reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mleko mm a kupka

Hej dziewczyny jesteśmy z moją księżniczką na mm praktycznie od początku teraz ma 2 tyg i pije mleko bebilon advance 1 takie miała w szpitalu... Zastanawiam się nad zmianą ponieważ nie robi kupki już 2 dzień ogólnie pije chętnie nie ulewa się ale nie może się załatwić to co o tym myśli? Czy to zatwardzenie spowodowane mlekiem zmieniać czy czekać jeszcze.?

reklama
Dzieci moga kupki nie robic kilka dni i nie ma w tym nic zlego jesli nie towarzyszy maluszkowi bol, dyskomfort itd Nie latwo tez dobrac odpowiednie mm bo kazdemu dziecku podpasuje co innego. Jesli coreczka zachowuje sie normalniez nie jest placzliwa, nie ma twardego brzuszka, nie prezy sie jakby probowala zrobic kupke, to dalabym jej jeszcze troche czasu. Natomiast jesli widzisz ze dzidzius sie meczy to skonsultuj sie z polozną badz pediatrą, pokaze Ci jak malenstwu ulzyc, jak robic masaz brzuszka, dobrze dziala tez termofor z pestek wisni, i moze doradzi czy juz czas na prpbe innego mleka.

Hej dziewczyny jesteśmy z moją księżniczką na mm praktycznie od początku teraz ma 2 tyg i pije mleko bebilon advance 1 takie miała w szpitalu... Zastanawiam się nad zmianą ponieważ nie robi kupki już 2 dzień ogólnie pije chętnie nie ulewa się ale nie może się załatwić to co o tym myśli? Czy to zatwardzenie spowodowane mlekiem zmieniać czy czekać jeszcze.?
Myślę, że najlepiej poradzić się pediatry ewentualnie położnej, a nie przypadkowych osób na forum. Tym bardziej, że mleka nie zmienia się z dnia na dzień bo to nie służy tak małemu brzuszkowi.

Bebilon jest bardzo ciężki, nasza córka też miała problemy z zaparciami. Obecnie obie dostają Enfamil i nie mam żadnych problemów gastrycznych. Ale też uważam, że warto się poradzić położnej.

Do góry