reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
:szok::szok::szok::szok: A to trzeba osobno???:szok::szok::zawstydzona/y:
Ja gotuję razem!!!
A jaki jest sens osobno? Ale jestem niedoinformowana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.

Planuje tez rozszerzyc miesko o cielęcine, jagnięcine i szynke wieprzową. Podobnie jak w słoiczkach po 6 czy 8 miesiącu. Któraś juz dawała?

Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...

Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
a sloiczkowych obiadkow tez niw chce?

Ja na twoim miejscu nie rezygnowalabym z mleczka, 3 razy po 210ml to dawka na doba wiec je ci w sam raz :-). Tym bardziej, ze nie je ci obiadkow to niech sie napije mleczka, bedzie mial mocne kosci ;-). Moj je 3 razy po 210ml i raz 125ml i nic mu nie zrobie jak to taki glodomor, obiad tez wcina i kaszke i owoce i chrupki, dzisiaj pierwsze biszkopciki, kanapeczki z pomdorkiem, jajeczkiem, pietki od chleba, herbatki, soczki itp...............
No niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.

Planuje tez rozszerzyc miesko o cielęcine, jagnięcine i szynke wieprzową. Podobnie jak w słoiczkach po 6 czy 8 miesiącu. Któraś juz dawała?
u nas cielecina mniammmmmm i to ugotowana przez mamusie :tak:
do jagnieciny nie mam dostepu, szyneczke i wolowine wcina ze sloiczka, ja tam mysle ze juz mozna poszalec :-) (obserwujac nowe pokarmy)

No właśnie przede wszystkim słoiczków nie chce :-(. Ja dopiero teraz zaczęłam sama cokolwiek robić bo właśnie słoiczkowe było fuj wg Kuby...
Pocieszyłaś mnie z tym mlekiem :-)...

ciesze sie ze moglam pomoc, kiedys takiego samego posta pisalam mery i tez sie ucieszyla, że można dawac tyle mleka na dobe. Oczywiscie konsultowalam to z moja pediatra i na moim mleku tez jest taka dawka na dobe te 125 dodatkowe to tez nie zaszkodzi jesli maluch sie glodny w nocy przebudzi

u nas pierwszy raz jedzenie na raty przez caly dzien, idzie zabek u gory i maly nie wie sam co chce, na noc wypil mi 100ml mleka jestem w szokku jemu zawsze 210ml mało, mam plana za dwie godzinki dodac do butelki cieplego 30ml mleka i dac mu jeszcze te 130ml co by glodny sie nie obudzil w nocy

jesli chodzi o obiadki to poczytaj sobie watek papki i kanapki no i przespisy dla naszych pociech tam fajnie jest opisane jak i co z obiadkami

Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...

Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
My pijemy 4x po ok 150 ml. Ja bym tez nie rezygnowała!

mamu mamy te sama sytuacje..moj ignas nie chce jesc warzyw, zupek itd. jak zje to najwyzej 5 lyzeczek max:/ za to mleko to i owszem (dodaje kaszki i kleiku ryzowego) co 3h po 100ml wiec sama widzisz:/ owoce je, w sloiku i cale, daje mu tez bule to sobie ciumka, chrupka, i gotuje czasem cale warzywa to pomiele pomiele i wypluwa;/ coz, nic na sile, przyjdzie czas, narazie nic mu nie dolega, chlopak zdrowy jak ryba wiec sie nie martwie, widocznie ten typ tak ma;) za to chetnie je to co my! wiec mu daje ociupinke tego co akurat jemy: ziemniaczka, zupki naszej, kaszki itd.

My sie rozczulamy nad mlekiem, kaszką i warzywkiem a patrzcie co znalazlam wetując neta:

"Witam moja Nadunia ma skończone 8miesięcy i je wszystko co jej dam tzn:wstaje o 6 rano około godz 7:30-8 daje jej 2kanapki z wędliną lub płatki kukurydziane na mleku(łaciate 2%) albo kaszka na tym mleku po posiłku zwykłą herbatę około 100ml miedzy 10-11 na deser mleczna kanapka lub petitki lubisie (mis)następnie soczek kubus leon lub witaminka bo gerbera nie lubi ewentualnie bobofrut następnie okolo godz 13zupa (jaka jest na obiad)np rosół z makaronem krupnik zacierke na mleku pomidorową z ryżem lub zurek z chlebem i 2 plasterki szynki i obowiązkowo mięso np z indyka póżniej danonek i chrupki kukurydziane i okolo 18-19 1-2 kanapki z szynką około 20-21 kłade niunie do spania i miedzy 2-4 w nocy flacha (mleko isomil2 z kaszka około 180ml)w dzien pije bardzo dużo soczków a z owoców to jabłko banan na wadze przybiera prawidłowo i dobrze sie rozwija nie jest grubaskiem jest bardzo ruchliwa i spostrzegawczą dziewczynką serdecznie pozdrawiam"

Myślałam że padne jak to przeczytałam :szok::szok::szok:

reklama
My sie rozczulamy nad mlekiem, kaszką i warzywkiem a patrzcie co znalazlam wetując neta:

"Witam moja Nadunia ma skończone 8miesięcy i je wszystko co jej dam tzn:wstaje o 6 rano około godz 7:30-8 daje jej 2kanapki z wędliną lub płatki kukurydziane na mleku(łaciate 2%) albo kaszka na tym mleku po posiłku zwykłą herbatę około 100ml miedzy 10-11 na deser mleczna kanapka lub petitki lubisie (mis)następnie soczek kubus leon lub witaminka bo gerbera nie lubi ewentualnie bobofrut następnie okolo godz 13zupa (jaka jest na obiad)np rosół z makaronem krupnik zacierke na mleku pomidorową z ryżem lub zurek z chlebem i 2 plasterki szynki i obowiązkowo mięso np z indyka póżniej danonek i chrupki kukurydziane i okolo 18-19 1-2 kanapki z szynką około 20-21 kłade niunie do spania i miedzy 2-4 w nocy flacha (mleko isomil2 z kaszka około 180ml)w dzien pije bardzo dużo soczków a z owoców to jabłko banan na wadze przybiera prawidłowo i dobrze sie rozwija nie jest grubaskiem jest bardzo ruchliwa i spostrzegawczą dziewczynką serdecznie pozdrawiam"

Myślałam że padne jak to przeczytałam :szok::szok::szok:
O cholera, a ja się zastanawiam czy nie szaleję z rozszerzaniem diety Mariki?? Szalona ta mamuśka musi być

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry