reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Blaneczka ja bardzo chciałam rodzić z J. czy z mamą nawet, ale była wtedy świńska grypa:sorry2::-( Ale teraz z perspektywy czasu tak myślę, że może i lepiej bo nie byłam rozproszona, skupiłam się tylko na jednym. A może tak piszę bo rodziłam krótko, 3h i 10min. No tak czy inaczej rodziłam w czasie świńskiej grypy i nawet odwiedzin nie było:sorry2:

Femcia a dzięki, dzięki, Tobie też najlepszego:-)

reklama
Vegas- No to szybciutko poszło.
Z jednej strony z kimś ma się większe wsparcie a z drugiej strony jak się jest samemu to jest większa mobilizacja. Zawsze sie znajdzie jakieś ale. Zobaczymy w praniu jak to będzie.

Wampi hehe, ciekawa jestem jakby mój J. wyglądał w tym momencie, jakbym rodziła:-p 55min super czas!:-) Bardzo bym chciała następnym razem w tyle rodzić:tak: A ja to się boję, że z drugim dzieckiem to z 15h rodzić będę, nie wiem czemu, ale bardziej się chyba boję niż pierwszego porodu:-D

ah dobrze że ja nie mam problemuy z doborem stroju :-p hihih
mam kilka różnych powycinanych w różne stron y :-p jhahah
mam np jednoczęsciowe z prozdu a tył 2 częsciowy (2 takie) jeden czerwony z kratka a drugi panterja , mam 2 częsciowe to ze 3 pary :-p jeden taki że są majtki i bluzeczka jakby nie wiem jak na to się mówi :-p a jeden mam taki pełny ale z wyciętym kółeczkiem pomiędzy piersiami i z dziurą na do pepka :-p
eee jak tłumaczę to nie brzmi ładnie jak wygladają :-p musiałabym wam fotki pokazać :-p

anetka nie zazdroszczę pobudki o 6 :szok:
anula noga męża lepiej :-) powoli ja zaczyna zginać :-) więc się ciesze ! ale nadal ma spuchniętą jak banię dookoła kostki :-(
dorotar ja wszedzie z moją 2 na łaze sama przeważnie.. na zakupy , czy na plac zabaw , do znajomych ..
a one biegają jedna w swoją druga w swoją :-p więc z nimi na zakupy to tylko jakiś nervosol sobie zapodać i można iśc :-p haha
Renata tak własnie dostałam jakieś zaproszenie .. ale mnie trudno ponoć znaleźć :-p więc myslałam że to ktoś kogo znam.. ale pomyslałam że moze jednask Ty :-p
kasiekkk a u jakiego lekarza z tymi nóżkami byliście?? bo ja musze też z Vi iść z kolankami na sprawdzenie ...
gratulacje dla G
wampi 100 lat dla synka :-)

ha wampi miałam podobny czas do Ciebie :-p z Emmką .. jak wpadłam na porodówke o 18.05 (mojego czasu) to 18.40 już urodziłam :-) taka byłam szybka
z Vi było troskę dłużej

femme czy polecam.. kraj sam w sobie to nie jest taki zły ale pogoda dop bani :-( często pada deszcz:/
ale np żyć tu przeciętnie i stac Cię na wszystko ... i nie musisz się o nic martwić , a zyć w pl i wyliuczać na wsyztsko :/ to wolę 100 razy być tutaj :-)

no właśnie snoopy ,papitka i blanka będziecie rodzić mniej więcej w tych samych dniach :-)

haha gosia ja Ci wierzę bo moja Vi też zaczęła mówić pierrwsze mama jak miała 6 msc później tata szybko i jak miała 9 msc mówiła duzo słów pojedyńczych jak lampa , drzwi , kotek , dom , ide, tam , komp komp, .. jak miała roczek to już gadała "tata pracy" , "mama oć" "idziemy papa" "ready go" "mama mooo(mleko)"i tym podobne 2 wyrazowe słowa.. a jak miała 1,5 roku to ładnie zaczynała mówić więcej zdań i pełniejsze... i szło sie z nią bez problemu dogadać :-) gdzieś mam filmiki mogę chetnie wstawic :-p
sama też mówiłam jak miałam 8 msc :tak:

no dobra poczytałam
opaliłam się dzisiaj :-) wiec jestem szczęsliwa.. ale coś mnie oczy bolą .. i musiałam wykurzyć moje okularki do czytania bo nie mogłam patrzec w ekran :/

Hej lasecZki :)

wszystkiego najlepszego nam wszystkim zycze, ciezarowkom szybkich, bezbolesnych porodów :)

Zapomnialam ktora pytala o to czy Filipo mial ospe. Tak mial. jak mial 11 m-cy.

Vegas. ja pierwszy porod mialam ciezki. 15 godzin takich boli ze pod sam koniec juz przytomnosc tracilam. po porodzie 3 m-ce dachodzilam do siebie. praktycznie zero siadania, porobiły mi sie stany zapalne na szwie, jakies wrzody, ginka mi i przebijala. Bol jak ch..j.
Jak zaszlam w drugą ciążę to obsesje mialam na punkcie porodu. bylam zdecydowana nawet zaplacić za cesarke. tak balam sie tego bolu, tego ze znowu dziec mi sie niedotleni, itd.. No ale w dzien porodu, zaczely mi sie wody sączyc, trafilam na ludzką polozną, przeprowadzila wywiad ze mną. troszke podkoloryzowalam historie F, zeby w razie czego bardziej huhali na Oskara. No i Oskara rodzilam, ktrocej. O 10 weszlam na oddział, zero ropzwarcia a skurcze jak tatry na tym ktg. 14 oksytocyny mi podali, o 14 rozwarcia 1 cm, po pol godzinie 3 cm.. i potem spokoj. o 15.30 poszlam pod prysznic, bo mi sie sikac chciało, a sedesy byly nie wygodne. hahahahaha.. przyszlam na sale 15.40 wlazlam na wyro, polozna bada, 7 cm rozwarcia i ja pre. ta ryja drze ze jeszcze nie, a ja dziecia czuje nisko. no i o 15.45 Oskar sie urodzil. porwał mnie ciut... ale kij z tym, zacerowali :D Wodok takiego rozowego bobasa cudowny :) po 2 godzinacg dalam rade po turecku siedziec :D
Ł był w takim szoku ze ja tak nogi rozkladam :D hahaha

A co do obecnosci kogoś przy porodzie. Ja nie chcialam Musialam byc sama. Ł chcial być przy drugim.. ale moje bylo stanowcze nie. On niby twardy.. ale jak to facet.. w najmniej oczekiwanym momencie padnie :D

Mojej mamie kupilam kwiatka. taki fajny doniczkowy. jej nigdy ich za wiele ( tak jak mi :D ). A Ł swojej czekoladki dał :)

Blaneczka pewnie że dobra decyzja ja sama bym rady nie dała a tak to całkiem inaczej ja to w ogóle obstawę sobie zrobiłam bo i C i mama:)

Femme
ja tak samo dlatego siedziałam w kącie bo mi serce pękało... Tobie też najlepszego:)

Vegas to szybciutko ja to liczę od tego jak wstać nie mogłam bo wcześniej to chodziłam się i śmiałam :) więc 1h 45minut:)

Kamcia dla C:) A byłam u ortopedy dziecięcego bo najpierw byliśmy u takiego normalnego jemu coś wyszło ale on się nie zna no i 2 miesiące czekaliśmy na wizytę w kilinice dziecięcej w Lublinie

Dobra biorę się za paznokcie bo nic z tego nie będzie na 12 muszę być gotowa:p:p

Bry babki :)))

Mamusie wszystkiego co najlepsze dla was ;-) :tak: Ciężaróweczki szybkich porodów ;-)
Kasiek super ze z małą wsio oki, i gratki dla C:tak:

Co do porodów to ja rodziłam za kazdym razem sama;P pierwszy i trzeci po ok 5h ;) a drugi 2h40min. bez nacinania, bez szwów chodziłam po 3h od porodu pełna zycia :-D az sie połozne dziwiły zawsze, także nie kazdy poród taki straszny ;))))
Lecem na dwór z dzieciakami, podlac warzywka :-) pięknie opielone i moje i mamy wiec teraz niech rosną :tak:

Kurcze tak patrze na te suwaczki i niedawno byly urodziny Hani, Daniela a tu juz Miki ma za pasem i do Hani urodzin 5mies :szok: ale to leci.... Ja sama lada moment urodzinki... ehhhh :tak:
Córka mnie obudzila z uśmiechem, i zyczeniami, dostałam kwiatuszka recnzie robionego z serduszkiem, i wogole :)) dumna jestem z niej ;))))
Miłego dnia!!!

Ostatnia edycja:
reklama
WSZYSTKIEGO NAJ MAMUSIE :D
Nam ciężaróweczką, życzę przyjemnego porodu :D

Chcę rodzić z mamą , bo wiem , że mnie wesprze i pomoże . Sama się boję ;)

Co do cellulitu , to udaje mi się przed nim chronić i na razie nie mam :)
Co robię ? Przed ciążą biegałam dużo , stretching i do tego ćwiczenia Ewy Chodakowskiej .
Ta Pani wypuściła teraz płytę( była dołączona razem ze Shape ), którą kupiłam i zamierzam ćwiczyć po porodzie , ale wcześniej napisałam do niej maila i mi podesłała rozpiskę i z tym ćwiczyłam .
Pamiętajcie dziewczyny, ze ruch jest bardzo bardzo ważny! :)

Do góry