reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

U nas wieje, ale i świeci, więc jest ok :-)

Wczoraj byliśmy cały dzień u mojej siostry ciotecznej parę kilometrów od nas. Ma dzieci w tym samy wieku co moje :-) Kuba z Wojtkiem wybawił się. Ja natomiast przesiedziałam z Anulką no podwórku, nie chciała odejść ode mnie. Jak tylko położyłam ja dalej na kocu czy gdzieś to ryk. Natomiast Zosia córka mojej siostry raczkowała po całym podwórku :-) łaziła za chłopakami.

Milenaaa ja bym dała ojca nazwisko. Ty kiedyś możesz zmienić nazwisko na swojego męża, a córka będzie miała Twoje nazwisko panieńskie?. Ewentualnie mogłaś też dać dwa nazwiska.

Asik24 właśnie myślałam o tym co wampi :-) Albo cały dzień spędzić sami we dwoje np. gdzieś jechać, potem kolacja w domu i film na koniec?

reklama
Hejka
Kuźwa skosiłam pół podwórka i kosiarka mi padła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie miała kiedy się popsuć tylko akurat teraz kiedy cienko z kasą???

Renata ja za same podręczniki dla Oliwii dałam 313,50zł a gdzie tornister, przybory i jakieś ciuchy?
Jagoda to miło spędziłaś wczorajszy dzień;-)

Też myślałam nad kinem i kolacją ale wolałabym czymś go zaskoczyć.........no mam jeszcze trochę czasu by cośik wykombinować

hej wszystkim, chyba potrzebuje waszego wsparcia
mam 19 lat, a od września zaczynam ostatnią klase technikum. Wczoraj wieczorem wróciłam z wakacji z chłopakiem. Od 2 tygodni podejrzewamy ciąże( zrobilam 2 testy_pozytywne), jutro mam wizytę u lekarza. Nic nie powiedziałam jeszcze rodzicom bo chłopak prosił że powiemy razem i jego i moim, po wizycie. Strasznie boje się ich reakcji , a tym bardziej nadchodzącego roku szkolnego, tego jak przyjmą to nauczyciele i rówieśnicy, co będą gadać bo jestem dość dobrą uczennicą, tego jak skończę szkołę, czy dam radę podejść i zdać maturę i technika, czego bardzo pragnę.
Bo najważniejsze to mieć średnie wykształcenie o studiach nie myślę, bo ich nie planowałam.
Mnie już dziś tak nosi w domu, cały dzień leże i już nie wiem co myśleć.

mery 2 testy pozytywne to ciaza niemalze pewna, ale na 100% bedziesz wiedziec po wizycie. Ja w tym roku skonczylam liceum, a od grudnia jestem w ciazy. Trzymam za Ciebie kciuki :tak:

A ja na wylocie, skurcze, czop, brzuch na nogach jak siedze :szok:

Mery, 19 lat i ciąza to nic strasznego. Skoro 2 testy popzytywne to pozostaje mi pogratulowac.

a koledzy, nauczyciele?? co sie nimi przejmujesz?? gadac bedą bo po to mordy mają.Ja bylam w studium gdy bylam w ciązy z pierwszym synem. Bylam tematem nr 1. Bo w szkole z brzuchem. sensacja jak nic.Z nie milymi sytuacjami w szkole prawie sie nie spotkalam. no byl 1 incydent.. ale ja pyskata jestem, wiec nie przemilczalam nic :)
bedąc w 2 ciązy tez gadali o mnie.. bo to specyfika malego miastecvzka. niewazne ile masz lat, czy chlopa stalego masz czy nie, jak jestes w ciązy to chociaz bys chciala to i tak bedziesz obgadana..

bedzesz w ostatniej klasie.. matura i porod sie zbiegną w czasie..

a i chcialam sie popchwalić z moja przyjaciolka bedzie miala core :) ciesze sie jakbym sama miala ją urodzić :) rozpuszcze tą moją chrzesniaczke jak dziadowski bicz :)

Wampi najlepszego
Mery rodzice może na początku nie będą zachwyceni ale później nie będą świata widzieli poza wnukiem;-) a kolegami czy nauczycielami nie masz co się przejmować- gadać zawsze będą
Renata gratki dla psiapsióły;-)

Heeej;)
Kurde nic mi sie ostatnio nie chce.. nawet na forum rzadko bywam;/
W sobote brat wraca do domu.. smutno troche bedzie mi ale no co zrobic..

U nas hmm, mała nie najada sie cycem, w nocy ostatnio co godz na jedzenie no myskalam ze juz wyjde z siebie I stane obok. Chce ciagnac dalej a tam echoooooooo I jak ciagnie to az mnie kluje.. No wiec walka z butla.
Tyle kasy wydalam na butelki dla niej z Tommy Tippe a sa do d**y, bo smoczek jest bardzo twardy I ten maly cwaniaczek tylko poczuje na jezorze to od razu ma odruch wymiotny. Dzis poszlam do miasta I szukalam miekkiego smoka I kupilam jej butle z miekkim smokiem w "funciaku" 2szt za 1f. Wrocilam I proba znowu z mlekiem ale gdzie tam smok jej odpowiada ale mleko nie;/ Wiec zrobilam jej na gesto kaszke mleczno ryzowa bananowa jakie bylo moje zdziwienie jak jej dawalam z lyzeczki a ta wsuwala ze hoho ani razu sie nawet nie skrzywila. I z nowej butli popila woda z odrobinka cukru.
Mój pokarm jest bardzo slodki, bo probowalam ktoregos razu, a te mieszanki to no tez maja slodki posmak ale nie tak jak moje I tak sobie pomyslalam ze lekko jej doslodze a jak sie przekona do mleka to juz nie bede tak robic. No kurde musi zaczac pic z butli bo nie bedzie mi przybierac jak bedzie ciagla mi tylko cyca. Zaraz konczy 4msc wiec I nawet dostala sloiczek wczoraj z jablkiem podpasowal jej.
Cycem chce ja dalej dokarmiac miedzy innymi pokarmami, no bo jak sam cyc nie starcza to co bede meczyc I siebie I ja.
Niedawno sciagnela z cyca ile bylo I jak sie przebudzi to sprobujemy z butla, zobacze. Mysle ze z tej jakos pojdzie bo tamta to od razu sie tak Darla ze hoho.
Ślini sie okrutnie, łapki tak pcha w dzioba ze az do gardła. Smieje sie duzo, krzyczy, a jak mnie straci na chwile z horyzontu to placz. Takze bede miala ciezko z nia, tymbardziej ze mieszkamy tutaj a reszta rodziny w PL.. Ale bywa I tak.

Wampi- wszystkiego najlepszego;)))
Merry- dasz rade, a ciaza to nie koniec swiata. Moja kolezanka zaszla w 2technikum w pierwsza ciaze, a jak konczylismy szkole to juz byla w drugiej ciazy;)
Alice- noo z tym czopem to roznie bywa bo mi dluugo dluuugo przed porodem wypadl a o skurczach nie wspominam, bo caly czas byly;)
Asik- nie wiesz ze tak zawsze jest? Jak kasy nie ma to zawsze cos wyjdzie nie tak jak trzeba.
Renata- to tez sie postaraj o coreczke:D:D

To fakt na ksiazki idzie mnostwooooo kasy.. masakraaa.. I to co roku nowe trzeba, kiedys jeden od drugiego po kilka lat te same I bylo ok a teraz durne pomysly maja.

Kobitki dobrze że jestescie, bo ja szaleje, poszlabym porozmawiac do pokoju obok do moich rodziców,ale musze czekac.
Chłopak powiedział sieostrze więc ma teraz z kim pogadać o tym, a ja dusze sie w sobie. Najgorsze ze sie nie oddywa od wczoraj jak tylko odwiózł mnie do domu, wiem musze zrozumieć ze spędziliśmy cały miesiąc razem i pewnie musi to sobie też wszystko poukładać.

jak myslicie w szkole powiedzieć od razu przynajmniej wychowawcy ze jestem na początku ciazy i niech zadecyduje czy powiemy to już dyrekcji i innym nauczycielom,, czy poczekać do listopada z nowiną chyba ze bedzie cos widać wczesniej..

Jak ja się boje tej reakcji, no ale prawda jest taka, i sobie też tak zawsze mówiłam gdy widziałam że dziewczynę w szkole jest w ciąży, że ma już swój wiek, ma skończone te 18 lat, więc może założyć rodzinę.

magda a moglabys cos wiecej napisac o tej twojej kolezace o waszej reakcji i nauczycieli i z tą drugą ciąza, to kiedy miala rozwiazanie, podeszla do egzaminów?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Heeej;)

Renata- to tez sie postaraj o coreczke:D:D

To fakt na ksiazki idzie mnostwooooo kasy.. masakraaa.. I to co roku nowe trzeba, kiedys jeden od drugiego po kilka lat te same I bylo ok a teraz durne pomysly maja.

A kto mi da gwarancje ze bylaby dziewczynka??? zresztą na tej wsi zima ja same z dzicmi to samobojstwo. MNoi panowie za mali zeby ich usamodzielnic. F jak F.. dosyc rozsądny ale O to dopiero 4 laTEK.

Do góry