reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Tak naprawde to mariola to tylko nick/pseudonim czy jak kto woli.
Mam na imie Marta pewnie w niektorych kwestiach sie powtorze, ale co tam;-).

Mam 19 lat, Kubusia urodzilam miesiac przed matura, zdalam z nim prawko, probne matury i kilka takich tam. Krotko mowiac malutek dopiero bedzie mial 5 msc a juz tyle egzaminow ma za soba :-D. Moze to swiadczyc o tym ze ciaza dle mnie nie byla czyms wstydliwym czy jakas przeszkoda, jedynie co musialam zmienic szkole, bo w tej do ktorej wczesniej chodzilam ciaza to cos zakazanego:no:. Zanim zaszlam w ciaze zareczylam sie:tak: z K, a teraz (jak widac po suwaczku) czekamy na nasz slub :happy2: . Moj synek wiele zmienil w moim zyciu, zmienily sie priorytety :rofl2:. Na dzien dzisiejszy jestem szczesliwa mama, jeszcze narzeczona i niedlugo studentka czego bardzo sie obawiam :zawstydzona/y:.

Nie wiem co tu pisac jeszcze o nas, jak cos to smialo pytac chetnie odpowim :happy2:

milo cie poznac:)
pisz wszytsko co ci slina na jezyk przyniesie:)
my jak zauwazylas piszemy tu o wszystkim i o niczym.:)
co do synka to po suwaczku widze ze duzy bobasek z niego byl. rodzilas SN? jesli tak to wspolczuje.

reklama
Nie wiem czemu mam takiego flaka na brzuchu. Może za szybko schudłam. Bo ja nie mam dużego,odstającego brzucha. Tylko właśnie taką fałdkę. Nie wiem co z tym zrobić. Chyba najlepiej zajść w ciążę-to znów się ładnie skórka naciągnie:p

Ja mam to samo, brzucha nie mam duzego tylko tyle skory ze moge sobie ja na glowe naciagnac:-D wisi taki flak, mam nadzieje ze sie wciagnie, bo to dopiro albo juz 5 msc po porodzie ;-) wiec nie wiem jak to bedzie :baffled:

Poczekaj az Twoj dzieciaczek bedzie sie bawil i zostawial wszedzie zabawki;] :p :-D

marta a no to jak mamy pisac bys wiedzila ze to do Ciebie:-D MArta czy mariola? ;-)

Piszcie juz mariola:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam to samo, brzucha nie mam duzego tylko tyle skory ze moge sobie ja na glowe naciagnac:-D wisi taki flak, mam nadzieje ze sie wciagnie, bo to dopiro albo juz 5 msc po porodzie ;-) wiec nie wiem jak to bedzie :baffled:

no to reke mozemy sobie poda. ja jestem prawie 9 miesiecy po prodzie i mam wiekszy flak niz twoj na pewno.. zwlaszcza ze od porodu zamiast schudnac to jeszcze sobie przytylam;p

mariola no własnie tez zauwazylam jak Daff ze maluszek byl juz jak 2mies dzieciaczek jak sie urodzil :-D jak rodzilas?
i edytuj posty kochana bo nasze moderatorki beda krzyczaly jak beda dwa jeden pod drugim ;))))

mariola9 witaj:-) udzielaj sie jak najczesciej ale prosze przestrzegaj regulaminu i edytuj posty

Dziewczyny sorry ze nie pisze, podczytuje tylko ale tak mnie zoładek rozbolał masakra dosłownie:/

Elizka ty uwazaj:-p bo sie połamiesz i kto bedzie sie dziećmi zajmować?

milo cie poznac:)
pisz wszytsko co ci slina na jezyk przyniesie:)
my jak zauwazylas piszemy tu o wszystkim i o niczym.:)
co do synka to po suwaczku widze ze duzy bobasek z niego byl. rodzilas SN? jesli tak to wspolczuje.

Tak SN bylo ciezko, w ogole z moim porodem bylo troche zamieszania. Poszlam juz po terminia zbadali mnie i odrazu na trakt bylam taka zla bo wcale nie czulam ze mam rodzic, a tam nie wolno nikomu wchodzic stalam z moim K na korytarzu nawet nie bylo gdzie usiasc, ale jak by przeczuwali bo zaczelo sie o 23 i o 8.20 przyszedl na swiat. Lekarze sie spierali czy cesarka czy nie (osobisci wolalam SN) po USG stwierdzili ze wazy 3,900 i ze dam rade, a tu okazal sie maly klocek jak juz sie zorientowali, ze jednak sie pomylili co do wagi to przez okres porodu przewinelo sie ok 5 lekarzy. Caly czasy byl jakis przy mnie. Po wszystkim okrzykneli mnie bohaterka odzielu, bo przynajmniej w moim szpitalu od 4,5 kg robia cesarke a ja sama urodzilam potem tylko skakali przy mnie zebym jakiejs skagri nie zlozyla czy cos :baffled: i jeszcze przychodzili patrzec jak wyglada noworodek ktory przypomina 3 msc dziecko:blink:

Tak SN bylo ciezko, w ogole z moim porodem bylo troche zamieszania. Poszlam juz po terminia zbadali mnie i odrazu na trakt bylam taka zla bo wcale nie czulam ze mam rodzic, a tam nie wolno nikomu wchodzic stalam z moim K na korytarzu nawet nie bylo gdzie usiasc, ale jak by przeczuwali bo zaczelo sie o 23 i o 8.20 przyszedl na swiat. Lekarze sie spierali czy cesarka czy nie (osobisci wolalam SN) po USG stwierdzili ze wazy 3,900 i ze dam rade, a tu okazal sie maly klocek jak juz sie zorientowali, ze jednak sie pomylili co do wagi to przez okres porodu przewinelo sie ok 5 lekarzy. Caly czasy byl jakis przy mnie. Po wszystkim okrzykneli mnie bohaterka odzielu, bo przynajmniej w moim szpitalu od 4,5 kg robia cesarke a ja sama urodzilam potem tylko skakali przy mnie zebym jakiejs skagri nie zlozyla czy cos :baffled: i jeszcze przychodzili patrzec jak wyglada noworodek ktory przypomina 3 msc dziecko:blink:

No u mnie od 4 kg robia CC i u mnie w 38 tyg mala wazyla juz 3800 a rodzilam w 42 tyg i tez nie przyuzwazyli ze mloda duza. co prawda mniejsza od Twojego synka bo wazyla 4250g ale szczerze to nie odczulam ja jakos zeby ciezko sie rodzilo. urodzilam ja w 2godz 45min wiec raczej szybko.
no i fakt tez ogladali Julke wielkoluda bo rzadko zdarzaja im sie tak duze dzieci no i nie mieli w co ja ubierac. wszystko bylo za male.

Witam się =)
Korzystam z faktu, że mama poszła z Martynką na spacer. Dzisiaj u nas słonko ładne=D aż jakoś nienaturalnie=D tyle dni deszcz i nagle dzień słoneczny=D
Nocka za nami extra. Zresztą jak każda ostatnio. Chyba ta kaszka faktycznie zapycha świetnie Małą bo tylko raz w nocy zbudziła na kaszkę i w sumie spałyśmy do 7.25, wyspałam się=)
Dzisiaj Młoda nowe ciuszki dostała, ona prawie dziennie coś nowego dostaje /moja mama straaasznie ją rozpieszcza/ a ja nie mam co na siebie włożyc hehe. Autentycznie! Mam tylko jedne dzinsy a bluzek na jesien/zime z 3, 4. Muszę coś kupic bo oszaleję.

Dzisiaj bratanica roczek skończyła=)

lecę ogarnąc kuchnię nim Młodej nie ma bo bałagan na kółkach=]

reklama
hm dziewczyny przykro mi, ale muszę Was opuścić... mojemu mężowi zrobiło się b. przykro, że opisałam w grupie nasze problemy i jakby nie patrzeć to miało prawo, ma rację, że są to sprawy między nami. uznałam, że lepiej jak usunę konto, jeżeli którakolwiek z Was chciałaby mieć kontakt ze mną, moje gg podałam w naszej grupie. dzięki za zaufanie jakim mnie obdarzyłyście. bardzo miło było Was poznać, wszystkiuego dobrego dla Was:) czekam na wieści jeżeli któraś się rozpakuje!:)

Do góry