• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi No moje to jeszcze śpią, nikt im nad głowami nie gada i nie chodzi jak to S ma w zwyczaju.
Elwirka A próbowałaś zmniejszyć ilość drzemek do jednej, czy to może jeszcze za wcześnie? bo już nie pamiętam kiedy Mareczkowi zmniejszałam.

ojej a ja muszę w końcu coś zjeść. zrobię sobie tosty z dżemem.
wiecie ja na tej mojej diecie nie chudnę jeśli o wagę chodzi ale nogi mi chudną:-D dziwna sprawa.

Ostatnia edycja:
reklama
MŁODA A tak z koleżanka :-)
DAFFI Temperatura potrafi utrzymywać się kilka dni więc miejmy nadzieję że dziś jest ostatni dzień.
ELWIRKA A szkoda. Może mała w nocy spala by dłużej.

Witam , witam i o zdrowie pytam ;P
Zdrówka dla chorowitkow!

U nas oki.
Malwina ja mam multum przepisów na surówki, sałatki :-D
Umi urlop, ehhh odpoczywasz mowisz;-) to masz dluuuugi weekend naprwde :tak:
Pogoda sie poprawila, ide na dwor z dzieciakami zaraz, to mikolaja przetrzymam do11 ;)
Nocki jak zwykle cale przespane od 19:30 do dzis 6:30.
A rano jak lezelam z mikim jeszcze zauwazylprzy koszuli mojej guzik i ja do niego "co to? guuzik" on sie na mnie spojrzal to ja do niego "zizik" (tak starszaki mowily na guzik na poczatku, łatwiejsza wersja poprostu) a mikolaj na mnie sie spojrzal i powiedzial "ziiiiiiiiiii" :-D hahaha cięzka ma mowe w sumie ale to co;-) nadejdzie i jego czas gadania.

Ewi- ja też jestem na diecie i waga stoi. O tyle dobrze,ze nie idzie do góry. Ale widzę,że jakoś brzuch szczuplejszy i nogi-chyba,ze mi się tylko wydaje.

Vegas- fajnie,ze już sie zaklimatyzowałaś w pracy. Ja bym nie potrafiła mieć teraz taką pracę. Za bardzo przywiązana jestem do Adasia i trudno było by mi czas innemu dziecku poswięcać. Może jak Adaś będzie starszy. Poza tym nigdy nie wiem jak postępować,gdy cudze dziecko jest niegrzeczne. Pilnowałam dwóch kuzynów, najpierw jednego, a potem urodził się drugi. I ogólnie byli dość grzeczni, tylko nerwowi i od czasu do czasu coś ich napadło-to nie wiedziałam co robić. Zazwyczaj pomagało dzwonienie do mamy lub taty. Mimo,ze lubie dzieci to jakoś niechętnie zajmuje się sama cudzym dzieckiem.

Zamówiłam wczoraj termometr do skroni i ucha. Mam nadzieje,ze będzie w miarę dokładny. Bo te zwykłe elektroniczne to beznadziejne są. Zazwyczaj mierzyłam dwoma i wyciągałam średnią. Jeśli wychodziło,ze ma gorączkę to męczyłam dopiero rtęciowym. Zamówiłam z firmy MICROLIFE. Ma któraś tą markę?

Liza maly jak zacznie mowic to juz nie nadazysz ;-)
Mloda Ty to masz dobrze z Rafikiem. przynajmniej sie wysypiasz ;-)
Daffi szkoda ze goraczka wrocila. mam nadzieje ze bedzie sie jednak poprawialo.
Vegas tez podziwiam ze sie zaklimatyzowalas...
Elwirka wspolczuje nocek, ale moze Mala z czasem bedzie sypiac dluzej. tego Ci zycze :tak:

ja nawet dzis pospalam, ale to pewnie dlatego ze przemeczylam sie wczoraj i o 22.00 padlam jak mucha. buziaki i milego dnia

Witam dziewczynki

Daffi zdróka dla malutkiej może jutro już będzie lepiej

Lizka
nie martw się Domka też mało mówi a Twój dopiero rok skończył:D Ale zizki jest dobry heheheh

Lenka
też myślałam żeby kupić ale Domka w sumie może 2 razy do roku jest chora i ma gorączkę na razie odpukać nie choruje i sprawdza się ten elektroniczny dobrze działa:)

Vegas to czas powiększyć rodzinę :P:P Jak Ci tak dobrze z dziećmi idzie:D:D Nie no żartuje ale fajnie że Ci się w pracy układa szkoda że za opiekę nad własnym dzieckiem nie płacą to byś była z Martyśką:) Gratuluje nowego słowa:)

Umi
to miał byc urlop a nie ręce pełne roboty:P

Klaudix
to rzeczywiście masz głodomora w domu co to będzie jak będzie jadł normalne jedzenie nie nadążysz robić:) Spróbuj tego Mleka modyfikowanego ja dawałam Domiśce jak byłam na uczelni bo koło 3 miesiąca już nie dało się laktatorem ściągać a nawet nie laktatorm tylko ręcznie jak z mleczarni ze mnie płynęło a potem nic na raz dwie 250 mogłam napełnić i dalej nakarmić Dominike:)

Ewi
z koleżanką?? Ja to już bym gula miała hehehehehe:)

Młoda ale Ci dobrze z tymi nockami mały Cie nie przemęcza:) Zazdroszczę:)

Elwirka moja jak miała 10 miesięcy też spała dwa razy nawet dłużej chyba do wczesnej wiosny były dwie drzemki:)

Beacia
dobrze że małemu minęło:)

No my jesteśmy same myślałam że jak pojadą to C będzie częściej w domu a tu po 8 już do samochodu pojechał;/ Dobrze że zupkę ze wczoraj mamy bo nawet nie wiem gdzie jest klucz do mieszkania żeby wyjść po zakupy znając życie teść ma go przy sobie gdzieś pod Świnoujściem:D Trochę nadrobiłam przepraszam jeśli którejś nie odpisałam. My już na dworku byłyśmy trawę zgrabiłyśmy i w piachu siedziałyśmy w sumie nie mam jak robić bo mnie na dwór ciągnie a w domu sajgon i jęczy może zaraz przyjedzie siostra C z synem to się razem pobawią:)

Dafii jak jest temperatura to organizm walczy z tą przeklętą zarazą, ważne że nie jest gorzej, będzie coraz lepiej. Z Julci pewnie silna babka ;)
Liza jak Ci tak cała trójka zacznie nadawać to zatęsknisz za ciszą ;) Ja czasem mam dosyć mojego siostrzeńca...
Młoda Ty to masz dobrze... Taki maluszek a śpi całą noc ;) Zosia to grubo po 3 miesiącu skończyła się budzić... Ale trzeba było się trochę nawalczyc.

Więcej nie dam rady odpisać, więc przepraszam jak kogoś pominęłam. Moje dziecko ma dzisiaj dzień świra ;) ciągle się rechocze i potrzebuje towarzystwa:P Nawet butla z mlekiem ją smieszy ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry