Hej ! 12 lutego urodziłam przez CC . Mój połóg trwał książkowe 6 tyg . Dziś ,czyli tydzień po przerwie od połogu dostałam okres . Karmię piersią i odciagam pokarm . Czy miesiączka przy karmieniu piersią to normalka ? Czytałam , że zazwyczaj podczas karmienia piersią okres przychodzi po odstawieniu … i czy to oznacza , że wraz z miesiączką wróciła mi płodność ?
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Najpierw jest owulacja, potem miesiączka ( krwawienie).
Także teoretycznie już musicie uważać
Także teoretycznie już musicie uważać
Lady Loka
5 tygodni po porodzie byłam na kontrolu i gina i powiedział, że owulacja na dniach, więc okres za killanaście dni. Jestem kpi, ale laktator działa podobnie. Liczyłam, szczerze mówiąc, na dłuższą przerwę.Hej ! 12 lutego urodziłam przez CC . Mój połóg trwał książkowe 6 tyg . Dziś ,czyli tydzień po przerwie od połogu dostałam okres . Karmię piersią i odciagam pokarm . Czy miesiączka przy karmieniu piersią to normalka ? Czytałam , że zazwyczaj podczas karmienia piersią okres przychodzi po odstawieniu … i czy to oznacza , że wraz z miesiączką wróciła mi płodność ?
olka11135
Moderator
5 tygodni po porodzie byłam na kontrolu i gina i powiedział, że owulacja na dniach, więc okres za killanaście dni. Jestem kpi, ale laktator działa podobnie. Liczyłam, szczerze mówiąc, na dłuższą przerwę.
No nie do końca działa podobnie
Lady Loka
ale sam fakt braku miesiączki przy karmieniu albo ich nieregularność nie jest równoznaczna z tą metodą. I ja nie na metodę liczyłam (bardziej na dalszy spokój miesiączkowy), tak czy inaczej przeszłam na tabletkiNo nie do końca działa podobniepatrząc na LAM Link do: Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia

Edit. W sensie prolaktyna wydziela się i przy kp i przy kpi.
Lady Loka
Karmisz na żądanie, to jak chcesz to zwiększyć? Po prostu u niektórych kobiet tak jest.a jak teraz zwiększę ilość kp to miesiączka znowu zniknie ? Syn zaczyna miewać kolki , a pierś go uspokaja i usypia .
Zeby byl brak miesiaczki przy kp to trzeba by bylo co 2h karmic z zegarkiem w reku przez cala dobe, w nocy tez. Kazdy organizm jest inny, dzieci tez. Najwidoczniej hormony juz sie uregulowaly, a laktacja ich nie hamuje. Nie jest to nic zlego.
Jak wyzej dziewczyny pisaly, zeby pojawila sie miesiaczka to ok 2 tygodnie przed nia musi byc owulacja. Takze jesli nie chcesz ciazy kolejnej narazie to powinniscie sie zabezpieczac.
Jak wyzej dziewczyny pisaly, zeby pojawila sie miesiaczka to ok 2 tygodnie przed nia musi byc owulacja. Takze jesli nie chcesz ciazy kolejnej narazie to powinniscie sie zabezpieczac.
reklama
Cookie_
Moderator
Po obu ciążach karmiłam na żądanie średnio co 3h z czego syn po 3 mies nakarmiony o 23/24 spał do 6.00. jak widać przerwa była spora i miesiączka pojawiła się po 8 mies. Po kolejnym porodzie znów karmienie na żądanie podobnie czasowo jak za pierwszym razem +w nocy i miesiączką pojawiła się po 12 mies.Zeby byl brak miesiaczki przy kp to trzeba by bylo co 2h karmic z zegarkiem w reku przez cala dobe, w nocy tez. Kazdy organizm jest inny, dzieci tez.