reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Dziewczyny a mogę np. kupić gruszkę ze słoiczka i pomieszać ją ze swoim jabłkiem lub bananem? Albo np. do dania ze słoiczka dynia+ziemniak dołożyć marchew, czy cokolwiek? Albo czy mogę pomieszać dwa różne słoiczki razem?

Ja nie widzę przeciwwskazań, jeśli młodemu będzie smakować to czemu nie:-)
no prosze, jak ladnie:-)

jezeli przetestowalas juz te produkty , to jak najbardziej

Moja odmawia mleka, ale jak dosypie jej kaszki jaglanej tak na gesto i dodam owocek to zjada:tak:ale ile razy dziennie mozna tej kaszki podawac???:wściekła/y:

Według schematu to raz dziennie, ale życie czyt. dzieci weryfikuje takie schematy:-D ale myślę że 2-3 razy nie zaszkodzi

reklama
Kasia ja kupilam zupke w ktorej 0,4% bylo kaszka manna, dalam mu pol w pon, na drugi dzien (wtorek) rano brzydka kupa i maly zjadl ze 3 lyzeczki tej zupki i byl placz i wieczorem wyszly pojedyncze krostki, a dzis (sroda) bylo ich juz wiecej (ok.10)

Tygrysku a co było prócz tej manny (jej strasznie mało w tej zupce)?? Kasia pisała o biegunkach i bólu brzuszka a nic o wysypce po glutenie.

mnie dziś nasza pediatra powiedziała,że mam kupić gotową kaszę mannę, ta od 6 miesiąca błyskawiczną i dodawać pół łyżeczki do naszej kaszki :tak:, albo zetrzeć na tarce sucharek Wasse i dodać do kaszki, jak dla mnie za dużo zachodu ;-)

my dziś znów pół słoiczka domowej jarzynówki ;-) tylko z mleczkiem lipka :-(

Na tą chwilę Kacper mleka stanowczo nie lubi. Jeszcze udaje mi sie odciągnąć około 400ml i podaje rano kaszę jaglana na 100ml mleka i deserek z dodatkiem mleka. Na kolację zjada 160ml, w nocy około 150ml, o 5tej rano 120ml, na obiad zjada około 200ml gęstej zupki mojej produkcji. Jadlby tylko kaszki staram i zupki.....

reklama
Do góry