reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Daffi a u nas lekarka nic nie mówiła o żadnym bilansie. Kazała przyjśc w styczniu jak Mycha będzie miała 13 miesięcy. Wówczas szczepienie i badanie. Z Małą nigdzie nie poszłam bo po śniadaniu była śpiąca i usnęła szybciutko i jeszcze śpi.

nam tez kazali przyjsc jak maly skonczy 13 mis na szcsepieni a wczesniej nie. Ale ostatnio powiedziala pielegniarka zeby przyjsc po 14 miec bo ta szczepionka co bedzie bardzo obciaza organizm i ze lepiej miesiac pozniej.

reklama
Ixi a ja tak sobie mysle o Tobie i wiesz co mi sie wydaje ze ty nawet 38tyg nie dotrwasz. jesli zdejmuja ci krazek za 2 tyg to mozesz ale nie musisz od razu zaczac rodzic.
ja pisalam juz kiedys ze lezalam w spzitalu pod katem zatrucia ciazowego i byla ze mna dziewczyna ktora przy pierwszej ciazy miala krazek i jak zdjeli jej to po 4 czy 5 godzinach zaczela rodzic. a drugim razem co lezala ze mna to zdjeli jej zostawili na noc nic sie nie dzialo wypuscili do domu i wieczorem spowrotem byla bo zaczela rodzic.

vegas
ja dzis robie zeberka pieczeniowe buraczki i ziemniaczki;p

hejka babeczki widze ze postow...mase.....z 30 stronek....:) hehe

witam NOWE MAMUSIE i gratuluje wam:)

Daff-biedna Juleczka.....:(

u mnie pogoda go BAni.....pada....i zimno...

mysle co by tu na obiadek zorbic??

Daffi Ty mnie nie strasz :eek: chciałabym, żeby od razu po ściągnięciu przyjęli mnie na oddział.. a tu kicha:/

Ale mnie brzuch boli :( zjadłam już dwie nospy i nie wiem co teraz..

kochana ja ci enie strasze tylko pisze jaka sytuacja byla z moja kolezanka szpitalna;p
tak jak ty byla wczesniej w spzitalu bo skurcze do porodu miala i zatrzymywali. po zalozeniu krazka jeszcze skurcze sie pojawialy.. miala duzo odpoczywac.
i po sciagnieciu w mig sie rozpakowala.
a ty skurcze tez niestety mialas i dosc mocno cie atakowaly.

ciekawe jeszcze jak tam misia92 cos jej dzis nie widze... chba ze w szkole jest.

Dziewczyny byłam w piatek u ginekologa z wynikami badań moczu. Lekarz stwierdził że mam podwyższone leukocyty. Mam 6-9wpw i muszę zrobić badanie na posiew moczu. Czy wy tez tak miałyście?? Czy to jest normalne w ciąży? Martwię się trochę bo nie wiem co to może oznaczać. Miałam też robione usg i maleństwo ma już 7,91 długosci od głowki do tyłeczka:) I ogólnie mowił że jest wszystko w porządku. Ale jak możecie powiedzcie mi coś z tymi leukocytami.

heja laseczki witam sie z polski :) goraco pozdrawiam zaniedlugo wracam i bede na codzien na razie po prostu nie mam zbytnio czasu na kompa :p korzystam z chwil spedzonych z rodzina :)

buziaczkujemy :*****

Hej dziewczyny,

Dzięki za smsy :-) Na razie siedzę w domu ;-) Ojciec powiedział, że jak wróci to mnie zawiezie i zrobi "burdel", żeby mnie w końcu przyjęli:rofl2::-D

Justysia Odnośnie leukocytów
Stwierdzenie dużej ilości leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie. Więc posiew i lekarz. Wszystko do wyleczenia ;-)

Ixi tylko Ty nie zacznij rodzić wcześniej niż ja :tak: Przez te wczorajsze posiedzenie na Izbie nie wpłaciłam Ci za kolczyki. Sorry

reklama
Dziewczyny byłam w piatek u ginekologa z wynikami badań moczu. Lekarz stwierdził że mam podwyższone leukocyty. Mam 6-9wpw i muszę zrobić badanie na posiew moczu. Czy wy tez tak miałyście?? Czy to jest normalne w ciąży? Martwię się trochę bo nie wiem co to może oznaczać. Miałam też robione usg i maleństwo ma już 7,91 długosci od głowki do tyłeczka:) I ogólnie mowił że jest wszystko w porządku. Ale jak możecie powiedzcie mi coś z tymi leukocytami.
nie martw sie w ciazy czesto sie to zdarza:) ja akurat nie mialam ale moje kolezanki czesto :) dostaniesz leki i przejdzie:)
Hej dziewczyny,

Dzięki za smsy :-) Na razie siedzę w domu ;-) Ojciec powiedział, że jak wróci to mnie zawiezie i zrobi "burdel", żeby mnie w końcu przyjęli:rofl2::-D

Justysia Odnośnie leukocytów
Stwierdzenie dużej ilości leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie. Więc posiew i lekarz. Wszystko do wyleczenia ;-)

Ixi tylko Ty nie zacznij rodzić wcześniej niż ja :tak: Przez te wczorajsze posiedzenie na Izbie nie wpłaciłam Ci za kolczyki. Sorry

i dobrze jedz ,niech cie przyjma i wywoluja,ja tez sama polazalam na 3 dzien po terminie i powiedzial ze nie wyjde:) przyjeli mnie no i 2 dni pozniej tulilam Alana:) a tak to bym pewnie dluzej z brzuchem pochodzila:)

Do góry