reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moje dziecko lezy za mna i zasypia, zalogowałam sie na BB i wchodze tutaj po chwili słysze "Julcia jeśt, choć nyny". Moje dziecko tak sie uparło na dzieci z MM ze jak widzi, ze wchodze, to karze sobie pokazywac i pyta co to( kto to) no i wpadła mu w oko Julka Lany, a kiedys jeszcze Adaś lenki .

A ja nie mam pomysłu jak wytłumaczyc małego ze jak ma majtki i spodenki to ma sikać tak jakby ich nie miał. Moje dziecko świetnie załatwia swoje potrzeby samo. Pod warunkiem ze lata z gołym tyłkiem. Co dziennie próbujemy i co dziennie zalewamy tone spodenek:/

Lana Gratuluje, teraz to juz szybko ci sie rozgada:-)

reklama
Umi wspolczuje, ja to od poczatku uczylam dzieciaki jak siku-kupa to na nocnik szybko i samemu siadac, zdejmowac majtki:tak: i u nas ie bylo tego problemu ;-) od poczatku jak mieli potrzebe lecieli sami na nocnik :-p
No M wrócil... Ehhh
w M jak milosc denie, nudno... ale jak pomysle ze zblizaja sie wakacje i 3 mies bez seriali i z powtórkami to mi sie odechciewa wakacji :|

tak myślałam, że coś mi w Niuni nie gra. A w tej ciąży w ogóle jest?

My dziś aktywnie spędziłyśmy z Małą popołudnie i wieczór, bo popołudniu na spacerze i na lecznicy oglądając zwierzątka, a potem na ogrodzie.

Liza ja też ładnie opalona, ale teraz nie ma w ogóle fajnej pogody, już chyba z 2tyg się nie opalałam i mi tego brakuje:( Noo mi w marcu stuknie 24, starość nie radość:D:D

Lana słówko do słówka i Mała Cię przegada, zobaczysz:) Moja co rano otworzy oczy to trajkocze. Ma tak donośny głos, że w całym domu ją słychać i weź tu wytłumacz jej, że wszyscy prócz nas jeszcze śpią:D 90% to mówi po swojemu, ale czasem ładnie mówi tak, że ją spokojnie rozumiem:) ''mówi'' w sensie np ''myju myju'' to dziś np powiedziała jak widziała jak mój tata mył auto. Jak ja zjadłam obiad mówi ''nie ma'', jak coś spadło Martynce to mówi ''bam'', jak widzi, że psy jedzą mówi ''amam'', czasem ''mama'', a czasem ''mniam'', ale jak widać wiadomo o co loto:)

Umi chyba na Kacpra nie ma bata:p Ale z czasem na pewno się nauczy:D Pocieszające, co?:D

Lana gratulacje dla Julki :tak: to jej pierwsze takie "poważne" słówko? ;-)
Ciekawe czy się uda i nasze dziewczynki poznają się w Świerkocinie :-p

umi jeszcze troszke i Kacperek na pewno załapie, że majtki też trzeba ściągać, że to nie to samo co pampers :-p ja mam za to taki problem, że Zuza jest strasznie leniwa i nawet majtek sama nie chce ściągać jak idzie sikać :sorry2: a jak była mniejsza to się cała rozbierała sama.

Eliza no tak mój młody zaczął wołac jak miał 1,5 roku ale przeszło mu jak mu urodynamike zrobili, nawet popatrzec na nocnik nie chciał tak wył bo sie bal ze ktos mu cos zrobi. No i dopiero niedawno zaczał jako tako reagowac na ten nocnik i sam z włąsnej woli siadał. No ale problem jest bo albo mu sie nie chce sciagac majtek albo mysli ze to pampers:-(
Lana on ogólnie lubi wszystkie dzieci ale z BB interesuja go tylko te których imiona potrafi wymówić:-D. Np Martynka vegas mu sie podoba ale jej imienia nie wypowie wiec szybko sie nudzi:-p Jeszcze Zuzia anetki jest fajnym koskiem bo mu czasem Juzia ( Zuzia ) wyjdzie. On w ogóle lubi jak mu cos wychodzi i uwielbia powtarzać, gorzej jak mu nie wychodzi:-p wtedy jest tupanie, wystawianie jezyka i ogólnie źle:-p

Vegas no pocieszyłaś mnie:-p:-D

edit anetka czyli Zuzia siusia w majteczkach? czy woła ciebie i prosi zebys jej sciagnęła?

umi Zuza za każdym razem mnie woła i ja muszę jej ściągnąć, jak jej mówię, żeby sama ściągnęła to się wścieka i krzyczy "Nie!! Mama!!" :sorry2:
"Juzia" :-D ekstra :-) Zuzia nie umie powiedzieć Kacper, za to Martynka mówi "Tynka" po prostu :-p

Umi hehe, biedny Kacper połamał sobie język na jej imieniu:) Bo tam ''r'' występuje i w ogóle długie imię. Moja woła ''Aje'' na sąsiada Arka co ma 2 latka, potrafi na mojego bratanka wołać ''Jaś'' no i tyle z imion:D

Anetka a to z Tynką i Tysią się już spotkałam:) Ja czasem na Małą też wołam Tynka;)

Kurcze, fajnie tak liczyć te pierwsze słówka dziecka :-) ja kiedyś sobie nawet zapisywałam co Zuzia umie już mówić. Teraz to już nawet nie wyliczę co mówi, bo mówi w sumie już chyba wszystko. Wiadomo, że czasami coś przekręca, albo po prostu sobie skraca, ale zazwyczaj wiadomo o co jej chodzi ;-):-)

edit:
Lana nie wyobrażam sobie tych dwóch szogunów razem :p

reklama
anetka ja sie nie dziwie Zuzi, bo mój Kacper nawet nie umie powiedziec jak ma na imie tzn mówi ze sie nazywa Tapel=Kacper. A jak go jakies dziecko pyta jak ma na imie to sie pieknie z imienia i nazwiska przedstawia " Tapel Tudiel":-D
vegas no mógłby mówic tak jak Zuzia anetki w sensie Tyna bo "k" nie wypowie ale próbował tyle razi i stwierdzał ze nie umie.
Lana spokojnie jak wystrzeli z mową to bedziesz miała dość, ja mam szczerze dosc jak Kacper sie nakrece i cos opowiada a ja sie czuje jakby jakiegos ruska koło siebie miała:-D

Do góry