reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

przez jakis czas na pewno jeszcze jest w normie szczególnie przy wprowadzaniu nowych nabiałów [czyli tych etapów serki, mleko HA] bo to organizm reaguje i przeciwstawia sie alergii, wiec jak cos minimalnego na skórze wyjdzie to bez paniki. grunt ze nie jest to ostry objaw. u nas plamy nie istnieją juz ale sadze ze trzeba dojsc do ostatecznego etapu czyli mleka krowiego-czyli wszystko zatolerowane :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja dostalam paczkę od nestle na roczek i tutaj byla probka mleka junior, mialam na niego ochotę i wlalam malemu troszkę do buteleczki zeby zrobic mu przyjemnosc....pociągnął raz, po czym mial odruch wymiotny i puscił dwa wielkie beki.,.......a takie dobre, a akurat mu nie podeszlo Kocha swoje Pepti :)

dziękuję mamie która wrzuciła filmik o parówkach:-)
ja to zawsze kupuję w biedronie tam są chyba 64% mięsa i mi smakują :-Dno ale żeby nie było że dziecku kit wciskam to kupiłam wczoraj najlepsze jakie były.Krakusa.

zjadł pół z keczupem ,sam podchodził buzke otwierał:-)
a dziś zjadł z mamą na śniadanie naleśnika z serem i śmietaną:-)

ale będzieeee kupaaaa fiu fiu:-D

edit.martolinka kurde ten filmik teraz o chlebie :-Do parówkach znikneło:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do kaszek to my jemy tylko Bobovity: mleczne ryzowe, manna, owsianke, ryzowo-kukurydz., wczoraj kupilam jakas nowosc (przynajmniej w naszym sklepie polskim w UK) 7 zboz ze sliwkami, ale tej jeszcze nie probowalam. Mam pytanie: widzialam wczoraj jakies kaszki bobovita z sokiem, napiszcie czy sa bardzo slodkie, jesli ktoras probowala, bo nie wiem czy kupic:)

Dziunka - moja tez podchodzi jak widzi, ze cos jemy, jest ciekawa co to i jak smakuje, to normalne:) Powinnas sie cieszyc, ze ma taki apetyt i wszystko ci wcina, znam osoby ktorych dzieci nie chca jesc nic a nic, to jest problem.
Widocznie tyle potrzebuje, jesli tyle zjada. Na kilkuletnie dzieci trzeba uwazac, zeby nie nabawily sie otylosci, ale Asia jest jeszcze mala i wybiega szybko to co zje. Moja z kolei uwielbia ciasteczka dla dzieci i platki Cheerios, caly dzien by jadla. Przynosi mi puste pudeleczko i prosi zeby nasypac, wygrzebuje z szafki wszystkie torebki i otwiera. Nie wiem juz gdzie to chowac:)

reklama
ja dostalam paczkę od nestle na roczek i tutaj byla probka mleka junior, mialam na niego ochotę i wlalam malemu troszkę do buteleczki zeby zrobic mu przyjemnosc....pociągnął raz, po czym mial odruch wymiotny i puscił dwa wielkie beki.,.......a takie dobre, a akurat mu nie podeszlo Kocha swoje Pepti :)

Konrad też uwielbia pepti ale co jakiś czas daje mu danio lub te jogurty bobovity i jest oki. Czasem tez mu się robią suche plamki na nóżkach ale emolium zawsze pomaga ;))) To mleczko z paczki wymieszałam razem z Pepti i nie zauwazył różnicy :)))

Do góry