reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Miesięczny maluch

Natalia 1989

Zaciekawiona BB
Hej
Dziewczyny jak sie zachowywał Wasz maluszek od poczatku przyjścia na świat?
Zwłaszcza chodzi mi o sen?
Śpią spokojnie Wasze bobasy ?
Czy fikają po całym lozeczku ?

Moja córka ma 31dni i przekręca sie w łóżeczku na bok
Wkłada nóżki w szczebelki
3/4 czasu snu fika nóżkami
Jak Wasze maluszki?

reklama
Moja córka na początku dużo spala. Trochę za dużo, bo musiałam ją wybudzać na jedzenie przez pierwsze 2 tygodnie. Później już były pobudki co 2 godziny i wędrowanie po łóżeczku. Zaczęło się ok. 3 tż, sporo ruszała się podczas snu (to normalne). Koło 2 miesiąca pierwszy raz przekręciła się na brzuszek przez sen, czym mnie trochę wystraszyła i ją skonsultowałam z fizjo i osteopatą (wszytsko ok). Takie przewroty na bok na tym etapie mogą być ok, ale również dobrze sugerować problemy z napięciem mięśniowym. Wg mnie do konsultacji

Pierwsze 2 tygodnie nie odczuwałam że mam dziecko: sen, jedzonko, przebieranie💩pobudka równo co 3 godziny na mleko.

Później coraz mniej snu w dzień, zasypia około 21 i w nocy pobudki na mleko o 24,3,6

Dużo się rusza nóżkami i raczkami w dzień, rączka między szczebelkami się zdarzyła, ale jak zaśnie to śpi spokojnie.

Od zaczętego 3 tygodnia okno aktywności o 6🤡 o 6 pobudka i „mama już nie chce leżeć”😀

Do góry