reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny, poradzcie mi co mam zrobic...Za miesiac wracam do pracy a Alan nie chce zadnego mleka(nawet mojego) podanego innaczej jak cycem:-(
Czy jak skonczy 8.5 miesiaca, a bedzie dostawal cyca tylko rano(juz malo pije), w dzien 2x kliek na gesto na Pepti(a je malo, na 60-90 ml wody), wieczorem cyca i ewentualnie w nocy to nie za malo mleka w ciagu doby???

reklama
Dziewczyny, poradzcie mi co mam zrobic...Za miesiac wracam do pracy a Alan nie chce zadnego mleka(nawet mojego) podanego innaczej jak cycem:-(
Czy jak skonczy 8.5 miesiaca, a bedzie dostawal cyca tylko rano(juz malo pije), w dzien 2x kliek na gesto na Pepti(a je malo, na 60-90 ml wody), wieczorem cyca i ewentualnie w nocy to nie za malo mleka w ciagu doby???
Mnie się wydaje że mało ale to pewnie też poniekąd indywidualna sprawa...
Ja bym to po prostu z lekarzem skonsultowała - chociazby metode przestawienia z cyca na butle, no ale to tak czysto teoretycznie mi sie nasuwa.
Czasami jak czytam o tych problemach z przestawianiem z cyca na butle to naprawde wam współczuje...

Ja jeszcze nie dałam truskawki:sorry: a to już można?

Nie, truskawki są powyżej roku ale tylko ze wzgledu na ich wlasciwosci uczulajace.

Podobno nie można, ale ja najpierw dałam spróbować i nic Marisi nie było, więc teraz jak my jemy, to i jej troszkę damy :)
Dziunka ale ty robisz blw? A ja tak w ręku tylko trzymam truskawę i na początku Marika ciumka i żuje, a potem jak stwierdzi że dobre to chce odgryźć oooogromnego gryza i od razu połknąć. Łakomczuch jeden - po tatusiu :D

Tak samo u nas :D

Dziunka mojego męża siostra jak była mała została nakarmiona przez mamę truskawkami w wieku 7 mscy i wyladowała na odziale intensywnej opieki medycznej. Okazało sie , że ma na nie uczulenie. Ja absolutnie nie ganie podawania truskawek itp.dzieciom , bo sama małemu dałąm.:tak:Chciałam Ci po prostu pokazać , że skoro używasz terminów "doświadczeniowych królików" odośnie dzieci mam ( w tym mnie), które podają gluten to również eksperymentujesz na dziecku, np.w kwestii owoców - a może sie to (jhak widac na ww przykladzie) skończyc róznie:tak:

Oczywiście, że Ilonka ma rację . Chodzi po prostu o dobór słów przy negowaniu czyichś zachowań , opinii itp. Ja podaję gluten i uważam , że robię dobrze, inne nie podają- drugie dobrze,

Amen ;)

Rownie dobrze moglaby wyladowac w szpitalu jak truskawke dostala by po roku. Po prostu jest na nie uczulona. Tak jak mozna byc uczulonym na jad owadow etc.

Podaje banana , truskawke, gluten , czy inne diabelstwo i obserwuje jak mały na to reaguje... kaszki malinowej nie dostanie wiec ej bo ma wysypke. Z glutenem jest ok.
Chodzi po prostu o to, że każdy robi jak uważa, sumienie mu mówi , czy co innego . Ale skoro mówisz , że eksperymentujemy podajac gluten na dzieciach to powołujac sie na te banany tez eksperymentujesz... :tak:
Dziunka ja już nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć , bo powoli zapominam jak sie nazywam. Antek wpierdziela glutenowe ciasteczka , kaszke , owsianke i niech nawet będzie królikiem . Wszystko jedno mi już:-)

ja dalam truskawki i bez problemu, jadla juz kilka razy, jadla tez kiwi, banana, mango, melon, arbuza, czeresnie, jablka, gruszki . Mysle, ze poprostu mam farta i moje dziecko nie jest wrazliwe na nowe produkty, ale gdyby miala jakies problemy to nie bylabym taka odwazna z nowymi rzeczami ;-)

martolinka ja bym juz tez dawala ciasteczka czy nowe produkty, ale u nas problemy z watroba to czekam na zielone swiatlo od lekarki, dawaj to co uwazasz za sluszne i spij spokojnie. Nie dajmy sie zwarjowac. A co do owocow i warzyw to tez juz nie wiem co dawac. Je sloiki wszystkie a ze swiezych: brzoskinie, gruszke, banana, jablko. Warzywa: marchew, pietruszka, seler, brokul, kalafior, ziemniak no i wszystkie sloiki. Na tym moje pomysly sie skonczyly

od 5 miesiaca (badz 6-piers): marchew, ziemniaki, dynia, pietruszka, por, jablka, jagody, porzeczki

od 6 (7) brokuly, kalafior, arbuz

od 7 buraki, gruszki

od 9 winogrona (najlepiej krajowe)

od 10 pomidory, banany, brzoskwinie, morele, sliwki

od 12 truskawki, kiwi

To info z gazety jakiejs dzieciecej. Ale na osesku banan np jest od 8-go miesiaca.
Polecam Ci tez cukinie (Asia ja uwielbia).

My zjedlismy dzis pierwszy raz mleko mod:szok: musiałam wyjść na 3 godziny, Asia śpiąca nie chciała nic jeśc innego i A byl zmuszony poleciec z nia po Nan 2. Zrobil 120ml w kapku, ale Asia jeszcze 10 ml zostawila i zasnela smacznie :-) jutro bedzie powtorka pewnie bo jade do fryzjera na pol dnia ;-) Ciesze sie ze tak jej zasmakowalo.

reklama
od 5 miesiaca (badz 6-piers): marchew, ziemniaki, dynia, pietruszka, por, jablka, jagody, porzeczki

od 6 (7) brokuly, kalafior, arbuz

od 7 buraki, gruszki

od 9 winogrona (najlepiej krajowe)

od 10 pomidory, banany, brzoskwinie, morele, sliwki

od 12 truskawki, kiwi

To info z gazety jakiejs dzieciecej. Ale na osesku banan np jest od 8-go miesiaca.
Polecam Ci tez cukinie (Asia ja uwielbia).

My zjedlismy dzis pierwszy raz mleko mod:szok: musiałam wyjść na 3 godziny, Asia śpiąca nie chciała nic jeśc innego i A byl zmuszony poleciec z nia po Nan 2. Zrobil 120ml w kapku, ale Asia jeszcze 10 ml zostawila i zasnela smacznie :-) jutro bedzie powtorka pewnie bo jade do fryzjera na pol dnia ;-) Ciesze sie ze tak jej zasmakowalo.

Gruszki po 7m-cu , sliwki,morele po 10mcu- przeciez sa słoiki po 4 m-cu ????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry