reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam dziewczyny:) my już po zajęciach i bylo super dzieci malowaly pisanki, robily kartki świąteczne i szukały na ogrodzie jajek ,które później wymienialy na czekoladowe. Bylismy już w sklepie a teraz Dennis zasypia a ja spróbuję nadrobić to co piszecie.

Wampi-z tym szukaniem informacji się z tobą zgadzam. Moi bracia są w 3klasie podstawówki i tez mają takie zadania.

Co do prasowania- wyprasowalam małemu ubranka raz przed urodzeniem a później założyłam na próbę nie wypracowane i nic mu sie było. Od tego czasu prasuje tylko to co konieczne (koszule itp.) A resztę wieszam tak żeby bylo jak najmniej wygniecione.
Aniula-współczuję ciężkiej nocki:(
Magda-zdrówka dla was.

Idę brać sie za sprzątanie i obiad bo popołudniu na kawę do znajomej ide;)

reklama
Cześć.

Co do prasowania to jak w ciąży bylam to poprasowałam wszystko sama, mimo nakazu lezenia itp., rozlozylam na kilka dni po alarmie i dalam rade, mój jak mi pokazal jak on "umie prasowac" to sobie sama to zrobiłam.
Po porodzie prasowałam tez chyba do 3 msc jakos, może nawet krócej.. Teraz nie prasuje, chyba ze cos naprawdę wygląda tragicznie.. Tak jak pisza dziewczyny, dobrze roztrzepane przed powieszeniem, dobrze zlozone i jest cacy.
A naprawdę sa ludzie którzy pranie tak wieszają ze o zgrozooo. Mieszkam z takimi :D JMoje pranie jak wisi to musi równo wisieć :D a ich tak pacniete po prostu na suszarke, a mimo to tez nie prasują i zyja :D

Mala ma drzemke.
Dzis ja już dochodze do siebie, mala już ok.
Na spacerze bylysmy i jak idziemy chodnikiem ok, wchodzimy do parku i mala już chce wychodzić z wozka i za reke isc. Noo okk to idziemy, później chce prawie biec wiec lapie mnie za dwie rece noo ale ktoś wozek musi pchac i ta już ryk, siada na ziemie i chce mnie gryzc ze zlosci :D Czort maly.

Jeju, jeju.. rok temu o tej porze czekałam na siorke bo przylatywala do nas przed porodem, a 17go miałam tez termin ;))
Ahhh... czemu tak szybko ten czas ucieka..

A co do kwiatkow to chyba najczęściej pelargonie (pelaski ja mowie).. chociaż ja ich tak nienawidzę.. ble dla mnie tak smierdza, ze az mi niedobrze zawsze było. Jak mieszkaliśmy w kamienicy to tam jedna taka sąsiadeczka sobie je hodowala bo mielismy aka werandę przed wejściem.. tragedia.. nie mogłam tam siedzec nawet..

Edit.
Paulina- noo to powodzenia w szukaniu wymarzonych obrączek :))) wy to macie od groma tych zaproszen do rozwiezienia ;) daleko od domu musicie jezdzic?
My od czwartku następnego jesteśmy w Pl i tez będzie latania ze az się boje... ostatnio siedzilismy i gadaliśmy ile tego mamy to szał.. niby nic ale sporo ;) do tego roczek;)

Ostatnia edycja:
Magda-dobrze ze sie lepiej czujecie a z małej niezła agetka:D
Zdjęcia z urodzin na fb możecie obejrzeć:) osobny album utworzyłam:)
Ale mam lenia:/ niby sprzątam a fo chwile siadam:D

SKODZIA ja mieszkam w bloku, od czerwca zeszlego roku, ale pochodze ze wsi, i tam juz troche kojarzylam co i kiedy. Także u mnie w doniczce są juz maciejki i namezja /takie juz na 1-2cm, 2tyg temu zasialam/ i rosna sobie, zanim urosna wieeeksze to potem rozsadze i bedzie super akurat na czas :-)

Ja ksiazki te uwielbiam czytac, lektury juz nie tak bardzo mi szly ale uwielbialam czytac :tak: i zostalo mi to do tej pory potrafie w 2 dni przeczytac ksiazke z 300stron. Córka jest w pierwszej klasie i od tygodnia ma mozliwosc wypozyczania ksiazek i juz przeczytala 5 :-) teraz na ferie wypozyczyla grubsza co by jej starczylo :-D ;-)
Co do prania ja nienawidze prasowac, staram sie ukladac dobrze do wyschniecia, a jak cos to juz uprasuje... :confused2:

U nas ladna pogoda, na 16 wyjdziemy po męża do pracy. przejdziemy sie iloez to mozna w domu siedziec :nerd: Jedynie wiatr chlodny ale da sie rade.

Hej. Zamowilismy obraczki ;) dwukolorowe, 5mm grubosci, w aparcie za 2609zl ;) wiec MAGDA apart nie taki drogi ;)

MAGDA mamy 80zaproszen do rozwiezienia ;) dzis tylko jedno rozwiezione, do dziadkow mojego A. i nie uwierzycie ile nam pieniedzy dala.... 5 tys za zaproszenie tak zebysmy sobie cos "kupili" :eek::eek::eek: ona nam to daje ja patrze na A. on na mnie i szoooook. Wiedzialam ze sa kasiasci konkretnie ale to dla mnie duzo za duzo.... no ale coz. Stwierdzila ze jej pierwszy wnuk sie zeni....

Edt
MAGDA a i na stronie apartu sa podane ceny najwyzszej gramatury 750 bodajze, my wzielismy 585, a w salonie jeszcze sa podane ceny najnizszej gramatury 333.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie no wieszam ptanie tak jak strzepie i wieszam prosto po wyschnieciu nie sa wymietoline jak psu z gardla ale lekko pogniecione nie musialabym ptasowac ale lubie to robic ;D od kad urodzilam Zuzie bo wczesniej cud sie musial zdazyc zebym wyprasowala a teraz mam czas na to wiec prasuje ;p

Paulina super zr jestescie zadowoleni ;) to nawet w miare daliscie za obraczku bo jak kupywalm Zu kolczyki w w.kruk to ptzy okazji popatrzylam na wszystko i nie ktore zwalily mnie z nog ale fakt ladne byly ale to z bialego zlota zadne inne mi sie nie podobaly ;)

My wtocilysmy przed chwila z raszowki Zu sie wybawula z psiakiem moze padnie szybko co watpie bo usnela mi i po 16 wstala ;p

OLCIA w.kruk jest chyba najdrozszy bo tyluletnia tradycja i wogole... pomijajac swarovskiego ;p tam to sam blysk mnie oslepial tak ze nawet nie pomyslalam zeby wchodzic...

Hej dziewczyny:)
Paulina-czekam na zdjęcie obrączek:) ake kasy dostaliscie:D
Byłam u znajomej na kawie u Dennis dostał dodatkowy prezent:) bluzkę i spodnie:) świetne:)

No dokladnie ale np ja przeszlam wszystkie sklepy yes, apart, kruk i z bizuteri dzieciecej tylko w kruku mi sie podobaly bo reszta taka o dupe rozbic ale nie zaluje ze wydalam tyle ale bizuterie ma sie na lata a zwlaszcza obraczki wiec cena chyba tutaj sie wchodzi w gre wazne zeby mlodej parze sie podobala ;p a A. Babcia zaszalala ;p

reklama
Wlasnie patrzylam na strone zeby skipiowac zdjecie i tam pisze ze one maja 6.5mm, czyli gosciu sie rypnal.. no ale w kazdym razie grubemi widac na palcu ;)

OLCIA a daj spokoj z ta kasa... ona nam jeszcze na slubie do koperty da ;/ bo to tak o zebysmy sobie cos kupili... ja rozumiem ze maja kase ale az tyle za zaproszenie? Dla mnie duzo za duzo :p wplacilismy pieniadze na konto i ich nie ruszamy, bedzie jak nam braknie pieniazkow na cos do slubu ;) a kolczyki jak kiedys Nika bedzie chciala to nie bede zalowac bo narazie ona nie ma uszu przebitych ;) a te dla Zu co kupilas sa przepiekne, idealne dla malej ksiezniczki ;)

Załączniki

• 1397755928551.jpg
    1397755928551.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 46
Do góry