reklama
marlena nie wiem czy kp czy mm. Tu jest dla piersiowych: Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią - MójNiemowlak.pl
Kurcze, nazwijcie mnie dziwaczka, ale ja bym nie dala Adamowi takich chrupkow. Z takimi chrupkami to mi sie kojarza dzieci cos mniej wiecej kolo roku , nie wiem co on by mogl zrobic z takimi chrupkami, bo to ani zabawa ani jedzenie, no nie wiem... Az z ciekawosci zaczelam googlowac i znalazlam, ze mozna podac juz od 5-tego miesiaca jesli sa bez dodatku soli czy cukru.
Od kiedy chrupki kukurydziane i biszkopty? - Mamopedia
No nie wiem, ja jakos sceptycznie jestem do takich chrupkow nastawiona, wrecz zszokowana dziwnie, bo w zyciu bym nie utozsamiala dziecka przed skonczonym polroczem z takimi chrupkami..
Wg tego schematu co pokazuje Ryba dla butelkowych dzieci jest od 9 mies... Nie rozumiem.
http://mojniemowlak.pl/schemat-zywi...at-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html
Od kiedy chrupki kukurydziane i biszkopty? - Mamopedia
No nie wiem, ja jakos sceptycznie jestem do takich chrupkow nastawiona, wrecz zszokowana dziwnie, bo w zyciu bym nie utozsamiala dziecka przed skonczonym polroczem z takimi chrupkami..

Wg tego schematu co pokazuje Ryba dla butelkowych dzieci jest od 9 mies... Nie rozumiem.
http://mojniemowlak.pl/schemat-zywi...at-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html
Ostatnia edycja:
Mój Kacper od wczoraj ma chrupki kukurydziane. Już może to czemu nie? Dzięki takim chrupkom dziecko uczy się samo coś szamac. Zresztą i tak więcej tego chrupka ma buzi i łapkach niż w brzuszku![]()
no właśnie , bez przesday z tymi schematami, lekarka mi kurde pozwoliła, no to lekarka chyba by mi zle nie doradziła ? ale juz sama zdziczałam
Co do ziemniaka ugotowanego samodzilenie - został olany zimnym moczem, za to słoiczek marchewka ziemniak - wręcz przeciwnie !!!

a co do wartości odżywczych chrupek znalazłam takie coś :
Wartość odżywcza[edytuj]Chrupki kukurydziane bez dodatków, uzyskiwane metodą ekstruzji, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych węglowodanów (ok. 71,3 g na 100 g chrupek), a także białek (8,9 g) oraz błonnika (7,6 g)[SUP][1][/SUP]. Zawierają niewiele tłuszczu (w zależności od producenta od 1 do 3 g na 100 g chrupek). Kaloryczność wynosi ok. 352 kcal/100g[SUP][2][/SUP].
Chrupki smażone zawierają znacznie więcej tłuszczu (nawet ponad 25%), a ich kaloryczność dochodzi do 500 kcal/100g.
Węglowodany zawarte w chrupkach kukurydzianych mają wysoki indeks glikemiczny. Chrupki są także źródłem zeaksantyny, luteiny oraz selenu[SUP][1][/SUP], a także żelaza, fosforu i magnezu
Ostatnia edycja:
Schematy, schematy, schematy.... ja słucham też pediatry i intuicji ;-)
Nasza pani doktor kazała rozszerzać dietę Kacpra po skończonym 4msc choć był i nadal jest na piersi. Cyc nadal kroluje i chcę coś w tym naszym menu zmienić tylko nie wiem jak....
5.30- cyc, około 120ml
11.00- cyc, około 150-180ml
14.30-15.- obiadek i deserek
17-17.30- cyc, około 180ml
20.30- cyc, około 200ml
1-3- cyc- około 150ml
Próbowała któraś z Was kleiku kukurydzianego na swoim mleku? Chciałbym go podać z owocami, np. tartym jabłkiem.
Na jakiej tarce trzecie jabłuszko? Ja nie mogę nigdzie dorwać platikowej, a ponoć metalowa się nie nadaje...
Nasza pani doktor kazała rozszerzać dietę Kacpra po skończonym 4msc choć był i nadal jest na piersi. Cyc nadal kroluje i chcę coś w tym naszym menu zmienić tylko nie wiem jak....
5.30- cyc, około 120ml
20.30- cyc, około 200ml
1-3- cyc- około 150ml
Próbowała któraś z Was kleiku kukurydzianego na swoim mleku? Chciałbym go podać z owocami, np. tartym jabłkiem.
Na jakiej tarce trzecie jabłuszko? Ja nie mogę nigdzie dorwać platikowej, a ponoć metalowa się nie nadaje...

reklama
Schematy, schematy, schematy.... ja słucham też pediatry i intuicji ;-)
5.30- cyc, około 120ml
20.30- cyc, około 200ml
1-3- cyc- około 150ml
Na jakiej tarce trzecie jabłuszko? Ja nie mogę nigdzie dorwać platikowej, a ponoć metalowa się nie nadaje...![]()
ja probowalam ,ale nie wychodzi gesta,po chwili robi sie wodnista

Podziel się: