reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

SALI ale Kaja ma nogę gigantyczne. Moja 24, a jest starsza równe 3 miesiące.

JOANKA cieszę się z Twoich udanych krokietów. Hmm ale bym sobie zjadła, ale ja to to o takim żarciu mogę tylko pomarzyć:crazy:
Oj czasami dziewczynki z jednego wieku są większe niż chłopcy. Moja chrześnica jest ma 3 lata a jest sporo większa od swojego kuzyna rok starszego.
Dużo zależy od dziecia i rodziców a czasem i dalszej rodziny.

SALI ale na allegro sama przesyłka stówkę.

ADOBRO witaj i pisz z nami.

A my rozbiłyśmy bank tzn skarbonke i kasa została przeliczona.A mi przypomniała się, że dalsza znajoma handlowała tranpolinami i pisałam do niej na fb i mają mieć w okolicach wielkanocy. Wzeszłym roku 244cm mieli 450zł dla znajomych z upustem to 420, zaliczam się do upustu, ma mi dać znać jak juz będzie wiedziała ile w tym roku będą kosztować. Czyli rodzice prawie 200zł musieliby dołożyć, no ale to inwestycia w przyszłość i dla młodego później też.

A ANULA a mój mały ma 2,5miesiąca i niektóre ciuchy już na 6 miesięcy małe. Też duży się urodził a Mela mała/

reklama
Kasia współczuję Wam z tą kupką Kacperka :-( oby mu się w końcu to jakoś wyregulowało i nie miał z tym problemów. A gdzie Wy się przeprowadzacie?

Vegas super, że z Bisiem lepiej :tak: niedługo pewnie całkiem wyzdrowieje ;-)

Liza zdrówka dla Hani ;*

sali oj biedna Kaja, znowu poszkodowana :-p
wow, Kaja ma dużą stopę.
Przynajmniej wszystko sobie posprzątałaś i już masz z glowy sprzątanie :-p

dorotar mierzyłam Zuzię kilka dni temu i ma 94 cm :tak:;-) czyli tyle co Amelka.

kasiek a Czarek z Wami pojechał? Czy tylko Ty z Domką tyle będziecie u rodziców?

adobro Witam nową mamusię :tak:

Kasiek super!! :-) gratki dla Domki.

Sali dobrze że sprzątanie na marne nie poszło i wszystko się znalazło :tak:

Wampi nie rozumiem ginekologów, przecież oni za to badanie dostają zwrot kasy z NFZ i to jeszcze z nawiązką. Narodowy Fundusz refunduje 3 badania USG między 11 a 14, 18 a 22 i 32 a 34 ( nie jestem pewna ostatniego)
A Moja też by rozszarpała bransoletkę migusiem:-D poza tym bałabym się że o coś zaczepi bransoletka się porwie i dziecko połknie, ostatnio 6 letni bratanek J polknął małą metalową kuleczkę a wcześniej nigdy tego nie robił wiec nigdy nie wiadomo kiedy dziecko się na coś "pokusi".

Dzisiaj tak gadamy o rodzeństwie a korzystając z tego że Julka śpi zrobiłam kalkulację wyprawki dla dziecka takich rzeczy jakbym chciała to wyszło mi ok 6,5 tyś :szok: trochę może zaokrąglone bo przy ubrankach wpisałam 1tyś zł a raczej tyle sie nie wyda.

Dorotar my też o tym myśleliśmy ale żeby złożyć się z siostrą C to i jej syn by się bawił oni i tak nie mają swojego domu więc i tak u nas by się bawili a w przyszłości córka brata C więc nie wiem czy i my nie pomyślimy koło dnia dziecka

Sali ja nie wiem ale była ogromna ja jej nie kupowałam więc możliwe

Anetka
C nas tylko przywiózł i pojechał my we dwie tu zostałyśmy:)

Wampi uuu to dużo ma rodzeństwa Twój K:)

Kamma
ja nie miałam robionego tego testu PAAPA teraz sobie robiła bratowa C bo jej brat jest troszkę opóźniony i ma 30 lat i chciała mieć pewność czy z dzieckiem ok po za tym badania genetyczne i coś tam jeszcze. Ty weź napisz tą koagulację bo aż uwierzyć nie mogę:szok: a nie chce mi się samej liczyć szok wszystko teraz takie drogie...
Ja nie wiem czy wydałam 2 tyś.
Ubranka do mniej więcej roku przez całe 4 miesiące kupele mi zbierała bo pracowała na szmatach i nic kasy nie wzięła
Wózek 700zł
Łóżeczko wanienkę mieliśmy od siostry C
Pościel do łóżeczka dostałam w prezencie od przyjaciółek ale ze 200zł kosztowała
Nie wiem co tam dalej podpowiedz

Ostatnia edycja:
Mnie wyprawka prawie nic nie kosztowała ;-) praktycznie wszystko podostawaliśmy.

Kasiek robiłam kalkulację takich rzeczy jak bym chciała nie patrzyłam za bardzo na koszty ;-) z ciekawości, już Ci rozpisuję:

Wózek + fotelik- ok 2tyś.
Łóżeczko+ materac- 350zł
pościel x 2- ok 300zł ( tutaj wyszło by taniej za pewne)
rożek x 2- 50zł
kocyk x 2- 100zł
prześcieradło x 2- 50zł
huśtawka - 300zł
butelki-100zl
smoczki- 40zł
podgrzewacz- 200zł
sterylizator- 250zł
Ubranka - ok tyś zł.
Komoda kąpielowa - ok 250zł
kosmetyki- ok 100zł
Pampersy- 200zł
Chusteczki-100zł
mleko-200zł
Aspirator-25zł
reczniczki x 2- 100zł
mata edukacyjna- 250zł
karuzela-200zł
poduszka do karmienia- 70zł
nawilżacz powietrza- ok 200zł

Moja córa dokuczała Kacperkowi, pyskowała mi, uciekła na łóżko odwracam się od kompa a ona śpi, głowa na łóżku, nogi na podłodze. Ech padło biedactwo.

Kamma ja o niektórych rzeczach nie miałam pojęcia żeby kupić:p I tak jak Ty dużo dostałam a i sama kupiłam pieluchy tetrowe:)

Wampi heheh rzeczywiście pogmatwane musiałam twoje dwa ostatnie posty przestudiować żebyu zrozumieć;P

Dorotar
hehehe biedaczka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Milena a wiesz że to jest najważniejsze badanie podczas ciąży? wykrywa wiele wad płodu, radziłabym zmienić ginekologa skoro Ci go nie zlecił, a samej trochę się do edukować... tu możesz więcej poczytać
Położnicze badanie ultrasonograficzne – Wikipedia, wolna encyklopedia
USG 3D Warszawa
Ja z pierwsza dwójka chodziłam prywatnie i te badania usg miałam.
Za to z Mikim... chodzilam na NFZ, ale to jest porażka... jedynie by sprawdzic czy ciąza przebiega prawidłowo :eek: USG chodzilam prywanie do gina u którego bylam ze starszakami, kase kosztuje ale 15min patrzenia na bobaska i sprawdzenie wszytskiego :-)
Takze ja sie nie dziwie ze na NFZ i tych badan tak dokladnie nie robi sie ;] niestety...

Strasznie duzo wyszla wyprawka wam... Ja nie pamietam jak to bylo z Hanią i wyprawką , takich rzeczy jak wampi pisałaś "nie kupowałam" tez uwazam za zbedne ;-)
Wyprawka na Mikolaja wyszla mnie najmniej, bo wszystko mialam po starszakach :-) troszke dostalam, i tak moze ze 200zl wydalam ogólem ;-)

Do góry