reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiuch to powodzenia w szukaniu. a mieszkasz teraz z Polakami czy nie? Czy to obcokrajowcy? Życzę wam,żeby w najbliższym czasie tak się ułożyło,żeby stać was było na wynajem mieszkania a nie pokoju :-)

Kaamaa a wyjazd już macie zaklepany? Jeszcze nie miałam nikogo znajomego w Norwegii;-) Przyślesz kartkę?:-D

Też kiedyś chciałam wziąć tę dotacje,ale teraz ograniczyli na to środki,więc szanse są marne.

reklama
Lolkak jeszcze co do dnia to nie, jutro M będzie dzwonił do Norge i ustalą z szefem na kiedy bilet bookować.
No pewnie że Ci prześlę :-D:-D

Muszę swój angielski pod szlifować słaaabo to widzę :-D

Na Podlasiu na ten rok w tej branży co chce M to środków jest dla 217 osób.

E:

Zapowiedziałam dla M że jak nie załatwi tam neta to nie jadę, za chiny BB nie zostawię :-D A tam będziemy mieszkać na takim zadupiu że szok jeszcze większe niż to gdzie mieszkam.

Ostatnia edycja:
Hej

własnie się zarejestrowałam, jestem młoda mamą, mój synek ma 16 miesięcy i własnie wróciłam do pracy a mój synek uczęszcza do żłobka, dlatego stwierdziłam że w wolnej chwili w pracy troche się poudzielam razem z Wami. Na początek chcialam się podzielić odkryciem nowej odzieży do chrztu. Miałam zamiar ochrzcić moje słonko wczesniej ale sytuacja potoczyła się inaczej dlatego musiałam poszukać czegoś dla większego malucha i znalazłam w Abrakadabra, mają duzy wybór w różnych rozmiarach, a jeszcze trafiłam na super promocję. :-)

ja jestem młodą mamą, mój synek ma 16 miesięcy i żyjemy sobie w Łodzi, mam 26 lat

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamcia tort zamawiam na kg, więc tamten mniejszy może się w duży zamienić :-D No i chyba jednak Go zamówię.

Lolkak do pół roku po narodzinach można zmieniać imię dziecka, bez umotywowania i bez sądu.

No i z dotacji doopa :no::no: przynajmniej na razie bo wnioski można składać od 1 marca dopiero. Mają miesiąc na rozpatrzenie, później full biurokracji, biznesplan i znowu miesiąc na akceptację. Jeśli już się dostanie to trzeba na kasę czekać od 3-6 miesięcy.

Więc jednak Norwegia, M jedzie na początku marca na miesiąc, szykuje wszystko na nasz przyjazd, wraca po Nas i jedziemy wszyscy, zostajemy do września albo października.....
buuuu, szkoda ale niestety tak wlasnie jest z dotacjami day i biurokracja, oby wam tam dobrze bylo! trzymam kciuki! uda sie twojemu M tak szybko wszystko zalatwic??

Kasiuch to powodzenia w szukaniu. a mieszkasz teraz z Polakami czy nie? Czy to obcokrajowcy? Życzę wam,żeby w najbliższym czasie tak się ułożyło,żeby stać was było na wynajem mieszkania a nie pokoju :-)

Kaamaa a wyjazd już macie zaklepany? Jeszcze nie miałam nikogo znajomego w Norwegii;-) Przyślesz kartkę?:-D

Też kiedyś chciałam wziąć tę dotacje,ale teraz ograniczyli na to środki,więc szanse są marne.
mieszkamy z polakami teraz.

no tez mam nadzieje i bardzo bym chciala mieszkanko wynajac, tylko to tez jest eydatek bo meble trzeba kupic cal sprzet itd itd.....:/

ja jestem młodą mamą, mój synek ma 16 miesięcy i żyjemy sobie w Łodzi, mam 26 lat
witaj:)

melduje sie srodowo:)
a gdzie eliza daffi fikusek ewi i cala reszta??? co taka cisza na forum dzis??

hej Dziewczęta :-)
trochę już napisałyście... więc zabieram się do czytania.

Witam Nową Młodą Mamusie :happy2:

Ale się wczoraj pożarłam z moim T. Oczywiście o kase... eh... o to, że ja nie pracuje...
Przecież nikt mnie w ciąży nie zatrudni!!!

I jestem mega zła od rana... Na wszystkich i na wszystko :eek:

hej
witamy nowa mamuske.

kurcze nie nadrobie zaleglosci;]
u nas jest oki, M znalazl prace;] i juz pracuje od wczoraj, na nocki.
dzieciaki juz zdrowe, ja tez.
tylko ta pogoda za oknem dobijaaa.... :dry:

Hej:) witam się z bólem głowy;/ Albo to ta pogoda albo to te tabsy.
Dziś się wyspałam, że hoho. Z Młodą do 9.44 spałyśmy;D Raj na ziemi;D Z mężem do 2 w nocy film oglądaliśmy to takie wyspanie było mi potrzebne;)

Eliza super, że Twój mąż znalazł pracę:) Oby mu się dobrze wiodło w niej:) i żeby się sprawdził dobrze w tym:)

właśnie robię zupę kalafiorową dla Małej z kurczaczkiem:)

w ogóle polecam stronkę Przepisy dla dziecka | smaczne i zdrowe potrawy dla dzieci mam stąd parę przepisów, są super

Witajcie :)

Eliza - gratulację dla męża ;)

A ja nareszcie znalazłam tą kieckę;p tylko teraz doszłam do wniosku,że lepiej nie zamawiać z neta,bo może nie pasować...chyba poszukam sobie krawcowej zeby mi taką samą uszyła :)

reklama
Kasiuch pewnie że załatwi, wcześniej dwa lata już tam siedział, jest fachowcem, szef ucieszył się jak do niego zadzwonił. A z resztą jedzie na miesiąc sam i szykuje wszystko pod nasz przyjazd.

Mam nadzieję, że uda Wam się jakoś wynająć to mieszkanie. Mnie przeraża ilość rzeczy które musimy wziąć dla Julki. Na miejscu M kupi łóżeczko turystyczne itp.

Eliza super że M pracę znalazł :tak: mam nadzieję że długo się w niej utrzyma.

Do góry