reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sylcia ja sie do mojego T. kiedyś śmiałam ze pogrzebie w śmietniku osiedlowym to za którymś razem znajdę pozytywny test i sobie wkleje:-p ale to nie to samo:-:)-p a pepuszka nie zostawiłam:-p jakos i to do głowy nie przyszło ale takiego pajacyka w którym wyszedł ze szpitala trzymam w pudełku i nikomu nie oddam :-p bo to dla mnie jak złoto wiem głupia jestem kawałek materiał hihi ale jaki on wtedy malutki był:-)

reklama
ja mam w pudeleczku te obraczki z lapek i moje i klamerke i pepuszek wysuszony i karteczke ze szpitala i zdjecia z usg tez mam ale tego testu to tez mi brakuje :(

ja tez mam to wszzytko tylko zmiast pepuszka mam 2 testy pozytywne:D
umi u mnie tez jest rodzinne 68 zl:) no i ja tez od razu po urodzeniu nie skaldalam papierow,maly mial pewnie ze 3 miech jak poszlam bo wiecznie cos innego mi wypadlao i czasu brakowalo:)

Hmmm tak czytam wasze posty i to ciekawe, zawsze myślałam że matki które urodziły swoje dzieci wcześniej tzn. w wieku poniżej 20lat są bardziej tolerancyjne, a te które miały swoje pociechy później, (np. moja mama-miała 36lat jak mnie urodziła) są takie starej daty i w ogóle nie idzie się z nimi dogadać...
Ale to chyba jednak nie wiek, ale w większym stopniu charakter danego człowieka decyduję o tym jak reaguję na dane sytuacje, chociaż zapewne jak i dla starszej tak i dla młodej mamy wiadomość że będzie babcią jest troszkę szokiem ;D

P.S: apropo tego tematu 'Mam 16 lat i wpadłam...:(' ludzie jak ja nie na widzę jak ktoś mówi: to była wpadka, wpadłam itp. :/ zastanówcie się nad sobą zanim używacie takich słów, co to znaczy 'wpadnąć' !? :/ Ciekawe czy jak dziecko się już urodzi to też tak będziecie mówić wszystkim, o to dziecko jest z 'wpadki' :/ :/ Jeżeli uprawiacie sex to chyba wiecie jakie niesie za sobą konsekwencję, hmmm a może właśnie nie wiecie i na tym polega problem.
Nie kieruję tego co napisałam do nikogo osobowo, tylko ogólnie to ludzi z takim myśleniem, bo jedyne co to szkoda Mi ich małych kruszynek które nie są niczemu winne.

Ostatnia edycja:
fikusek ja miałam złozone razm z wnioskiem o becikowe, ale potem było tak ze mój T. i ja mieliśmy prace i przekraczał nam dochód o 4 zł wiec nie dostalam kilka miesiecy później T, stracił prace i przez pół roku nie był zarejestrowany wiec mogłam złożyć a nie złożyłam, choc nie powiem ta kasa była nam potrzebna... no ale poszłam po rozum do głowy i składam od nowa, bo w końcu należy mi sie to rodzinne jakby nie było... a 68 zł nie majatek ale nawet glupie pampersy kupie za nie:-)

hej a co biorą pod uwagę jak obliczają dochód na osobę? bo mieszkanie wynajmujemy samochód mamy (stary ale jest) i oboje pracujemy

A o tak, przecież opakowanie wyrzuciłaś:-p ale ja genialna czasem jestem:-p ale w sumie bardziej by wam niebieski pasował:-p:-)

clio pod uwage bierze sie chyba dochód netto i dzieli sie go na człownków rodziny jesli nie przekracza chyba kwoty 504 zł nie jestem pewna czy takiej dokładnie to wtedy nalezy sie wam rodzinne, i jesli macie tez nizszy dochód niz te 504 zł możecie się starać o dodatek mieszkaniowy jakieś 170 zł. Jakos tak:-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej a co biorą pod uwagę jak obliczają dochód na osobę? bo mieszkanie wynajmujemy samochód mamy (stary ale jest) i oboje pracujemy

Dochody za zeszły rok ( zaświadczenie z US) po odliczeniu składek podzielone przez 12 i przez członków rodziny. Dochód nie może być większy niż 504 jak pisała Umi
Violet udziela się też czasem na mamach z Wawy.
Nadrabiałam zaległości i już nie wiem co i kto dokładnie napisał:rofl2: Ale chyba Ewi napisała, że się w lustrze nie przeglądała ;-) Ja też nie, ale po obniżeniu brzucha mam większe pole widzenia jak zakładam buty, więc dlatego wiem, że jest niżej ;-) No, ale może sobie to wmawiam :-)

Ja mam rodzinę w Zamościu, więc dosyć często odwiedzam to miasto :-) Kraśnik z reszta tez od czasu do czasu ;-) Przechlapane z tym opisem radiologicznym.:szok: Kpina jakaś!!:crazy:

confounded u nas zamiast becikowego samorządowego miasto funduje darmowe szkoły rodzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry