reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Ja teraz to jedynie jabłka i gruszki małemu daje robione przez siebie z deserków bo reszt owoców boje sie kupować, a te akurat mamy swoje, więc inne po prostu kupuje w słoiczku bo chce żeby poznał inne smaki. Ari ogólnie jak na razie deserki lubi wszystkie a obiadki to już zależy od dnia i ochoty ;-)

Mi wcześniej na cycu spała prawie całą noc, budziłą się np dopiero 0 6 rano, jadła i szłą dalej spać a teraz śpi od 21 do 9-10 i w tym czasie mamy około 4 karmień cycusiem
W przyszłym tygodniu mamy wizytę u dermatologa więc do tego czasu nie chcę jej nic nowego wprowadzać, ale po wizycie zaczynamy próbować nowe smaki :) mała jak tylko widzi łyżeczkę to buziaka otwiera

Doloress ale masz luksus :) ja tam niby też narzekać nie powinnam, bo mała szybko zjada i idzie dalej spać, nooooo ale zawsze to jest pobudka:) a ja jestem strasznym śpiochem

Marcel zaczął wymiotowac,nie wiem czy nie jest to spowodowane rozszerzeniem diety.Pierwszy raz marchewkę dostał we wtorek po południu,tak samo w środę.W nocy ze środy na czwartek zwymiotował obficie mlekiem bo czesto jadł cycuś,myslałam ze to pojedynczy incydent z przejedzenia,w czwartek dostał znowu marchewkę a po kilku godzinach zwymiotował na mleczno marchwiowo.Nie było wysypki wiec dzis dałam marchewkę z ziemniakiem i tu zwymiotował podczas jedzenia.
Nie wiem czy odstawic warzywka na jakis czas,czy od jutra zacząc znowu podawac ale dosłownie po 2-3łyżeczki i codziennie po te 3 łyżeczki np przez tydzien a następnie po 5-6 łyżeczek znowu przez tydzien by brzuszek tyle nie dostawał.A może to wina marchewki.Jutro chyba ugotuje sam ziemniak i dam troszeczkę z moim mlekiem.
Miała tak któraś z mamusiek?

0

ja dziś pierwszy raz dałam mleko z kaszką (3 łyżki stołowe, jak było na opakowaniu) młody pospał 2h tylko, za to po 3 łyżeczkach jabłka (w międzyczasie troszkę herbatki rumiankowej) śpi już skubany koło 4h :szok:

ciekawe czy się swoją drogą będzie najadał :confused: 3x po 150ml mm, 1x110 z kaszką (było 150, ale wszystkiego nie dał rady) i te 3 łyżeczki jabłka....:baffled:

reklama
Kupiłam wczoraj bebilon pepti,żeby miec na czarna godzine,zebym mogla byc poza domem i sie nie stresowac:-Dtez marzylam,że moze mu dam butle na noc to dluzej pospi ale poki co moje dziecko odmawia picia mleka... wczoraj byl koszmar bo nawet mu smok nie pasowal wypluwal dzis kupilam inny i bylo lepiej ale ryk i ryk cos tam ciumknal takze nie dziwie sie,bo nawet jak mu dalam herbatke czy soczek to w niekapku wiec on juz w ogole zapomnial co to butla a mm to pil jeszcze jak miesiaca nie mial i to jakos przez dwa tyg tylko

U nas na kleiku ( na 90 ml Nutramigenu ) + cycu przesypia około 5 h ...

Na samym cycusiu max 3h

bardzo ładnie :) moj jak przespi godzinki to czuje,że mam luksus

Mi wcześniej na cycu spała prawie całą noc, budziłą się np dopiero 0 6 rano, jadła i szłą dalej spać a teraz śpi od 21 do 9-10 i w tym czasie mamy około 4 karmień cycusiem
W przyszłym tygodniu mamy wizytę u dermatologa więc do tego czasu nie chcę jej nic nowego wprowadzać, ale po wizycie zaczynamy próbować nowe smaki :) mała jak tylko widzi łyżeczkę to buziaka otwiera

wow wow wow to mozliwe jest,żeby dziecko na cycu spało cała noc? myslalam,że to niemozliwe?!! bo ja czekam czekam i sie nie doczekam:-D niebawem 5ty miesiac a nie chce Dawid posmac mamie...i zamiast coraz lepsze noce to sa coraz gorsze:zawstydzona/y:

Do góry