Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A jak dlugo macie zamiar nie solic?
Ja nie ukrywam ze sole - od tygodnia gdzies, oczywiscie niewiele (po kilka krysztalkow) ale w mojej opinii nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Sol tez jest nam potrzebna.
Sl - wpyw na zdrowie, Warto wiedzie > Sl - wpyw na zdrowie
Przynajmniej do ukonczenia roku a sól zawarta jest przeciez w warzywach i miesie...A jak dlugo macie zamiar nie solic?
...]

Mieszanie polegalo na tym ze dzidzia sama jadla albo raczka albo sztuccem. Wczesniej dostawala roznorodne pokarmy, teraz (jak jestem w pracy) dostaje obiadki, a jak jestem w domu wracamy do roznorodnosci. Choc moze rzeczywiscie BLW to po prostu skrot myslowy. A je ladniebyc moze dlatego ze staram sie miec duze wyczucie wobec niej i tego co ona by chciala zjesc a nie tego czym ja bym chciala ja nakarmic. Mamy pare hitow (np brokul, buraczki, mintaj, dorsz, zoltko, banan) o ktorych wiem ze zawsze wrabie bo uwielbia - te sa nema za kazdym razem w pogotowiu i na tacce
ale weszly do menu marcheweczki mini - bierze w lapke i ciumka, fasolka do ciumkania. Staram sie jej to dawac zamiast chrupka czy ciasteczka. Ugotowane, slodkie do ciumkania
. No i codzienna higiena jamy ustnej w postaci wyplukiwania z Idy siersci mojego kota (on choleryk sie podklada, a ona go gryzie! np po uszach. No masochista jeden - mruczy radosnie w takich chwilach! nie do upilnowania towarzystwo, wystarczy ze Ida jest na podlodze, a ja na sekunde rusze dupe z podlogi!) dala efekt w postaci otwierania paszczeki na haslo: otworz buzie! - przynajmniej widze jaki kawal banana czy tam czego innego dziabnela
(oczywiscie jesli mnie to interesuje w danej chwili)
a my dziś zupka mniam mniam
kurczaczek (oczywiście babciny ) słoiku fuj
ziemniaczek
marcheweczka
por
natka
mary anian thx za odp oczywiście chodził mi o pojedyncze przyprawy typu sol,pieprz,majeranek...proste ze vegety nie dam,majeranku troche jednak dałam :-)
Ostatnio kupiłam z Hippa słoiczek po 7 miesiącu i tam była sól jodowana zawarta . małemu nic nie było po tym![]()
Moze konsystencja mu nie odpowiada - spróbuj innej.a u mnie lipaparówa nie chce jesc ani sloiczkow ani moich dan
cos mu sie odmienilo, jakies pomysly?
:-)
Nie zdązyłam kolejnej lyzeczki nabrac a buzia juz otwarta czekała. Zupka była BARDZO płynna dlatego szybciutko jej to szło.