reklama

Mleko, papki i kanapki :)

dziewczyny, przepraszam, bo już o tym było, ale nie mogę znaleźć.
Jak podajecie banana żeby dziecko samo sobie jadło ? w kawałku, czy w cienkich plasterkach ?

reklama
to juz naturalny jogurt mozna dawac tak??a jakiej firmy najlepiej??czy to bez roznicy??

wiesz co ja słyszałam od 4 m-ca (od świetnej lekarki) i że to w ogóle doskonały probiotyk jest- no i dałam wczoraj Igorowi na spróbe i u nie smakowało ale coś tam zjadł

ej moja bratowa była wczoraj z synkiem u pediatry- w ogóle ordynatora jakiegoś tam Krakowskiego szpitala dziecięcego i on jej powiedział że ma wszystko jeść (karmi piersią i dokarmia nutramigenem-skaza) ze to nie może być tak że matka a sobie odmawiać no ale jak to mleko też ma pić jak mały cały w kropy????
i w ogóle powiedział jej lekarz że ma małego nauczyć w nocy jeść co 6 godz... (mały ma 1,5 miesiąca) ej głupek nie?? czy mi się tak tylko zdaje

Dlaczego warto nie wprowadzać soli do diety dziecka?

W chwili obecnej zapobiegnie to nadmiernemu obciążeniu niewykształconych w pełni nerek, a na przyszłość będzie profilaktyką w unikaniu powszechnych schorzeń: nadciśnienienie tętnicze, zatrzymywanie wody w organizmie, rak żołądka, udar mózgu.

cały artykuł Sól w diecie niemowlaka i małego dziecka. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Także nie solimy :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry