mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Też tak uważam, tylko wolałam skonsultować, bo jak innej znajomej o tym powiedziałam to oburzyła sieja mam co prawda butelki tommee tippee ale mam smoczki na 6m.....bo....te pierwsze to w ogole odpadaly bo mleko przez nie nie leci gdyz jak sama wiesz to antylkolkowe jest gestsze,a te od 3 miesiaca ciagle sie jej zasysaja tak mocno ciagniewiec kupilam jeszcze rozmiar wieksze czyli na opakowaniu pisze od 6 miesiaca i sa idealne, mala je spokojnie nie krztusi sie ale tez nie wkurza, za smok sie zasysa...tak ze moim zdaniem to te smoki tez trzeba dostosowac do dziecka mleka itp itd....ale to tylko moje zdanie;-)
że absolutnie, że krzywde dziecku zrobie, że nie bez powodu zalecają w takim a takim wieku, że aparat mowy itd... Więc zgłupiałam do reszty bo wydawało mi się naturalne że skoro mała się męczy przy tym wcześniejszym smoku to nalezy go zmienic..

wiec kupilam jeszcze rozmiar wieksze czyli na opakowaniu pisze od 6 miesiaca i sa idealne, mala je spokojnie nie krztusi sie ale tez nie wkurza, za smok sie zasysa...tak ze moim zdaniem to te smoki tez trzeba dostosowac do dziecka mleka itp itd....ale to tylko moje zdanie;-)

a herbatke to faktycznie tez podaje w takim dla noworodkow