Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przed staraniami zrobiłam sobie cały pakiet dla kobiet planujących ciążę, była jakaś promocja... Brak przebycia toxo mnie również zdziwił, bo też spędziłam kawał dzieciństwa liżąc koty i jedząc wszystko prosto z ogrodu...A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowyw kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne
Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?
W Alabie nam wpychali to przy każdej okazji, niezależnie od kwoty do zapłatySwoją drogą w Diagnostyce i Alabie była (jest?) taka akcja profilaktyczna hcv, że jak się robiło badania za co najmniej 150 PLN to hcv można było zrobić za darmo. Następnym razem jak będzie robić badania to można zapytać :-).
Ach, no pięknePiękne dzieciństwojeszcze muszki takie małe jadłam, przypomniało mi się
i jakoś nigdy na nic nie chorowałam w dzieciństwie
![]()
Ale to jest dobre badanie, jedno z obowiązkowych w drugiej połowie ciążyW Alabie nam wpychali to przy każdej okazji, niezależnie od kwoty do zapłaty![]()
No ale nie w medycznym, a chemicznym@Lady With Cats Ty pracujesz w laboratorium? Tzn. tworzysz zakresy referencyjne? Dobrze pamiętam?
Wrzucę te wyniki jak ktoś się zna