reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Miał ktoś może podobnie i potrafi pomóc?

reklama
Cześć kobiety...Jestem w 4tc+5d to moja pierwsza ciąża w poniedziałek byłam u lekarza i widział pęcherzyk ciążowy ale tylko 2mm...kazał zrobić betę, która wynosi 388...powiedzcie mi czy to normalne i mogę być spokojna czy mam się może martwić... powiedział że na razie to jedno badanie beta wystarczy i że się zobaczy co dalej...już sama nie wiem co mam myśleć..
Poczekaj , przekalkulowałam to co napisałaś i niemożliwe jest, żeby przy tak niskiej becie zobaczyć pęcherzyk w macicy. Pęcherzyk widać jeśli stężenie bety osiągnie 1000.

Dorzuć sobie progesteron koniecznie.

Twoja historia nie musi być jak moja ale w moim przypadku była to CP (też miałam pseudo pęcherzyk) .

Dziewczyny to jest początek ciąży nie ma możliwości, żeby beta była mega wysoka.... zwłaszcza, że @ był 29.08 , czyli autorka teraz jest kilka dni po terminie spodziewanej @.
No i jeden wynik nic nie mówi, jak przyrost .. także myślę, że lepiej nikogo nie straszyć cp itp itd

Dziewczyny to jest początek ciąży nie ma możliwości, żeby beta była mega wysoka.... zwłaszcza, że @ był 29.08 , czyli autorka teraz jest kilka dni po terminie spodziewanej @.
No i jeden wynik nic nie mówi, jak przyrost .. także myślę, że lepiej nikogo nie straszyć cp itp itd
Dziekuje za wsparcie jutro idę na kolejną betę i dam znać...

Tu raczej chodzi że niema możliwości że przy becie ponad 300 jest pęcherzyk w macicy .
Albo spadkowa beta albo to nie jest pęcherzyk ciążowy.
I ten właściwy oczywiście może pokazać się.

reklama
Nikt nie straszy, tylko zwraca uwagę. Jeżeli ta lekarka faktycznie widziała pęcherzyk, to albo beta już spada albo to pseudopęcherzyk. Plus nie wiadomo czy beta była zrobiona tego samego dnia czy dzień po USG. W 4+5 jak najbardziej beta mogłaby być już pod tysiąc, skoro 24.09 już były kreski na teście.

Do góry