reklama

Miesiączkowanie

Poszłam do gin i okazało się że puste jajo plodowe. Byliśmy świecie przekonani że ciąży nie ma bo beta nawet ujemna a lekarz robił usg 30 minut i w ostatniej chwili znalazł.

Tamte ciąże były prawidłowe poronilam ze względu na wynik TSH miałam wtedy 13 i ataki padaczki. Krwawienia w ciąży nie przyczyniły się do wcześniejszych poronien.
A teraz to tsh udało się zmniejszyć , bo ono na pewno doprowadza do poronień , jak i krwawienie ,które z reguły oznacza coś złego , owszem plamienia się zdarzają nawet często ,ale obfite krwawienie zwykle kończy się poronieniem ,ale większość kobiet nie zdaje sobie z tego sprawy ,ależ mi przykro z Twojego powodu

reklama
U mnie było powodem poronienie tylko wysokie tsh i ataki.

Tak tsh teraz mam 2.1 dawka euthyrox 150 bo z lekarzem zmniejszamy do 1.0 resztę hormonów też wszystkie są ok.

Ale ja po 4 poronieniu odpuściłam. Nie staramy się z mężem już o dziecko. Raczej już nie chcemy. Nie mam już siły a gin też mi mówił że 4 poronienia to za dużo słaba macica i jak kiedyś się zdecyduje na ciąże z ryzykiem to od razu luteina w ruch i leżenie minimum pierwszy trymestr.

Czyli to już 4 poronienie ?? a robiłaś jakieś inne badania ? genetyczne ? itd ?
Tak 4 poronienie.

Badań genetycznych nie ponieważ znane są przyczyny poronien i w tym nie było genetyki. Tylko wysokie tsh i atakami doprowadzalam siebie i dziecko nie dotlenieniem mózgu. Dlatego nie udało mi się donosic żadnej ciąży. Dopiero w DE wszystkie hormony mi unormowali.

Aha no przykro mi bardzo , nie chce tu namawiać ,ale może warto się przebadać właśnie pod kontem , tych bardziej konkretnych spraw ? chyba że jesteście pewni ,że kiedyś nie będziecie żałować decyzji

Nawet jeśli bym chciała się przebadac tak dla siebie. To nie mam opcji ponieważ mieszkam w DE tu wszystko na skierowania nie mogę nic zrobić prywatnie a w Pl już w tym roku nie będę a jak jadę to na weekend albo Góra na tydzień.

Decyzja została podjęta z mężem i raczej jej żałować nie będziemy. Nie które kobiety mają silna wolę do walki ja już jestem zmęczona a że teraz mimo pustego jaja plodowego bardzo mnie to dotknęło.

Byłam w szoku ponieważ gin mi przed usg powiedział że nawet przy pustym jaju plodowym beta jest wyższa niż 5 a u mnie była niska. I jak zrobił USG i znalazł w ostatniej chwili to zadalam mu pytanie jak to jest możliwe że beta ujemna a ciąża nieprawidłowa a on na mnie popatrzył i usłyszałam. Przykro mi ale są takie przypadki rzadkie są ale są i ja jestem takim przypadkiem. I co ja miałam mu pow? Siedziałam i ryczalam. Bo przy zobaczeniu wyniku bety byłam pewna że ciąży nie ma a tu taki psikus. Tylko szkoda że znowu nie wyszło. Nie umiem już pozytywnie myśleć. Wolałam podjąć decyzję że dzieci już nie chce niż starać się nadal i przechodzić przez to samo 5 raz.

Nawet jeśli bym chciała się przebadac tak dla siebie. To nie mam opcji ponieważ mieszkam w DE tu wszystko na skierowania nie mogę nic zrobić prywatnie a w Pl już w tym roku nie będę a jak jadę to na weekend albo Góra na tydzień.

Decyzja została podjęta z mężem i raczej jej żałować nie będziemy. Nie które kobiety mają silna wolę do walki ja już jestem zmęczona a że teraz mimo pustego jaja plodowego bardzo mnie to dotknęło.

Byłam w szoku ponieważ gin mi przed usg powiedział że nawet przy pustym jaju plodowym beta jest wyższa niż 5 a u mnie była niska. I jak zrobił USG i znalazł w ostatniej chwili to zadalam mu pytanie jak to jest możliwe że beta ujemna a ciąża nieprawidłowa a on na mnie popatrzył i usłyszałam. Przykro mi ale są takie przypadki rzadkie są ale są i ja jestem takim przypadkiem. I co ja miałam mu pow? Siedziałam i ryczalam. Bo przy zobaczeniu wyniku bety byłam pewna że ciąży nie ma a tu taki psikus. Tylko szkoda że znowu nie wyszło. Nie umiem już pozytywnie myśleć. Wolałam podjąć decyzję że dzieci już nie chce niż starać się nadal i przechodzić przez to samo 5 raz.
Rozumiem Cię , ja powiedziałam sobie że do 3 razy sztuka , i też bym odpuściła , eh masakra tak mi przykro na prawdę , ja miałam pusty pęcherzyk i beta rosła ,była niska ale była

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry