reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

młodamamusia18 ja w sumie nie pamietam najstraszniejszego ale za to najdziwniejszy. Chodziłam w ciazy i nagle podeszła do mnie dziewczynka taka w wieku około 12 lat i powiedziała do mnie ze jestem jej mamą i że ją oddałam do adopcji. Obudziałam sie wtedy zlana potem i sie zastanawiałam który mamy rok taki był realny ten sen, ze prawie w niego uwierzylam

oj tez bym sie obudziła spocona...

reklama
młodamamusia18 heh jak pamietam byłam wtey chyba w 7 miesiacu a ten miesiac byl dla mnie owocny w takie sny... ale to chyba wszystko od psychiki zalezy. Człowiek sie zaczyna bac i wychodza jego leki nawet gdy nie jest tego świadomy
agatka T pielegnacja pępka to nic trudnego wystarczy zakupić takie gaziki nasaczone spirytusem, sa takie specjalne w aptece i przemywac delikatnie:-) nic strasznego na prawdę:-) Ja to sie bardziej bałam że młodemu rece połami jak go przebierałam:-p
ixi a widzisz ja jak ide z małym do lekarza to nigdy moja nie przyjmuje bo zawsze sie okazuje, ze jest po południo i wychodzi na to ze ide do takiej blondyny, ale ona jest tak denerwujaca no masakra...

oj widze że tu więksszość z was ma problemy z nocnym spaniem dzieci..
życzę aby od tego roku wasze maleństwa spały jak nalezy;-) nie budziły się w nocy:-p i były grzeczne:-D:-D:-D

wogóle któraś pisała że usypia na rękach chyba vegas jak dobrze pamiętam..
ja usypiałam przez 2 miesiące na rękach po odstawieniu od cyca...
i powiem c że przestawianie poszło łatwo..
przytulałam małą mocno do siebie bo mi się strasznie wierciła i wstawała i wogóle.. i ona chwilę popłakała i zasypiała.. jeszcze dawałam jej butlę do buzi żeby czuła cały czas przy zasypianiu ze ma co ciagnąć(smoka nie tolerowała) więc tak sobie ciumlała mleczko i odlatywała...
na szczęście pprzesypia mi całe noce bo nie wyobrażam sobie kiedykolwiek wstawac w nocy do dziecka pół przytomna:-p naprawdę współczuję laski
agatkapięlęgnacja pępuszka jest łątwa.. tylko przemywasz (u nas każą zwykłą wodą) a ja przemywałam wieczorem wodą podczas kąpieli oczywiście a rano solą fizjologiczną co jest do przemywania oczek) i pępuszek odpadł nam w 4 dobie:tak:
i już miałam problem z głowy:-D

Ja pielęgnowałam Majki pępek na sucho i na jego urodę nie narzekam ;-
)
Ixi to nie musi być skaza. Ja też byłam pewna,że krostki na twarzy i nie tylko u małej to skaza,ale pediatra dała nam na to papkę z tlenkiem cynku i przeszło. na razie spróbuj Bambino on też jest z cynkiem. a co do mleka to może się zapytaj lepiej lekarza skoro to jest i po twoim i po różnych mieszankach.
A co do pediatrów to moja została przydzielona tylko do szczepień,a tak to już nie przyjmuje pacjentów przychodni.na szczęście można prywatnie ;-)

lolkak a ile u was za prywatna wizytę się płaci?
młodamamusia18 w którym ty jestes miesiacu? wstaw sobie suwaczek wtedy unikniesz moich pytań bo zapewne za tydzien znowu bede pytac:-p, a jak nie ja to ktos inny:-p

reklama
Do góry