reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja mam co prawda butelki tommee tippee ale mam smoczki na 6m.....bo....te pierwsze to w ogole odpadaly bo mleko przez nie nie leci gdyz jak sama wiesz to antylkolkowe jest gestsze,a te od 3 miesiaca ciagle sie jej zasysaja tak mocno ciagnie:confused: wiec kupilam jeszcze rozmiar wieksze czyli na opakowaniu pisze od 6 miesiaca i sa idealne, mala je spokojnie nie krztusi sie ale tez nie wkurza, za smok sie zasysa...tak ze moim zdaniem to te smoki tez trzeba dostosowac do dziecka mleka itp itd....ale to tylko moje zdanie;-)
Też tak uważam, tylko wolałam skonsultować, bo jak innej znajomej o tym powiedziałam to oburzyła sie :eek: że absolutnie, że krzywde dziecku zrobie, że nie bez powodu zalecają w takim a takim wieku, że aparat mowy itd...
Więc zgłupiałam do reszty bo wydawało mi się naturalne że skoro mała się męczy przy tym wcześniejszym smoku to nalezy go zmienic.. :tak:

reklama
Też tak uważam, tylko wolałam skonsultować, bo jak innej znajomej o tym powiedziałam to oburzyła sie :eek: że absolutnie, że krzywde dziecku zrobie, że nie bez powodu zalecają w takim a takim wieku, że aparat mowy itd...
Więc zgłupiałam do reszty bo wydawało mi się naturalne że skoro mała się męczy przy tym wcześniejszym smoku to nalezy go zmienic.. :tak:

Mysle ze masz racje :-):tak: a znajoma nie :no:
Skoro dziecko nie dusi sie tym smoczkiem i mu to pasuje to po jaka cholere stosowac sie do zapisow na opakowaniach (ktore sa tylko ORIENTACYJNE) - to tak samo jak z tymi tabelkami na opakowaniach mleka.

no wlasnie kazdy ma inne zdanie...;-)ale skoro ewidentnie widzialam, ze za slabo leci to zmienilam...

Mam pytanie do mam butelkowych, którycxh dzieci sa przeziebione lub były.
jak dzieci wtedy jadły?
Moja córa ma katarek i lekkie zapalenie ucha.
Jest mocno senna bidulka.
Je mało , bo chyba nie ma apetytu.

Podaję przykładowy dzień i to jak wtedy zjadła:

24 00: 50 ml
04 00: 60 ml
08 00: 120 ml
12 00: 50 ml
15 00: 80 ml
18 00: 70 ml
21 00 : 70 ml

Razem 500 ml dziennie, a waży 4600

Martwię się, że zasłabo przybierze na wadze...

Czy Wasze dzieci też tak mało jedzą ?
Czy tylko podczas choroby?

Olica, moja Oliwka jest przeziębiona od wczoraj, a "jadłospis" z ilością jedzenia ma nieco podobny do twojej Malwinki od jakiś dwóch tygodni. Tzn. zjada średnio co 2-2,5 godziny, ale po 50-60 ml. Najwięcej zjada rano po obudzeniu około 100ml (ale też nie zawsze). W przeciągu dwóch tygodni przybrała 900g więc całkiem nieźle - myślę, że nieważne ile zjada, byle dobrze przybierała na wadze. Nawet nie liczyłam ile ml Oliwka zjada dobowo. A i w nocy ma przerwę około 5 godzin.

Ja liczę ile faktycznie mam przygotowanego pokarmu :tak:
120+proszek = 130ml (jak piana opadnie ze 140 robi się 130:tak:- bynajmniej u mnie)
Tak wiec jesli zostanie 30 tzn że zjadł 100ml :tak:
No bo przeciez jak kupuje sie np gotowe mleczko to nikt nie rozdziela na wode i wkład... tak wiec myślę że to ma sens :sorry2:

Ja też tak liczę :-)

ja mam co prawda butelki tommee tippee ale mam smoczki na 6m.....bo....te pierwsze to w ogole odpadaly bo mleko przez nie nie leci gdyz jak sama wiesz to antylkolkowe jest gestsze,a te od 3 miesiaca ciagle sie jej zasysaja tak mocno ciagnie:confused: wiec kupilam jeszcze rozmiar wieksze czyli na opakowaniu pisze od 6 miesiaca i sa idealne, mala je spokojnie nie krztusi sie ale tez nie wkurza, za smok sie zasysa...tak ze moim zdaniem to te smoki tez trzeba dostosowac do dziecka mleka itp itd....ale to tylko moje zdanie;-)

Ja sama powiększyłam dziurkę z tycxh samych powodów co ty.
Smoczki TT dla noworodka nadają się tylko na wode lub herbatę.

Olica, moja Oliwka jest przeziębiona od wczoraj, a "jadłospis" z ilością jedzenia ma nieco podobny do twojej Malwinki od jakiś dwóch tygodni. Tzn. zjada średnio co 2-2,5 godziny, ale po 50-60 ml. Najwięcej zjada rano po obudzeniu około 100ml (ale też nie zawsze). W przeciągu dwóch tygodni przybrała 900g więc całkiem nieźle - myślę, że nieważne ile zjada, byle dobrze przybierała na wadze. Nawet nie liczyłam ile ml Oliwka zjada dobowo. A i w nocy ma przerwę około 5 godzin.

900 g w dwa tygodnie, wowwwwwww mi lekarz zwrócił uwagę, że mały przytył 340 w tydzień, że przesadzam z dokarmianiem i stąd te bóle brzucha :confused: Ale tak patrzę na ilości zjadanego jedzonka u Was, dużo w sumie nie wychodzi jednorazowo. Hm nie za dużo je a tak dużo tyje :tak:

900 g w dwa tygodnie, wowwwwwww mi lekarz zwrócił uwagę, że mały przytył 340 w tydzień, że przesadzam z dokarmianiem i stąd te bóle brzucha :confused: Ale tak patrzę na ilości zjadanego jedzonka u Was, dużo w sumie nie wychodzi jednorazowo. Hm nie za dużo je a tak dużo tyje :tak:

Myslalam ze Twoj lekarz bzdury mowi, bo wiekszosc naszych dzieci przybiera wiecej niz nawet to 340 g co Twoj synek. Wiec zaczelam szukacroznych informacji i wszedzie jest ze dziecko powinno przybierac do 225g na tydzien. A moja przybiera ok 400 g na tydzien :shocked2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry