reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam ja wstalam juz przed 7 a Ala jeszcze spi :-)

Kolia ja kupilam Ali paste elmex dla dzieci od 1-6 roku a wczesniej to kupowalam Vademecum taka rozowa , tylko nie pamietam od ilu ona jest ale napewno zawiera jakas ilosc fluoru i jest tez pasta Bobini :sorry2:!! nie martw sie bo moja tez zamiast myc to bardziej gryza szczoteczke , teraz ma 4 szczoteczke a pasuje Jej kupic nowa :-D
Jest tez nenedent w takiej niebieskiej tubie i Ona jest bez fluoru :tak:

Grecja ja chodzilam czesto sikac na poczatq ciazy ale to tez jak juz wiedzialam ze ..jestem.. ;-) wogole skad takie pytanie bo mi gdzies umknelo , chodzisz czesto do toalety ? a moze zlapalas jakies zapalenie i dlatego masz takie objawy :nerd:

femme ale Ninka sliczna wyszla na zdjeciu :tak: a to sa zywe kwiatki ? :-) w tysiaca grac nie umiem , umiem jedynie w wojne :-p:-D

madzia no to dalas czadu :-p:-D ja tez zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy z kolezanka zrobilysmy sobie taka ..mala libacje umnie w pokoju .. :sorry2::baffled::-D ale to byl tylko jeden raz , potem z alkoholow to pilam wino na slubie !!
z czasem opiekunczosc tesciowej bedzie meczaca :-p

sylcia ale Ty sie rozpisalas na koncu :-p:-D

Witam z rana.
justynka już Myszkę Miki ogląda a ja mam trochę czasu.
Jeśli chodzi o prezenty to myślę że zdjęcie wnuczka i w przypadku mojej babci prawnuczka jest najlepszym prezentem. Tym bardziej jeżeli jest tak że babcia przez dłuższy czas wnuczków nie widzi.
KOLIA Ja np używam pasty Colgate 0-6 lat. Z bardzo niskim poziomem fluoru ale dla mniejszych to polecam pasty bez fluoru bo dzieci lubią połykac :-)
MADZIA To musisz mieć dobrą teściową. :-)

Witam "ranne ptaszki":-)
polna
pytam z ciekawości i w sumie chodziło mi o to, jak często, czyli np. co godzinę czy coś:-) ja chyba teraz za bardzo przewrażliwiona jestem:-Dale jak @ nie było tak nie ma...

hej
mi się młody rozbestwił i wstaje o 6..:/....co więcej mnie budzi i nakazuje iść na kawke....eh....

Kolia-ja młodemu też myje ząbki pastą colgate i elektryczną szczoteczką...umnie zwykla szczota sie nie sprawdziła....

Femme-ja uwielbiam tysiąca:)))jak miszkalam jeszcze w domu to z bracmi co wieczór gralismy i calkiem nieźle mi szlo....niestety nie mam konta na kurniku...a'propos papierosów to oststnio na wp czytalam ze jacys naukowcy amerykańscy stwierdzili ze stres jest dla dzieciątka w brzuchu bardziej niebezpieczny niz papierosy wlasnie....nie wiem na ile to prawda ale moze cos w tym jest..

Ewi-u mnie dziadki dostali czekoladki.... a pradziadki specyfiki apteczne...:)

Madzia-ja tez zanim sie o pierwszej ciąży dowiedzialam to jeden raz pofolgowalam sobie....nie dosc ze impreza ostro zakrapiana to na drugi dzień aspiryna i 2kc...ale to był jakis 4 tydz ciazy i naszczescie nic nie bylo....

Hej dziewczyny

Kolia ja myje tak jak Polna elmexem dla dzieci w wieku od 1-6 lat:tak: i Lena zaczyna lapac o co chodzi w myciu zabkow.. zawsze ze mna myje rano i wieczorem:tak: najlepiej jej tyl wychodzi, bo jak myje z przodu to zazwyczaj gryzie szczoteczke.. a mamy ich 4:-D

Grecja to ja chodzilam czesto siusiu jak jeszcze nawet nie wiedzialam o ciazy:sorry2: jak zrobilam test to zaczelo mnie mdlic:-D

baska nawet nie chce sie mierzyc, bo sie zalamie :dry: Zuza wczoraj miala 2 drzemki, ale po tej 20 obudzila sie i nie dalo sie jej uspic, kulala sie na brzuch, wstawala, chciala sie bawic, w koncu ok. 23 zasnela, w nocy obudzila sie o 1, 2. 4:20 i pozniej o 6:40... a całkowita pobudka o 8:20

kolia tak, miałam taką nadzieję, ale się obudziła.. :dry:
pasta dla dzieci jest chyba taka Elmex dla dzieci od 1 do 3 roku życia

EWI to Ty tak ładnie rysujesz? potrafisz narysować portret swoich dzieci? :shocked2: super

madzia ja też w ciąży brałam feminatal N, ginekolog mi kazał :tak:
a pierścionek sama wybierałaś? super, mój P nawet o tym słyszeć nie chce, on wybierze sam i koniec :dry::-p

Grecja booże ja co pół godziny latałam do kibelka albo i częściej, w nocy musiałam się budzić, bo już nie wytrzymywałam :dry: ale to już w bardziej zaawansowanej ciąży

Co do używek to ja w ciąży z Justynką pozwoliłam sobie na trochę alkoholu na moim weselu. Minimalne ilości oczywiście ale jak się urodziła miała pewne problemy i lekarze mówili że czasami minimalna dawka alkoholu może źle wpłynąć więc kiedy byłam w ciąży z Mareczkiem unikałam jak ognia alkoholu i dymu z papierosów.
ANETKA No coś tam się rysuje dla zabicia czasu. Dobrze jest potrafic zrobić cos fajnego i mieć przy tym przyjemność. :-)

Ostatnia edycja:
hm, to ze mną chyba wszystko w porządku:-) ok, na razie staram się o tym nie myśleć. w ogóle strzeliłam sobie niezłą mieszankę śniadaniową: kanapka z twarożkiem, pomarańcze i kawa:baffled: jakoś tak miałam ochotę, ciekawe tylko czy podpasi:-D

reklama
DZieki dziewczyny za rady za jakis czas wychodzimy to poszukam jakiej pasty do Mikiego. A misiu wstal h temu i juz na dziendobry walna taka niespodzanke w pieluche ze nie wiedzialam jak sie za to zabrac, chyba faktycznie pojawi sie nowy zab.

polna a co tak Ciebie z lozka wywala, ze mala spi a ty na nogach:shocked2::-)
ewi jak ja bym chciala tak umiec rysowac ale moje ryzunki mozna porownoc do rysunkow dzeci w przedszkolu:-p
anetka mysle, ze z nia tylko cierpliwoscia wygrasz i uoprem zeby sie odzwyczaila;-)

A wy jak zwykle od rtana na BB:-p

Do góry