reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Moim zdaniem warto z 2-3 cykle sie poobserwować razem z testami owu, do tego jak mierzysz temperaturę to powinnaś mieć fajny obraz tego kiedy owu u Ciebie wypada 🙂
to mierzenie temperatury w poprzednim cyklu (początku więc trochę nieudolne) 😉 pokrywa się z testami owu ale ostatnio odkryłam że moje TSH to jakiś dramat więc i tak nie mogę być pewna że owuluje 😓 lekarz powiedział że skonsultuje się z endykrologiem i mam nadzieję dostanę leki jak najszybciej

Załączniki

• 2d2bbe0b-2c30-457a-89c1-40fe5f5c8b61.jpeg
    2d2bbe0b-2c30-457a-89c1-40fe5f5c8b61.jpeg
    23,5 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Tak mniej więcej to wyglada, idę na usg, płacę 70zl, ide do drugiego i jeśli to tylko konsultacja to nie płacę, jeśli recepta to płacę 50zl a jeśli badanie to 150zl. Czy jest to chore? Tak, ale w moim mieście NIE MA ginekologa z usg. Po prostu nie ma. A ze ja pracuję zmianowo i nie mam prawa jazdy to nie mogę sobie jeździć do innego miasta, w zeszłym roku jeździłam do Łodzi, ale żeby tam jechać musiałam niejednokrotnie brać urlop i to tez nie jest idealne rozwiązanie :(
Masakra :-( dobrze że płacisz za to stosunkowo niedużo :-( ale mimo wszystko nie czaję idei prywatnego gabinetu ginekologicznego bez USG

to mierzenie temperatury w poprzednim cyklu (początku więc trochę nieudolne) 😉 pokrywa się z testami owu ale ostatnio odkryłam że moje TSH to jakiś dramat więc i tak nie mogę być pewna że owuluje 😓 lekarz powiedział że skonsultuje się z endykrologiem i mam nadzieję dostanę leki jak najszybciej
jakie masz wyniki TSH ? Mi tez się wahają te wyniki strasznie i też będę starać się aby bardziej to zbadać i leki dostać w razie potrzeby,w piątek badałam TSH i w poniedziałek lecę gadać z lekarzem jestem ciekawa co powie bo u ostatniego lekarza strasznie bagatelizowali i uważali ze wszystko git według mnie nie jest dobrze i ciężko może mi być zajść przez te wyniki zawyżone.. moja mama tez ma problemy z tarczycą od młodości i przyjmuje leki także ciekawe jak to u mnie będzie czy się zlitują i dadzą cos na zbicie

kurde, dobra, niech napieprza, byle owu była jutro, a nie dziś. Albo najlepiej w poniedziałek. Wszystko zniosę, tylko niech łaskawie nie następuje w 11dc z zaskoczenia.

Żeby było zabawniej, to temperatura mi tak skoczyła dzisiaj, że aż poczułam, jak mi kortyzol zabuzowal z wrażenia na widok tych cyferek
Mnie napieprza zawsze jeden jajnik- ten, ż którego jajo wyskakuje.
Potwierdzone już dawno, przypieczętowane w zeszłym miesiącu.

Dlatego tak żałuję tego cyklu, bo wczoraj pół godziny po tym, jak zaczął nawalać mi prawy jajnik, dostałam telefon od lekarki.

No ale wiadomo, każdy organizm inny. I równie dobrze możesz mieć dzisiaj, jak i jutro.
Ból związany jest albo z pęknięciem pęcherzyka Graffa, albo z ruchem rzęsek w jajowodzie, kiedy przeciskają komórkę.

To są moje wyniki z piątku,tak sobie skacze te TSH raz jest na poziomie 2 raz na poziomie 6 tyle było najwyżej ..

Załączniki

• IMG_0059.jpeg
    IMG_0059.jpeg
    108,4 KB · Wyświetleń: 64
jakie masz wyniki TSH ? Mi tez się wahają te wyniki strasznie i też będę starać się aby bardziej to zbadać i leki dostać w razie potrzeby,w piątek badałam TSH i w poniedziałek lecę gadać z lekarzem jestem ciekawa co powie bo u ostatniego lekarza strasznie bagatelizowali i uważali ze wszystko git według mnie nie jest dobrze i ciężko może mi być zajść przez te wyniki zawyżone.. moja mama tez ma problemy z tarczycą od młodości i przyjmuje leki także ciekawe jak to u mnie będzie czy się zlitują i dadzą cos na zbicie
właśnie u mnie to cholera wie jakie mam 🤷🏻‍♀️ 2 tyg temu w Polsce miałam 9.4, spanikowałam po powrocie i tu gdzie mieszkam lekarz mnie wysłał na powtórzenie badań. Wyszło że teraz jest 4.6 ale lekarz powiedział że to powyżej max i normalnie by obserwował ale w naszym przypadku że się staramy pogada z endykrologiem i da mi znać 🤞🤞🤞

właśnie u mnie to cholera wie jakie mam 🤷🏻‍♀️ 2 tyg temu w Polsce miałam 9.4, spanikowałam po powrocie i tu gdzie mieszkam lekarz mnie wysłał na powtórzenie badań. Wyszło że teraz jest 4.6 ale lekarz powiedział że to powyżej max i normalnie by obserwował ale w naszym przypadku że się staramy pogada z endykrologiem i da mi znać 🤞🤞🤞
super to już nie jest źle.. najważniejsze ze zaczynają działać i nie olali tego

super to już nie jest źle.. najważniejsze ze zaczynają działać i nie olali tego
właśnie mam nadzieję że to oznacza że coś dostanę a nie wróci do mnie i powie że uznali z endykrologiem że w sumie poziom narazie spoko!

U Ciebie też nieźle te skoki, właśnie widziałam że może bardzo się wahać TSH w ciągu dnia nawet. Mam nadzieję że lekarz się porządnie temu przyjrzy

Powiem, że ta gadanina o odpuszczeniu mnie szczególnie irytuje. Tekst "Już tyle razy poroniłam przez to że się spinasz. Zluzujcie i Wam wyjdzie, jak nam".
No super, fajnie. Jak wyluzuje, to nie będę robić. Diagnoza zapadła. Po kij chodzić do lekarzy, jak się ma takich ekspertów wśród znajomych 😅.
No szlak człowieka trafia. Ja już ostatnio staram się odbić pałeczke, chcesz samochód odkładasz idziesz w tym kierunku weź wyluzuj samo przyjdzie 😂🤷‍♀️. Chcesz to ale weź o tym nie myśl, potrafisz? No nie, a ode mnie tego wymagasz?! Myślisz o tym cały czas no nie, to pamiętaj że działa to w 2 strony 🤷‍♀️.

reklama
Do góry