reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Tyle napisałyście odkąd mnie nie było że teraz ciężko mi się przez to wszystko przedrzeć.

Miśka Tobie gratuluję córeczki!

Ja ostatnio jakaś taka zabiegana. Byliśmy we wtorek na tej komisji. Do przyszłego piątku mamy dostarczyć im zaświadczenie o dacie ślubu no i podanie o odroczenie i papierek potwierdzający ciążę.. No więc dzieczyny.. Za jakieś może 2tyg będę już mężatką.. Cichy, skromny ślub kościelny z samymi rodzicami i rodzeństwem.. Jeżeli go odroczą (co nie ejst pewne) to może na jakieś 2-3m-ce.. No chyba że komendant WKU zgodzi się na dłużej. No zobaczymy. Narazie powiedzieli żeby przywieźć te papiery. Ale tak przynajmniej będę dostawać pieniądze jakby poszedł..
No to teraz będe musiała ponadrabiać zaległości.. Narazie póki co idę sobie troszkę pospać, bo ostatnio się nie wysypiam i chodzę zmęczona.. A w sobote jeszcze to wesele.. I nową sukienkę jednak sobie kupiłam..
Odezwę się niedługo..

reklama
galarecia to trzymam kciuki za Twoj slub :-)

Cioteczki wstawac :tak: ja juz na nogach zaraz wszamam jakies sniadanko i ostatnie wykonczenia pokoju robie hihih ;-) jest przeslicznyyyy:happy2: musze jakies ladne firanki kupic :blink:dobrze ze zdazylam przed porodem hehe bo marnie to wygladalo :zawstydzona/y: ciekawe czy POLNA ma jakies wiesci od Miski eeh oby wszystko dobrze ;-) trzymajmy kciuki :-p
karolincia to mi narobilas smaku teraz hehe:sorry:

Hej mamuski:-) Co wy jeszcze spicie wszystkie.. ja na nogach juz od 5.50:tak:

Galareciu trzymam kciuki oby wszytsko potoczylo sie po waszej mysli:-)
Koszmarku to czekamy potem na fotki pokoju:tak:
Polna trzymam kciuki za Ale - napewnoz serduszkiem bedzie ok:-)

Kurcze u Was tez taki upal - normalnie nie ma czym oddychac:no::no: koszmar jakis.. a jutro ma u nas juz deszcz padac i 21 st byc:szok:

Nie spimy nie spimy:):)

Koszmarku to super jak pokoik zrobiony super:) Moze jakas fotke wkleisz? <prosi>:) Jak sie czujesz? Dalej zadnych objawow?

A ja dziś wstałam o 9 troche wczesnie jak na mnie nio ale tata wrocił z Holandii i musiał mi wszytsko poopowiadac i dopiero teraz skonczył:):) Kupił pelno ciuszkow, sliniaczki na kazdy dzien tygodnia grzechotki i reszte duperelków:) Teraz to tylko poproac i gotowe:) Kurcze jak patrze na te wszystkie rzeczy dla maluszka to juz chce go miec przy sobie.... :) A tutaj jeszcze trzeba poczekac.

Ale wali słonce, a ja nawte z domu nie wychodze:) gdzie na taki upał zreszta....

hej mamusie:-)
My ciagle jestesmy baaardzo zakochani w naszej królewnie:-)
W dzien ciagle daej w kosc... szczególnie rano (tatuś własnie tuli małą):-p, własnia zaczyna wołać o cyca:tak:
Wysypka ją meczy i nie chce zejść, nie wiemy z czego, bo diety pilnuje bardzo, a ubranka ma wyprane w loveli;-)
Oczko dalej ropieje, ale juz mniej wiec mysle, ze powoli odtykają jej sie kanaliki:-) i dzis nie wstała z takim zaklejonym oczkiem:tak:
Wczoraj sciagli mi szew i sie nie zrosło...:dry: pewnie bedzie dłuzej sie goic, ale co tam...:-p
dobra... dokoncze za chwilke... bo mała sie całkiem rozpłakała:tak: zasnie to napisze coś wiecej:-)

ASIOWO może mała ma skaze białkową ????? a nie ma czerwonej dupci??? spróbój ją wykpać we manganianie potasu,a oczka przemywaj wacikiem z solą fizjologiczną!!!a malutka twoja jest taka śłiczna,mój Bartek ma 4 mc a nie przypomina już takiego słodkiego bobaska....ciąglr chce się bawić ,gadać i piszczeć z zachwytu!!!!BAŚKA ja też nie śpie tylko że ja od 5...Z danielem jakoś trochę lepiej i w końcu idiota zajął się Bartkiem a ja mogłam teściowej pomoc posprzątać to mały mu na leżaczku usnął(Oliwke zawiozłam wczoraj do mamy)a wieczorem jak Barti spał to nawet poszłam sobie z Oliwką do sklepu!!!Mam nadzieje że w końcu nabrał rozumu !!!!i że mu się nie odmieni!!!GALARECIA a wklej fote sukienki!!!!I nie martw się kochana będzie dobrze !!!wszystko jakoś się ułoży i gratuluję ślubu,wiem że to napewno nie ślub twoich marzeń ale najważniejsze że może dzięki niemu będzie razem i że wrazie czego będziecie mieli pieniążki!!!KOSZMARNICA:)))) dawaj foty pokoju bo z ciekawości kobieto umieram...:))))

ASIOWO może mała ma skaze białkową ????? a nie ma czerwonej dupci??? spróbój ją wykpać we manganianie potasu,a oczka przemywaj wacikiem z solą fizjologiczną!!!a malutka twoja jest taka śłiczna,mój Bartek ma 4 mc a nie przypomina już takiego słodkiego bobaska....ciąglr chce się bawić ,gadać i piszczeć z zachwytu!!!!

narazie kapie ja i płucze w krochmalu... mamy zalecenia połoznej. od jutra mam ja kapac w tym potasie... . a oczko przemywam juz tydzien ta sola:-) poprawa jest...:tak: a pupcie ma czasem czerwona jak tatus za mocno pampersa zapnie:-p
i dzieki za komplemencik... jest taka słodka, ze jak na nia patrze płakac mi sie chce ze szczescia:-) ciagle na cycu siedzi, ledwo przytomna:-p

oj tam komplemet,ASIOWO ja stwierdzam fakty bo jest naprawde śliczna ,i nie dziwie się że jesteście w niej zakochani bo kto by nie był....kazdemu dziecku oczka ropieją, bo wiadowo w brzuszku woda itd a tu suche powietrze i tak dalej....a jak tam cycochy???pogoiły się???nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze takiego maleństwa ,ech bo ój chłopina to już waży prawie 8 kg i ma 68 cm i jest co nosić i nie ma to jak zapach takigo niemowlaczka w domu!!!!

No... zapach cudowny:-) szczególnie jak w nocy ma okno zamkniete:-p
w koncu zasneła, mam nadzieje, ze pospi dłuzej:tak:
Cyce juz w lepszym stanie... choc czasem jeszcze chce cyca co 10 minut, to nie nadążają sie regenerować, ale ból o wiele mniejszy niz na poczatku. Juz umiem go znieść:-) Ja ciagle nie mam butelki w domu wiec mała jest zdana tylko na mamusie:-) i nie poddam sie... bo wiem, że moje mleczko dla niej najlepsze:-) smoka tez nie dostanie, wytrzymam;-) Juz sie nie umiem doczekac kiedy mała bedzie siadac, raczkować, itd... . Teraz i tak głowke juz dzwiga, że musimy uważac, żeby se krzywdy nie zrobiła, gaworzy se też pod nosem, a jakie odgłosy wydaje jak je:-p:-)
jeszcze ma problem z odbijaniem i czasem uleje... ale mysle, że z czaem sie nauczy:-)
Przy takim niemowlaku trzeba miec tylko nieziemską cierpliwość. Mnie dzieki Mężusiowi narazie omija baby blues (odpukać) i tylko sie ciesze tym maleństwem...:-)

reklama
i oby tak dalej kochana ....zobaczysz jak szybko ci maleństwo urośnie ja dopiero miałam bezbronnego niemowlakaa mam już takiego faceta który prawie sam siada!!!!super że mąż ci pomaga,to najważniejsze żeby był zaangażowany w zajmowanie się małą ,ja niestety nie prosiłam daniela o to i on sam się bał to teraz mam że czasem sama siedze z dziecmi a on gdzieś jedzie itd ...nom ale na szczęście cóś się ruszyło u mnie w dobrą stronę....to dobrze że nie przyzwyczjasz do smoka,ja niestety miałam za słaby pokarm po 6 tyg karmienia i musziałam dać młodemu modyfikowane a wiadomo jak butelka to i smoczek!!!ściskam was mocno i całuje twój skarbek najdroższy!!!!

Do góry