reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Mam pytanie do dziewczyn z UK: trzymacie sie polskich standardow czy dajecie po angielsku (tzn. juz serwujecie wolowine, sery zolte, jogurty itd.?). Jakie sloiczki kupujecie?

najpierw chcialam po polsku, ale teraz robie po ang.

dzisiaj mala nie chciala swojej kaszki,za to wyrwala mi i zjadla kanapke z serem zoltym :)

serek (fromage frais) dalam 3 razy,ale bez zachwytu,zjadla ze 2 lyzeczki to juz nie daje. lubi ser zolty i uwielbia chleb. kaszki za to nie ida...
sloiczki kupuje patrzac na sklad, a nie na firme. spagetti jeszcze nie dalam, ale dawalam lasagne i jakies inne makarony i malej smakowalo. z mies dawalam cottage pie (ble), stek z warzywami (pycha), kurczak z ryzem (ok), fruity chicken - organix (pycha), sama robilam schab z warzywami ~(pycha), fish pie (ble)

w zamrazarce mam pol krolika i chyba zrobie, jeszcze nie wiem jak....
generalnie amelka to malojadek, a bardziej mlekopijek.

reklama
my drugi dzien mamy eksp. na gluten i bez zmian tzn zadnych uczulen i klopotow z brzuszkiem.
Teraz pawelek zjadl kaszke ryzowa na mleku + 1/2 lyz kaszki mannej z owockami :) wcina pierwszy raz pietke od chleba i cala juz namoczyl (podoba mu sie)

Pediatra zaleciła dawać Marisi obiad z dwóch dań, zupka a po 1-2 godz drugie danie. To mogę poszaleć z gotowaniem :D Ostatnio kalafiorowa i spaghetti, dziś pomidorowa i mięsko z kartofelkiem i szpinakiem. MNIAM

Pediatra zaleciła dawać Marisi obiad z dwóch dań, zupka a po 1-2 godz drugie danie. To mogę poszaleć z gotowaniem :D Ostatnio kalafiorowa i spaghetti, dziś pomidorowa i mięsko z kartofelkiem i szpinakiem. MNIAM

to troche zabawy z tymi dwoma daniami w odstepie, ja tez daje najpierw tak 1/2 sloika duzego (czy moj wytwor) zupki i 1 duzy caly obiadek, ale bez przerwy bo by mi mlodu z glodu umarl :zawstydzona/y:

Dziś na obiad były klopsiki z przepisu bodajże Kasiuli + ziemniaczki + ogórki kiszone (hit!). Zjedzono jednego klopsika, wszystkie ziemniaczki i ogórki oraz dopito cycem :-D

Załączniki

• DSC08229.jpg
    DSC08229.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC08227.jpg
    DSC08227.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC08218.jpg
    DSC08218.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC08221.jpg
    DSC08221.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 55
Kiszonki od 10-tego miesiąca niby, ale już kiedyś dostała i nic jej nie było a pediatra wyraziła zgodę :tak:

Tak, miseczki mają ok. 200 ml, ja robię kaszkę ze 130 ml wody (tak na prawdę to na oko, ale coś koło tego) - jedną porcję.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry