• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi2 właśnie chodzi o to ,że kiedy będzie już pewne, że mam prace w wawie, to moja mama składa wymówienie z pracy, i pójdzie na staż w pionkach a wtedy Łucja do żłobka , ulice dalej za 240 góra miesięcznie.
gosia no to na podwórko czy na balkon i opalaj sie :) Ja jak Łucja była mała i nie chodziła to na kocyk ją pod parasol zabawki a ja opalałam sie ;)
Kornelinka GRATULACJE ! ;)

reklama
justyś, zdrówka życzę! :-) a słówka Antosia wprost prześmieszne :-)
Liza, i ja już mam chęć na truskawki... Mikołaja słówka też śmieszne.. a najbardziej "i ja" :-)
Magda, powodzenia z opalaniem.

Witam i ja. Ogarniam się w tym temacie powoli... ale wybaczcie jeśli komuś nie tak odpiszę.
Ja dzisiaj odpoczywam cały dzień, wczoraj na zakupach byłam... ale tylko najpotrzebniejsze rzeczy nabyłam.
Nie wiem co mam wymyślić do upichcenia w kuchni...

Hej :)
Dziewczynki mozecie mi powiedziec o co chodzi z ta niunia?? bo ja jej nie znam, tzn przez te pare dni co bylam dowiedzialam sie ze ma skomplikowana ciaze, i ze mieszka u kuzynki.. Co z jej chlopakiem, rodzicami?
Umi wiekszosc dzieci tak niestety ma, ze sika w majteczki i spodenki myslac ze to pampers, ale tez przychodzi taki moment kiedy zaczyna kumac o co chodzi i ladnie zdjemuje :) Wiec cierpliwosci zycze w zmienianu tych zasikanych majteczek :)

Fajnie tak poczytac jak wasze dzieciaczki mowia :) Mojej Marice pare razy wymsknelo sie "mama" ale zupelnie nieswiadomie, chociaz baaardzo mnie to ucieszylo. No i jakies takie gawozenie oczywiscie w stylu bababa, nanana, agu itp :)
Z tą Międzyrzecza to az mi sie przypomnialo jak wiekszosc osob nie potrafi napisac nazwiska P. Jak urodzilam mala to lekarka wypelniala ksiazeczke i pyta mnie czy bedzie miala moje nazwisko czyli "Kotowska" czy taty. A mowie ze taty "Tenderenda" I ona sie chwile pozastanawiala jak sie pisze ale suma sumara wpisala Kotowska. I wiekszosc ludzi jak pisze ze sluchu nazisko P to musze literowac jak malemu dziecku :)
Gosia zdróweczka dla Amelci :) A wogole to ja tez mialam nazwac swoja córke Amelka ale jakos mi sie odwidzialo pod koniec ciazy :P
Liza to wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
Umi moze dlatego ze kojarzy mu sie to z liczbami poprostu i na wszytskie pytania w ktorych sa liczby bedzie odpowiadal "pol do nastej" :) Slodziak :)

Jeszcze co do zlobkow i pzedszkoli to jest tak ze opieka oplaca tylko jedzenie w przedszkolu, a stawka to mniej wiecej 7-9 zł za dzien. Wiec zostaja tylko te pozostale oplaty wiec duzo mniej. Ale to tylko w panstwowych instytuacjach. Bo w prywatnych nie ma takiej ulgi niestety;/ a do panstwowych ciezko sie dostac. Do przedszkoli latwiej niz do zlobkow cale szczescie :)

A my wczoraj dostalismy zaproszenie na slub. Ale jest juz za 2 tygodnie. Tzn wiedzielismy wczesniej o tym weselu bo to mojej przyjaciolki. Tyle ze miala nas zapraszac, ale wkoncu wyszo jej za duzo osob i przeprosila ze jednak nie da rady. No ale wszystko przemyslala pogada z wlascicielem sali i okazalo sie ze moze nas zaprosic i jak sama powiedziala ze nie wyobraza sobie wesela bezemnie.. No i teraz nie wiem co robic. Bo oni mieli juz cywilny dwa lata temu w sylwestra na ktory tez bylismy zaproszeni ale akurat wtedy P brat cioteczny mial wesele i poszlismy do nich bo to koscielny.. Wiec wypadalo by isc ale po pierwsze to tylko 2 tygodnie. Wiec koszt duzy bo musialabym kupic sukienke bo zadnej nie mam. Buty pasujace do sukienki, fryzjer, P koszule i krawat kupic, oddac garnitur do pralni, no i jeszcze dac pieniazki w kopercie. A jak chodzilismy na wesela z P to dawalismy 400-500 zł. Wiec jakis tysiac poszedłby tak sobie.. I teraz nie wiem co mamy robic.

Dziewczyny któr sukienka według was jest najładniejsza ??:)
SUKNIA _____ KOLOR DO WYBORU R/XL (1644849053) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
DS-3061m Elegancka Sukienka ORIGAMI Sukienki 38 (1644979455) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
SUKIENKA Z KOKARDĄ KOLOR DO WYBORU R/34 (1645470127) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
PIĘKNA SUKIENKA beż nude,czarny 36_38,40 (1645759017) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
violett A Amelka całą ciąże miała być Oliwią.... ale moje dziecko samo wybrało takie imię....:D
Magda ale kochana ja sie opalam ale i tak wiecznie jestem biala jak trup...:-D
Umi oj tak dziękuję w imieniu Córci;)

Violett co do sukienki to Amelka jest czerwona zachwycona bo az OOOOO zrobila jak weszlam na stronke mi tez ta pierwsza najbardziej podchodzi :)

Ostatnia edycja:
Violett co do niuni to pisała ze ma kiepskie kontakty z rodziną i ma wsparcie w kuzynce, ale skoro jest zbanowana za trollowanie to tez nie wiadomo czy to co pisała jest prawdą. Ogólnie miała spójne informacje, ale jednak nie wystarczająco spójne.
Co do sukienki, nie wie jaka asz figure ale mnie oobiscie bardzo podoba sie ta druga:tak:.
Magdaa ale na stazu to twoja mama nie wiele zarobi, a ma w ogóle pewny ten staż? bo u nas biora na staz tylko te osoby bez doswiadczenia zawodowego lub te które ponad rok były zarejstrowane jako bezrobotni. Jak Lusia pójdzie do złobka to chyba i tak na jedno wyjdzie na stażu czy w pracy. Chyba ze twoja mama pracuje na zmiany to faktycznie utrudnienie. Eh trzeba sie strasznie nakombinowac w tej Polsce:/
Mariolciaa spagetti zrób:-):-p

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny

tyle napisałyscie ze nie nadrabiam, ale Was czytam

Ja rano byłm na miescie z Zuzia po dowód twardy od mojego samochodu i tak sie zmeczyłam ze nic mi sie nie chce...

jusys zdrówka zycze , moj M ostatnio miał zapalenie oskrzeli

gosia zdrówka dla Małej

Co do niuni , kurde coraz wiecej jest takich dziewczyn , zastanawiam sie po co one to robią.....

violet sukienka druga mi sie podoba ale ona bez ramiaczek jest i ja zawsze boje sie ze nie bedzie sie trzymała i bedzie spadac
my tez bylismy na weselu ostatnio a w sobote dostalismy kolejne zaproszenie na wesele
ja miałam taką sukienkę;
nowa-asos-tylko-do-jutra.jpg

Ostatnia edycja:
hej.. ja tylko tak powierzchwnie nadrobie. nie fajnie wyszlo z niunia. fajnie czytac, ja wasze skarbulki tak sobie gadaja, ja jeszcze troszke poczekam zanim Kacper sie nauczy.

liza sto latek :)
umi cierpliwosci w zmianie majtusi Kacperkowi
violett mi sie podoba ta 3 z ta kokarda

my z Kacprem rano spacerek zaliczony a pozniej do tesciowej ide na herbatke i ploteczki :)

A u mnie sie chmurzy czyzby bedzie padac, ehhh... :dry:

Violett pierwsza:tak:

edit. Umi zapomnialam dodac tego zdjęcia co zrobilam sobie do dowodu:P
wiec teraz masz:

Ostatnia edycja:
Jezu jaki mam dylemat, sama juz nie wiem ktora kupic :P
Za duzy wybor, i pewnie bedzie tak ze zabiore P ktoregos razu do jakiegos CH i tam zakupimy sukienke bo bede mogla ja przymierzyc i powybrzydzac.
I plus taki ze jak pojdziemy na zakupy do stacjonarnego sklepu to P bedzie placil, bo ja ze swoich pieniedzy robie wszystkie przelewy :) Hehe wiem wiem wredota ze mnie:D

reklama
liza sliczne zdjęcie..
violett ja zawsze jak kupuje sukienki to musze je przymierzyc najpierw. jakos nie mam przekonania do zakupow ubran przez internet.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry