reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Klaudzia - ja mysle ze wystarczy poczekac kilka dni (3-4) i probowac znowu i znowu, i tak w kolko... no i musisz probowac rozne smaki (z ogorkiem kiszonym, na slono, na slodko....) musi cos ruszyc. Albo zaczac wszystko od nowa jak na poczatku, dawac papki jednoskladnikowe o lagodnych smakach, slodki ziemniak z maselkiem, marchewka z jablkiem itd. Probowac dawac na spacerach i placu zabaw papki i... uzboic sie w cierpliwosc. Obiadek na dwie raty, niech poskubie cos a potem mozesz dokarmic kaszka jak my cycem dokarmiamy:)

z tego co wiem to mleko po 3 r.ż., ale po roku już można przetwory mleczne jak kefirki, jogurty i inne :) Zresztą taki fefirek czy jogurcik naturalny lepszy od mleka jest :)
no tak generalnie wsyztsko jest .... a co do czego kazda mama robi jak uwaza bo zna swoje dziecko najlepiej :) wiem ze kilka mam juz daje manne na mleku choc niby po tak jak ty mowisz 3 roku ... z tego co mi mowili to po roku :)

z tego co wiem to mleko po 3 r.ż., ale po roku już można przetwory mleczne jak kefirki, jogurty i inne :) Zresztą taki fefirek czy jogurcik naturalny lepszy od mleka jest :)

a ja ostatnio ogladalam jakis program w tv i lekarz sie wypowiadal na temat mleka krowiego ze mozna juz po 6mz podawac np. manne wlasnie na krowim mleku ale np raz w tyg...to samo z jogurtami...wiec co lekarz to inna opinia...

Ja nie dam krowiego do roku, po roku jeśli młoda nie zaakceptuje (tak jak Julia) mleka mod 3 to zacznę dawać mleko krowie rozcieńczone z wodą. Uważam że mleko jest za ciężkie dla dziecka i jesli nawet teraz dobrze je toleruje to komplikacje mogą wyjść za parę lat. Poza tym czytałam że istnieje coś takiego jak "przeładowanie białkiem" u dzieci które za szybko dostaja krowie.
A no i UHT jest szkodliwe nawet dla dorosłych.

Gosiu chyba ogladalysmy ten sam program hehe.

Oli pije mleko krowie o wiele chetniej niz modyfikowane, wsumie modyfikowane pil tylko w nocy, a ze od pewnego czasu nie budzi sie na mleko w nocy to pije tylko krowie ;) kazde dziecko inne, u nas jest wszystko ok. Maz od malego byl na krowim i nic mu nie jest, zyje i jest zdrowy wiec z niczym nie mozna przesadzac ;-) jakbysmy mieli jesc tylko idealnie zdrowe rzeczy to nic bysmy nie jedli.

reklama
Ula sorki ale dla mnie to głupota :D tzn kiedy mozna dac mleko dziecku ?????? czy dopiero jak bedzie dorosłe ? :D

nie jak dorosłe,ale do picia później. Czytałam,że mleko krowie ma wszystkiego za dużo dla nerek maluchów.A gdzieś kiedyś wyczytałam, że tylko ludzie piją w mleko przez całe życie, a nie jak reszta ssaków tylko w maleńskości jak nic innego nie potrafią jeść.

Ja nie podaję mleka tak ogólnie, ale jak Młody sępi mi śniadanie to dostanie :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry