martolinka
Mama i nie tylko :-)
tak własnie o straczkową

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Mhh witam dziewczynkiMoja marysia też na początku jadła tylko pół słoiczka obiadku, ale ostatnio udaje nam sie zjeść cały słoiczek. Na początku, dawałam jej połowe i po 15 / 20 min doprawiałam resztą słoczka. Potem skracałam ten czas i dzieki temu ostatnio jemy już całe słoiczki "na raz".
Deserku jemy na razie tylko połowe- ale pracujemy nad tym))
Moja marysia to w ogóle niejadek. Okazało sie, że ma niski poziom żelaza i dostaje żelazo w kropelkach. Ma to podobno zwiększyć łaknienie. W sumie jemy niecałe 600 ml / na dobe (wszelakich posilków/płynów). Wg pediatry dziecko powinno jeść ok 150ml na każdy kilogram swojego ciała.
Czyli jeżeli ważymy 6,6kg - posiłku powinnysmy jeść 990 ml.

katarzyna moim zdaniem takie wyliczanie ile dziecko powinno jesc jest bez sensu. Oczywiscie jest jakaś minimalna ilość potrzebna do normalnego funkcjonowania. Każde dziecko jest inne , jedno je wiecej, inne mniej. Wazne , ze dobrze przybiera i nie chodzi głodne![]()
Katarzyna1983 podziab banana widelcem może,tylko nie na papkę całkowicie i daj łyżeczką:-)
Igor ma w nosie Pepti...nie wiem co robić,jak tylko zbliżam butelkę głową wierci na wszystkie strony,wypluwa,poprostu nie chce.Szuka cyca,maca ,ssie bluzkę...nie zmuszam go oswajam go z butelką,daję do rączek żeby sam trzymał,próbował,cokolwiek i nic...kaszkę zjada gęstą jak zrobię na pepti i jabluszek dodam.Pomyślałam że może będę robić rzadką i podam z butelki co?? jakie macie butelki do kaszek??i jakie kaszki robicie do butli ??
MOże jakieś pomysły jak go nauczyć pić to mleczko???
cleo u nas to samo :-( i o tego histeria
koleżanka robi tak że dodaje kaszke smakowa do togo mleczka i mala wypija z butli np jak robi 90ml to 3 miarki mleka+ 1 miarka kaszki z tym że mała pije z butli bez problemu

Katarzyna1983 podziab banana widelcem może,tylko nie na papkę całkowicie i daj łyżeczką:-)
Igor ma w nosie Pepti...nie wiem co robić,jak tylko zbliżam butelkę głową wierci na wszystkie strony,wypluwa,poprostu nie chce.Szuka cyca,maca ,ssie bluzkę...nie zmuszam go oswajam go z butelką,daję do rączek żeby sam trzymał,próbował,cokolwiek i nic...kaszkę zjada gęstą jak zrobię na pepti i jabluszek dodam.Pomyślałam że może będę robić rzadką i podam z butelki co?? jakie macie butelki do kaszek??i jakie kaszki robicie do butli ??
MOże jakieś pomysły jak go nauczyć pić to mleczko???