożytku.
Swoją drogą dzieła Marii Montessori zostały ostatnio wydane przez PWN. Warto zajrzeć.