reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Mi nie przeszkadza ze młoda sama je i sie ubrudzi normalna kolej rzeczy a od dopierania plam sa dobre proszki i odplamiacze , tak samo jak zacznie chodzic sama czy bawic sie na placu zabaw to tez bedzie brudna ja nie naleze do mam ktore tylko pilnuja tego nie ruszaj tam nie idz bo sie pobrudzisz :-p;-)

reklama
Weronika dzisiaj jadła u babci na podłodze, nie mamy tam krzesełka, więc siadamy na podłodze i szamiemy, babcia patrzyła z radością na dziecko, że tak ładnie sobie radzi, ale wiem, że jej tam w głowie świtało, że podłogę będzie trzeba umyć. :-p Jednak nad czystością wygrywa satysfakcja i uśmiech wnusi. ;-)

A moje dziecię nie chce samo jeść. Chciało jeszcze jakieś 2 m-ce temu, ale wtedy mamie się nie chciało po nim sprzątać :baffled:. Za to teraz gdy go karmie, to on grzebie mi w misce i talerzu, chwyta jedzonko do ręki i dusi je z uśmiechem patrząc jak mu się kaszka, albo np. brokuła wyciska między palcami :-D. NO ale nic będziemy próbować dalej. Najważniejsze, że jak na razie z jedzeniem nie ma problemu, wcina wszystko.

A my dziś pierwszy jogurcik zjadłyśmy i mam pytanie, ponieważ my jesteśmy na Nutramigenie z powodu podejrzenia o skazę białkową, czy któreś z dzieci miało jakieś problemy po jogurcie? Jeśli tak to jak szybko od podania? Ja dałam małej około 11 i jak dotąd nic, zero objawów żołądkowych czy skórnych.

Poza tym to jemy słoiczki ( wszystkie smakują ) a dziś dałam gotowaną marchew i kalafiora w kawałkach i mała poprostu się tym bawiła tzn. wyrzucała za krzesełko, ale jak ja jje dawałam to ładnie gryzła. Będziemy próbować dalej aż sama załapie. :)

Ja daje jogurt ale nic po nim nie zauważyłam.
Moja też jak złapie jedzenie to jej między palcami wychodzi tak ściska. Ja daje juz jedzenie pod kolor ubrania jak na czerwono to truskawki jak na biało to moje zupy i kaszki. Itd. Jak mam inny ciuch to duży sliniak i rękawy podwijam. Dziś dałam jej serwetke na kolana ale ona ja zjesc chciała.

reklama
Do góry