reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mleko pasteryzowane czy sztuczne

To ciekawe co piszesz.Pytałam dlatego,ze ponoc roznia sie smakiem.Kupie jutro takie w woreczku i sprobuje.To w kartonie małej nie smakowało.Chciałabym przejsc juz na pasteryzowane,bo po pierwsze taniej a po drugie bebiko jedst słodkie(jak wszystkie modyfikowane) i Julia pije go bardzo duzo.A tak moze,by piła troche mniej.Zwłaszcza,ze do chudzinek nie nalezy.

reklama
moja mala tez jest spasla, wiec daje jej mleko 2%, powiedzieli, ze tyle tluszczu wystarczy. A w smaku rzeczywiscie mleko sie rozni, chociaz pasteryzowane mozesz dostac zarowno w kartonie, woreczku, jak i w butelce.

Podałam dzis Julii to w woreczku 2%,dodałam jak zwykle wieczorem łyzke kaszki i nie poznała sie:tak:Mysle ze powoli zaczniemy przechodzic na to mleczko pasteryzowane,homogenizowane(jest lepsze w smaku niz 3,2%w kartonie,przynajmniej moim zdaniem)Nie słodzimy go oczywiscie.

Ja także próbuje już przejść na mleko krowie. ale pisze że próbuję bo synuś jak sie zbliżam do niego z tym mlekiem to juz kiwie głową że nie:baffled:
niewiem co on w tym czuje takiego niedobrego:dry:
Próbowałam już z 2% z 3,2% z taki mlekiem prosto od krowy i nic nie tknie sie tego mleka choćby był niewiem jak głodny:no: jedyny sukces to dosłownie kilka łyżeczek kaszy manny na mleku.
dodam że je dosłownie wszytsko oprócz tego krowiego mleka:dry:
i tak sie zastanawiam czy nie wieci czy można mieszać mleko modyfikowane z krowim?
może wtedy jak będe mieszać małymi proporcjami to zaakceptuje ten smak;-)

Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem :)
Mikołaj właśnie skończył roczek. Podaje mu Nan Junior - 250ml rano i wieczorem. Troszke boje sie przejsc na mleko krowie ze wzgledu na to zostało już tu napisane - nie jest tak wartościowe. Z drugiej strony kiedyś dzieci były chowane wyłącznie na krowim.... i bądź ty mądry

U mnie synek miał 2 latka jak zaczęłam podawać mu mleko krowie 2, 0 %.I reagował na nie bardzo dobrze.do mleka dodawałam kleik ryżowy, albo kaszki ryżowe.

My juz od tygodnia jestesmy na pasteryzowanym 2% i wszystko jest w porzadku.Zadnej alergii,problemu z kupkami itp..Ktoras pytała czy mozna łaczyc mleka,mysle ze tak.Ja dodaje łyzke kaszki lesnej nestle i smak jest super.mała wcale sie nie poznała:-)

Ja jutro będę próbować z mlekiem krowim. Mam nadzieję że wszystko będzie OK. Jestem dobrej myśli bo Mikołaj uwielbia jogurty i serek biały - kupowany od znajomego rolnika. Doradzałam się też teściowej (z której zdaniem się liczę bo jest naprawdę świetną i mądrą kobietą) i obie stwierdziłyśmy że nie szkodzi spróbować.
Jutro napiszę jak nam poszło :)

Mam pytanie. słyszłam, ze moja kolezanka już dla dla 12 miesięcznego dziecka zaczęła podawać mleko pasteryzowane 3,2. Ja nadal podaje sztuczne Nan Junior, a Maks ma 15 miesięcy. czy powinnam przejśc na te z kartonu?
Ciągle się zatanawiam jak przyrządzić mannę na melku sztucznym, podgrzeane takie mleko traci zupełnie swoją wartość.
Podaje kaszki zbożowe specjalnie do mleka sztucznego. 2 x dziennie po 250 - kaszka lub samo mleko ewentualnie kakao. Zaleca się, zeby do 3 roku życia podawać te sztuczne, ale co wy o tym myślicie.
czy mogę mannę na wodzie zrobić? i do tego potem dac mleko?
Moja lekarka, której na prawdę ufam bezgranicznie, kazała mi podawać mleko "4", bo mleko krowie nie jest zdrowe dla nerek naszych maluchów, a mój Krzyś ma już ponad dwa latka...

reklama
mi sie wydaje ze mleko krowie jest rownie zdrowe jak sztuczne,mozna dodawac kleik czy kaszek i nie czuc roznicy,niby tylk obrak tylu witamin co w sztucznym,ale czy te sztuczne tez ma tak naprwde witaminy?

Do góry