reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja tez mam w szafce słoiczek z pieczarkami dla małego ale jeszcze go nie zjadł bo babcia sie wkręciła i gotuje małemu zupki - ja tylko doprawiam i rozdrabniam odpowiednio :-) Ale na jutro ma zapowiedziane ze jemy grzybki :-D:-D

reklama
Ja kupuję słoiki dla teściowej - miała gotować małej ale jakoś się za to nie zabiera, a ja nie mam zbytnio czasu...
Asia akceptuje tylko obiadki niepomarańczowe, czyli cały Gerber odpada, Bobovita bez rewelacji, został Hipp. Zawsze kupowałam obiady po 7, 8, 9 miesiącu, a że mały wybór w tych białych to kupuję też po 11. Są smaczne, nawet dla mnie.
Ostatnio za to kupiłam Hippa po 5 m.ż. i OBRZYDLISTWO. Asia po drugiej łyżeczce odmówiła obiadku.

W sumie ze słoików mamy do wyboru bodaj że tylko 4 rodzaje, bo innych młoda nie akceptuje. Na szczęscie tylko w tyg je je, w weekendy ja jej robię i je blw.

Mój gerbery zje , bobovita bez szału, Hipp super. Dziś zjadł maminy obiadek- mielone na parze z indyka z kalafiorkiem i ziemniaczkiem :)

Laseczki jak myślicie co nasze maluchy będą mogły jeść na świeta BN ?Jakoś tak mi już blisko do świąt :)

Ja dziś dałam małemu Hipp rosołek z kurczakiem z kaszką manną no - ujdzie w tłoku ;P ale bez rewelacji, Hipp ma wszytsko w podobnym tonie smakowym. Tak samo jak Gerber i Bobovita, czuć ze to obiadek danej firmy po zapachu.
Osttanio Gerber mnie wkurzył bo kupiłam jakieś nowe smaki, Pure ziemniaczane po francusku - no fuj! a po dwa są pakowane ;/
Słoików u mnie w szafce jak w supermarkecie na półce, a deserków z jabłuszkiem , śliwką, i różne takie kombinacje na pęczki i tylko otwieram i wywalam. Może zacznę do wieczornej lub porannej butli z mlekiem dokładać. Bo kaszka łyżeczką odpada ;/
czasami troszkę zje ale więcej się nagotuje tej mannej itd niż to jest tego warte ;/

Co do sloikow to z polskich moja najbardziej lubi bobovite, ale etap 1 (krolik, ziemniaki ze szpinakiem i jagniecina z kasza jaglana), takze rybe wcinala ostatnio (choc smakowala jak paprykarz hehe) a pierwszy raz dalam ze sloika, normalnie jadla rybe z nami. Poza tym lubi pomidorowe smaki. A z tutejszych najlepszy Heinz - tez czerwone sloiczki, rewelka to carrabean pork casserole i te czerwone sloiki z wolowina. Organix jest ble (nie dosc ze smak ohyda to zapach odstrasza), Hippa tez nie lubimy - smierdzace sloiki, nie dobre smaki:) przynajmniej te tutejsze hehe.
Teraz mi znajomi z Polski nawiezli sloikow wspomnianych, ale to dlatego, ze nie kupuje tutaj krolika czy jagnieciny i czasem fajnie dac dla urozmaicenia. Na pewno teraz bede wiecej gotowac bo mama sie moze zajac mala a ja mam wiecej czasu:)

Jak wiesz ze jakies smaki mu nie podchodza to mozna oddac :) przepraszam za wtracanie sie , ale marnotrawstwo jedzenia mnie mierzi. Zwlaszcza ze tyle dzieci jest glodnych.Całeszczescie , ze nie wywalasz zamknietych:)

Mój je kazdy słoik - nie wybrzydził ani jednego a testujemy kazdy po kolei :-D zawsze zjadał do ostatniej łyzki, fakt.......teraz moze szybciej mi zwiewa z fotelika, ale jak go zabawie to tak samo zje.

reklama
Młoda właśnie wciągnęła całego banana a ja się zastanawiam co na jutro jej zrobić do jedzenia.
Mam brokuły, marchewkę , ziemniaki, pietruszkę , buraki, tylko mięsko jakieś muszę jutro dokupić... I co by tu wykombinować?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry