• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Widocznie nie takie obowiazkowe.
ja pamietam ze mialam duzo mniej badan niz inne kolezanki z forum.
ja mialam tylko na toxoplazmoze, Hiv, Vdrl, HCV, mocz, morfologia, krzywa cukrowa i nie pamietam czy cos jeszcze w kazdym razie sprawdze jak odzyskam moja ksiazeczke.

Ja też nie miałam... :no: na szczęście leżałam w szpitalu na tyle długo żeby zrobili badanie.
Paciorkowiec jest bardzo groźny dla noworkodka, jeśli nie poda się leku to może skończyć się śmiercią...

Radzę zmienić ginów, skoro o to nie dbają.....

To na prawdę bardzo ważne i obowiązkowe badanie.

a ja zauwazylam ze w wiekszych miastach tylko biora pod uwage to badanie :tak: np. jak pisalam na gronie, to tam sa wszystkie warszawianki i kazda miala to badanie robione a ja jako jedyna nie i juz jako czarna owca sie czulam bo o dziecko nie dbam td itp... ;] a nie powiem w pierwszej i drugiej ciazy chodzilam do prywatnego gina z wawy i o tez mi tego badania nie robil :tak: takze nie przesadzajmy.... ehhhhh

no ja też jestem Kamaaa w szoku jak lekarze mogą nie powiedzieć przyszłej mamie o konsekwencjach paciorkowca dla dziecka :no: skoro nie jest obowiązkowe to przynajmniej powinny dać wybór :sorry:

reklama
Ixi ja jak zaszlam w 2 ciąże też bardzo chciałam dziewczynke.... wyszło inaczej no ale ja jestem tego zdania że jestem jeszcze młoda to 3 moge miec... :):) może akurat dziewczynka bedzie :D:D Jak sie czujesz??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry