reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ostatnia edycja:
reklama
Milena zadna saMA NIE RODZI. JEST POLOZNA JAKAS PRAKTYKANTKA, KTOŚ inny z lekarzostwa zajrzy ;)

I tak jestem bardzo uparta.

Nisiula tym bardziej bym go olala. Cieplym moczem po oczach!! a co!! co z tego ze jego dziecko?? interesuje sie nim teraz?? czy dopiero ma zamiar?? I nie mopwiecie mi ze facet dluzej dojrzewa. byl na tyle dojrzaly zeby zmajstrowac bejbi. Idac z dziewczyną do łóżka czy gdziekolwiek indziej seksić sie trzeba miec na uwadze ze mozna zostawić widoczny slad po sobie.samo sie nie poczelo.Dziewczyna musi dojrzec, a facet co?? dziecinstwo ma przedluzone ?? Nie przekonuje mnie takie gadanie.no granatem w takich.

Ja tez bylam mloda jak dowiedzialam sie o ciązy. mialam 19 lat, bylam z Ł poł roku, wczesniej go wcale nie znalam bo on przeprowadzil sie do mojego miasta z mazur i po kilku dniach zaczelismy sie spotykac.W listopadzie dowiedzialam sie o ciązy.. byl to 17 tydzien. No zeby mnie wtedy zostawił to bym sie nie zdziwila. Mial on 21 lat.Nie znalismy sie praktycznie. ALE on stanął na wysokosci zadania i byl ze mną. Jest nadal. Wiadomo sie klucimy, bo jak inaczej?? ja nie umiem sie nie klucić, nie krzyczec i być spokojną. To nie bylabym ja. Ale on ma rownie narwany charakter. Jak wybucha klutnia to u nas w domu jest tak glosno i nerwowo ze trzeba noze chowac. ale nie zostawi mnie ten moj pan Łukaszek.On swiata po za mną nie widzi. :-D

RenataT -ja sie stobą w pełni zgadzam facet też powinien brać odpowiedziałność za swoje czyny nie ważne ile ma lat niech dorośnie co to jesen co ma 15 lat i zostanie ojcem to może dorosnąć a drugi choć ma 18 to ju8z nie?

Anula no nie powiem bo zaproszenia ładne są, zastanawiania wybierania cd. Hm nie zwróciłam uwagę na tę sukienkę... wiesz co być może się na nią zdecyduje, no podoba mi się:-)

Mam nadzieje że przetrwam w tym szpitalu, mam nadzieje że będzie tylko E i kontaktowy lekarz, być może trafię na tę panią do której chodzę na wizyty teraz i nikogo innego kurcze pieczone nie chcę, tak bez powodu nie chcę tam nikogo, żadnych kręcących się praktykantów zbędnych, żadnych lekarzy bo ot tak przyszli sobie zaglądnąć,popatrzeć strasznie nie komfortowo bd się w takich sytuacjach czuła, wrr nikogo z takich kręcących się osób bez potrzeby

A co do obskurnosci sal. Rodzilam Filipa w sali gdzie ra.zem ze mną rodzily 3 kobiety. Przedzielone takimi sciankami ok 1,5 m wysokosci. Łozka facjatą do okna, a za oknem robotnicy dobudowywali blok szpitala. zadnych zaluzji, szzmat czy tasmy na oknach zeby to choc ciut intymniej blo. Jesli bylo mozna mowić tam o intymnosci. Jedne drzwi wejsciowe na sale i tak łózka staly wzdloz sali.Jak rodząca chciala kogoś do towarzysta i lezala na nakdalej polozonym od drzwi łózku to zeby np pan mąż do niej przeszedł to mijal rozłozone lonami dwie pozostale matki polki. Prawda ze wspanialy widok dla przyszlego pana taty ???

Oskar rodzilam na jednoosobowej sali, cisza, wygoda, dwa lozka do wyboru, worki sako roznej wielkosci, pilka, zestaw gazet w razie by sie nudzilo.. full wypas. tylko toaleta daleko.zanim doszlam.. to juz moglam wracac hahahahha

Happy wlasnie.

Anula jak dobrze ze choc jedna popiera moje podejscie :D

Nie znosze jak np dziewczyna prosi faceta zeby gdzies z nią byl. I to prosi kilka razy a on wielką laske robi ze wogole on jest. Nie chce koles miec rodziny?? niech spada. Tylko , zeby potem nie zalował i nie zwalał winy na dziewczyne ze np ona mu nie dala czasu do oswojenia sie z myslą. Najlepiej niech niektorzy nie myslą :D Niech zajmą sie sobą.. tylko zeby nie przeszkadzali za bardzo :)

u mnie na początku była tylko położna i P. a na końcu P i jego siostra jako tłumacz, 2 położne i trzach lekarzy ale ja byłam już tak zmęczona ze miałam to gdzieś

Renata, my mielismy po ponad 22 lata gdy ur sie Bartek i gdyby Ł sie nie poczuwal w zyciu bym nie prosila o to zeby zobaczyl dziecko itd, to facet musi z tym wyjsc bo po co bylby mi facet z laski, to juz lepiej samej z dzieckiem zostac
Inka, fajna ta suknia wlasnie w tym stylu mi sie podobaja i drogia nie jest:-puwierz gdy zaczniesz rodzic w nosie bedziesz miala kto bedzie obok;-)

Z warunków w szpitalu który wybrałam (Polanica Zdrój) bd zadowolona, byłam ostatnio zobaczyć jak tam jest i to w sumie od zawsze był najlepszy szpital na moim terenie,szpital na naprawdę wysokim poziomie. Cały jest odpicowany, wszystkie oddziały odremontowane, wszędzie gdzie się wejdzie aż błyszczy od czystości. Na oddziale położniczym wszystko w jak najlepszym porządku, miłe babki, na bloku porodowym oferują sle porodową ogólną dwułóżkową z węzłem sanitarnym,sale porodów rodzinnych z kompleksem wypoczynkowym i węzłem sanitarnym,wysokiej jakości sprzęt medyczny (aparaty KTG, UDT, USG),odpowiedni sprzęt do przyjmowania pozycji wertykalnych w czasie porodu (worki sako ,piłki ,materace),możliwość relaksacji pod natryskiem w czasie I okresu porodu, na sali, system rooming –in ( matka z dzieckiem),4 sale jednoosobowe z węzłem sanitarnym i 5 sal dwuosobowe. Ogólnie jest tam komfortowo i przyjemnie, w sumie wszystkie moje znajome rodziły tam i są bardzo zadowolone i polecają akurat tamto centrum, mam tylko nadzieje że zdążę tam się dostać :D

23may szpital nie jest zły .. ale ta sala ... Ja na rodzinnej miałam fajnie ;-)czemu tam nie poszłaś ??

Szykujemy na kąpanie :tak:

reklama
Dziewczyny ja sprzątam mały znów marudny:/ dzisiaj przyjeżdza P. babcia z polski...ale nie śpi u nas tylko u siostry P. ale pewnie wpadnie to musze wysprzątać:/

Do góry