reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziewczynki bez sporow:p ja bylam zdziwiona bo ksoadz nic nie wspomnial tylko pytal czy bierzemy ten konkordatowy tylko poteirdzilismy i on powiedzial Ok. Dzis mamy pytalam ktora powiediala ze tak. Jutro napisze do kolezanki ktora brala slub w pazdzierniku i spytam a w kwietniu i tak bede w takowym urzedzie bo malej bede robic dowod w Pl a nie paszport tu bo z paszportem sie nie wyrobie po powrocie w kwietniu a w czerwcu wylot do Pl a paszport wazny do lipca.. Bedzie miala dowod na 5 lat i juz.

Jak mnie znowu zab napieprzal niedawno.. Boooze.
3 tabletki zezarlam i odczulam lekka ulge..
Moj nie dal sie dzis namowic na kebaba a mam taka ochote ze ojeju.. Szkoda ze nie dowoza z tamtej knajpki;/

We wtorek mam dentyste i Maja zostaje z sasiadka, mamuska tego chlopca co go pilnuje.. Matkooo nawet nie wiecie jakiego mam stresa...;/

reklama
MAGDA ja tylko probuje wytlumaczyc renacie :tak: zwlaszcza ze pytalam o to w US ostatnio to wiem ze trzeba napewno i ksiadz tez nam o tym mowil :)
A jestes pewna ze Maja bedzie miala dowod na 5 lat? Nie trzeba aktualizowac danych po slubie jak ty zmienisz nazwisko?

RENATA ale kto mowi o slubie w US? Ja mowie o spisaniu aktu slubu zeby oni wiedzieli ze taki slub ma miejsce. Tam zapisuja sobie juz imiona nazwiska adresy zameldowania jakie nazwiska beda mialy dzieci itp itd i trzeba to dostarczyc do ksiedza.

Ja tez nie mowie o slubie. I nie musisz mi nic tlumaczyc.Mowie ( pisze ) ci tylko ze ja pierwszy raz slysze o czysm takim zeby biorąc slub konkordatowy trzeba bylo latac jeszcze do US zglaszac ze slub biore. U nas tego nie bylo.I nie ma. wszystko jest zalatwiane u ksiedza 10 min. przed slubem.

chyba ze to jest normą..a tylko u nas ksiądz lubi mlodych wyreczac :) i za nich bieganine odwala.

A jeszcze mi sie przypomnialo. Kiedyś ja mielismy sam cywilny brac to nam urzedniczka mowila ze dokumenty jesli wypelnimy to bedą pol roku wazne. Ze teraz skrocili czas waznosci??

Paulina- ale ona ma nazwisko T, a skladajac wniosek bede jeszcze przy swoim nazwisku dobre 3msc. We wniosju podane sie chyba tylko rodowe matki. Nawet nie wiem co tam z tylu jest na dowodzie. Mama mojemu bratu robila po nowym roku a slub brala na koniec stycznia i robila ze swoim starym nazwiskiem a teraz ma juz nowe. Jesli cos bedzie nie tak to zalatwi sie po slubie. Bo ja do konca sierpnia w Pl wiec sobie bede dowod zmieniac i bede pisac o przyspieszenie;)

RENATA no nie wiem jak jest u was.. ale tak jak mowie chrzestny Nikoli tez nie musial nic zalatwiac, hajtsl sie 10/2009...
MAGDA moja N. tez ma juz nazwisko ojca, i myslalam ze bedzie trzeba jej zmieniac w paszporcie ;p no nie wiem, jak sie dowiesz to napisz mi prosze jak to jest ;)

Paulina- wydaje mi sie ze nie trzeba bedzie nic zmieniac bo to bezsens by byl;)
Aa teraz tak mysle i mysle o tym bo u nas kosciol obok urzedu gminy i Us wiec moze ksiezulek tez to zalatwia sam? Nam kazal przyniesc w kwietniu akt chrztu i o tym ze nauki przedmalzenskie mamy razem z bierzmowaniem. Tzn ja nawet tego nie musze przynosic bo powiedzial ze mnie ma w ksiedze wpisana bo akurat bierzmowalam sie w tym roku jak on przejal nasza parafie.
Dzis moj tato powiedzial ze ma umowe z orkiestra podpisana i ze dal im zaliczke i jak sie rozmyslimy to mamy oddac mu zaliczke hahaha
A mamusia T mowila ze sie cieszy ze przyjezdzamy i ze ona nam bedzie wszystko pomagac wybierac > bedzie jazdaaa:D <
To jest nasz dzien i my sobie wybierzemy to co nam sie podoba ! Ciekawe czy gacie tez bedzie chciala pod kiecke mi wybrac:p noo i kiecke ogolnie :D

Nam kazal samym zalatwic ten akt slubu. No i ja mam wlasnie dostarczyc akt chrztu, bierzmowania i komunii bo ja z innej parafii, wszystkie dokumenty A. tam ma :) i jak zalatwimy to mamy do niego zadzwonic i sie umowic na spotkanie i mu to dostarczyc :) wydaje mi sie ze trzeba to osobiscie zalatwic bo moja kuzynka ta co juz sie rozwodzi tez to zalatwiala w urzedzie.

Edit jak macie sie do niego w kwietniu zglosic to pewnie wtedy wam powie. Bo to i tak 3 msc wazne ;p

Edir edit edit
A jaki kolor sali chcecie miec? Dodatki i ozdoby? Bo ja stawiam na czerwien ;p mysle ze ladnie to bedzie wygladac :) kosciol tez chcialam z dodatkami czerwieni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam w sobotni poranek ;)

u nas od paru dni jest wczesne wstawanie 7.45 juz Mariuszek wstal . Ostatnie noce przesypia nie spokojnie budzi sie co 2h malo co je i strasznie sie wygina . . nie wiem czy brzuch boli ale to co noc by tak bylo?

Jakie macie plany na dzis ?
Ja mam sporo sprzatania dobrze ze maly do babci jedzie dzis. ;)

moje slonko :

Załączniki

• 1393659309313.jpg
    1393659309313.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 43
  • 1393659340342.jpg
    1393659340342.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
U nas pobudka standardowo o 6.30. Ł juz w pracy, dzis do 16. Mnie glowa juz 3 dzien boli, z bolem sie klade i z bolem wstaje:confused2:do tego deszcz pada wiec pewnie bedziemy siedziec w domu
Happy, Bartek wielu rzeczy nie lubi na sniadanie pije mm i je chleb smazony w jajku badz tosty z serem i szynka albo kasze na mm, wtedy juz samego mm nie pije. Kanapki jeszcze nigdy nie jadl, od razu pluje i placze ze be, wedliny i sera tez nie je zjada tylko w toscie, pomidor czy ogorek tak samo be, parowke ze 2 razy w zyciu jadl i tez nie chce. Jeszcze niedawno lubil nalesniki ale chyba sie przejadl bo czesto chcial.
Paulina, ja bylam swiadkiem na slubie kuzynki w 2009 i nic w urzedzie nie zalatwiala, moja kolezanka w pazdzierniku brala i tez nie chodzila do urzedu, myslalam ze wszedzie tak jest
Mloda mama, jak dla mnie spanie do 7.45 jest wypasem haha:-D:-Da plany tak jak w kazda sobote, sprzatanie, gotowanie, pranie:-p

Do góry