reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
no i fajnie ;] tylko sie cieszyc jak dzieci wołają am am. Nie jest przeciez jakas kulka którą trzeba odchudzic :) je tyle ile potrzebuje. Ja na Marcela tez nie moge narzekać z tym tylko minusem ze on ukochał sobie te zupki z wszystkim no i nie chce mi zjesc np kartofelki/kasza z sosem i mieskiem albo jakas rybke osobno a nie zawartą w zupce ;/ no ale na kazdego przyjdzie jakas pora i on tez zacznie jesc normalne obiady

Nie jestes sama ;-) Ja sie z tego ciesze, wole tak niz jak bym miala za nia biegac z łyżeczka zupki i prosic zeby zjadla.
hehe to moj taki głodomor ze ciagle jadł by jak tylko zoabczy jedzenie ale musze karmic go w locie bo nei ma czasu posiedziec i zjesc :p przyjdzie dziobnie i jak skonczy sie w buzi wraca ;P

Przedwczoraj Gośka odkryła śledzie , zasmakowały jej, podchodziła do męża, odchodziła i jak połknęła wracała.. wczoraj na obiad wsuwała makaron... ale od początku z nią nie było problemu z jedzeniem... za to Hanka to temat rzeka niejedzenia...

dziewczynki ja Wam polecam kaszki hero baby, ja kupuje je w realu.
Hero Baby

Poniewaz moje dziecko jest głownie na mleczku z kaszką juz dosc mialam kaszek ryzowych Bobovita, Nestle niech się schowa, kupowalam Nestle Zdrowy Brzuszek i nadal je kupuję ale dla nas są tylko 2 rodzaje. Sprobowalam tych Hero Baby i powiem szczerze ze dla mnie lepsze niz Nestle, nie takie słodkie itd Olinkowi też smakują, a cena ;p też ładna :) ja płacę cos powyżej 5 zł to prawie o połowę taniej niż Nestle :) no ale nie cena mnie skusila ale urozmaicenie :) Przez cenę troszkę sie obawialam ale nie zawiodłam się :)

my mamy tej firmy tylko jedna kaszke - pszenna z owocami. Jak dla mnie i Marcela jest b. słodka......nie wypijał do końca, a robiłam na 270 ml dwie miarki kaszki [takie od mleka]. Dlatego teraz jedna daje wlasnie tą a drugą jakas jaglana czy ryzowa, aby nie byly takie slodkie i wypija calosc.

a zapomnialam wam napisac ze fenomenalna jest wlasnie ta kaszka pszenna z owocami na mkelu krowim z kakao. Ja przed godziną na drzemke na próbe zrobilam młodemu plache 150 ml mleka + jedna miarka kaszki + kakao no i wypił jednym duszkiem i sie rozpłakal ze koniec.....tez próbowalam i dobre bylo :) on to w ogóle polubił kakao, ale nie sypie mu duzo 1/2 lub 2/3 małej łyzeczki na flache mleka :) pychotka

Ostatnia edycja:
Mama a te kaszki sa o wiele mniej slodsze niż Nestle, ja dla Was ta jest słodka to Nestle to juz wogole :)
a na jakim mleku robisz? jak na normalnym modyfikowanym to ono jest slodkie plus kaszka slodka. ja Pepti wiec ono gorzkawe, kaszka slodkawa ale nie bardzo :) i jest ok. Nestle tez pijemy bez problemu.

edit. Mama a jakie kakao dajecie małemu? takie zwykłe niesłodzone, zwykle, zwykle, czy takie dla dzieci?
i jeszcze jedno pytanko? ;p czy wprowadziliscie mleko Ha kiedy Marcel nie mial zadnych zmian? bo wiesz...zanim mój Oli dojdzie do jedzenia całego np. danio to wieki mi sie zejdzie ;p moze bym sprobowala to mleko ha juz, chociaz placki suche na nozkach zlikwidowalam kilka razy posmarowalam bephantenem, jeden strupek zostal bo on byl wiekszy no i na pupie placek tylko nie suchy bo przeciez to pod pieluszką ale taki widac ze rosnie. mam te masci sterydowe ale nie smaruję, jedna mam mocniejsza, druga slabsza (dermatolog wykluczyl ze to od mleka.....ale to od nabialu pewnie). dlatego zastanawiam sie nad mlekiem ha, ale po czym ja zobacze ze mu nie szkodzi? palcki beda wieksze? policzki czerwone?

Ostatnia edycja:
Ula te kaszki robie juz na mleku mod zwykłym Bebiko 3R :)
Co do nastepnego pytania to nie jest tak ze on ma zjesc całe danio.......tylko porcje, tyle ile dla niego jest max ;] mój akurat zjada całe. spróbuj podawac mu systematycznie tyle ile chce ale np przez tydzien bo jedno danio o niczym nie swiadczy. jak nie bedzie złych kupek ani dramatycznych policzków czy szorstkich nóżek to daj mleko HA bebiko lub bebilon. Ja zrobiłabym wlasnie tak jak pisze zeby to przejscie nie bylo tak duze bo dopiero wtedy moze sie brzuchol rozregulować. Tydzień danio [jak najwiecej :D] a potem mleko HA
co do kakao to ja mu daje zwykłe....znaczy sie teraz mam akurat takie kakao KRUGER - MIX FIX KAKAO ROZPUSZCZALNE - Hipernet24.pl albo mu sypie do mleka modyfikowanego albo mu robie na mleku krowim. Bez znaczenia dla nas to juz jest :)
aha i jeszcze pytasz po czym poznac ze mleko HA szkodzi... biegunka, ból brzuszka, ostro czerwone poliki, szorstkie plamy na nogach czy innych czesciach ciala. Mam nadzieje ze w miare jasno bo latam za młodym i pisze po trochu ;p jakby cos to pisz jeszcze

reklama
Do góry