reklama

Mleko, papki i kanapki :)

teoretycznie do roku nie powinno się dawać wywarów mięsnych, bo są silnie alergizujące. Ale jeśli Igi nie alergik to pewnie nic sie nie stanie - ja się robię coraza bardziej liberalna, bo jak znam życie mój teść też niedługo nakarmi Alę rosołem... :)
thx to jednak poczekam jeszcze bo z Igim to nigdy nic nie wiadomo...

reklama
ja daje Kubie chlebek lub bułeczke , na początku dostawał troszkę środka a teraz dostaje już kromkę do ręki i sam wcina , daję mu też owoce np arbuza ,jabłko w kawałeczka i on sobie gryzie , obiadki przeważnie ze słoika więc jak ma grudki to je a jak jest papka to też wcina ;-)
najlepszy był motyw jak mu kiedyś starłam jabłko na drobnej tarce i dałam z jego miseczki jego łyżeczką to mi pluł i nie chciał jeść :szok: a jak mu przełożyłam to do normalnego talerza i podałam zwykłą łyżeczką to wcinał jak najęty :-D:-D:-D

Mam pytanie do dziewczyn z UK: trzymacie sie polskich standardow czy dajecie po angielsku (tzn. juz serwujecie wolowine, sery zolte, jogurty itd.?). Jakie sloiczki kupujecie?

Mam pytanie do dziewczyn z UK: trzymacie sie polskich standardow czy dajecie po angielsku (tzn. juz serwujecie wolowine, sery zolte, jogurty itd.?). Jakie sloiczki kupujecie?
Jeśli słoiczki to cow&gate lub heinz ale u nas to nie firma a skład jest decydujący bo my alergiki... czyli bez mleka, sera, jogurty tez nie
Wołowinę i jagniecine Sonia dostaje tylko słoiczkową. Jesli ja gotuję to indyk, królik lub rybka

Jeśli słoiczki to cow&gate lub heinz ale u nas to nie firma a skład jest decydujący bo my alergiki... czyli bez mleka, sera, jogurty tez nie
Wołowinę i jagniecine Sonia dostaje tylko słoiczkową. Jesli ja gotuję to indyk, królik lub rybka

Dzieki za info. Ja probowalam tylko hippa ale z kurczakiem, a tak to jemy bobovity poki co. Ale chcialabym nowe smaki poprobowac. A tu na polkach wolowina, spaghetti itp. wiec trzeba by bylo rozszerzyc bardziej diete. Nic, poszperamm poprobuje nowosci:)

Dzieki za info. Ja probowalam tylko hippa ale z kurczakiem, a tak to jemy bobovity poki co. Ale chcialabym nowe smaki poprobowac. A tu na polkach wolowina, spaghetti itp. wiec trzeba by bylo rozszerzyc bardziej diete. Nic, poszperamm poprobuje nowosci:)
spaghetti heinza akurat próbowałyśmy 2 dni temu i mega jej posmakowało a i bez reakcji alergicznych sie obeszło no ale to wiadomo - każde dziecko inaczej reaguje.... ;)

ps.
pamietaj ze tego mieska jest tam 8-9% wiec tragedii nie ma myśle...

Dziewczyny jak podajecie dzieciom fasolke szparagowke, wczoraj ugotowalam malej troche do tego paseczki cukinii i miesko z indyka pociachane drobno, no i z cukinia oraz indykiem rozprawila sie raz dwa a fasolka tylko wymachiwala a jak wziela do buzi to próbowala ssac po czym wyciagnela i znowu majtanie :o chyba jej nie posmakowala aczkowiek nawet nie ugryzla :/

Mam jeszce pytanie o kaszke bezmleczna. Jaka dajecie maluchom ? Juz pare razy szukalam takiej bezsmakowej i nie widzialam, byly same mleczno-ryzowe smakowe, albo kleik, dzis znalazlam ryzowa z nestle a w skladzie cukier :/ yyy sa jakies ryzowe tudziez inne, które mozna robic na wodzie ale bez zawartości cukru ?

Kochana próbuj zwykłych kasz, najklepiej bio, np. jaglaną, orkiszową, manną jak dajesz gluten, jęczmienną, gryczaną itp. My takimi się również karmimy. A i rewelacyjny jest makaron ryżowy.

Moja też nie lubi fasolki, tak jak marchewki...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny jak podajecie dzieciom fasolke szparagowke, wczoraj ugotowalam malej troche do tego paseczki cukinii i miesko z indyka pociachane drobno, no i z cukinia oraz indykiem rozprawila sie raz dwa a fasolka tylko wymachiwala a jak wziela do buzi to próbowala ssac po czym wyciagnela i znowu majtanie :o chyba jej nie posmakowala aczkowiek nawet nie ugryzla :/

Mam jeszce pytanie o kaszke bezmleczna. Jaka dajecie maluchom ? Juz pare razy szukalam takiej bezsmakowej i nie widzialam, byly same mleczno-ryzowe smakowe, albo kleik, dzis znalazlam ryzowa z nestle a w skladzie cukier :/ yyy sa jakies ryzowe tudziez inne, które mozna robic na wodzie ale bez zawartości cukru ?
Szparagowej jeszcze nie podałam - jakoś tak się nie złożyło :sorry2: Może jutro - to napisze....
A co do kaszek - ja daję raz dziennie zwykłej kaszy mannej na wodzie z odrobiną owocu ze słoiczka - ok 100g gotowej manny +50g jabłuszka lub innego owocu i młoda wcina aż jej sie uszy trzesą :tak::-)
Czasem mam wrażenie że wtrznąchnęłaby tego 3xwiecej... ;-):-D:-D:-D:-D

Dziunka
Ty kiedyś pisałas że Asia je niewyobrażalne ilości kaszki.... tzn ile...?

reklama
Dwie miseczki zrobionej na sztywno. A miseczka dla dziecka ile ma ml? W każdym razie robię takie dwie, część wiadomo rozmazana, ale większość wszamana:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry