Witam. Tak na marginesie jestem tutaj nowa i niezmiernie dziwie się opinią w tym temacie. Jak narazie na każdym forum o nastolatkach w ciąży, z jakimi miałam styczność zauważyłam jedynie obelgi itd. kierowane w stronę dziewczyn, od podobno dojżalych kobiet.
Również jak założycielka tego tematu, mam 16 lat i ,,wpadkę" w brzuszku. Jest to najprawdopodobniej 12 tydzień ( bynajmniej tak wynika z moich obliczeń)
Mój chłopak, z którym jestem już od roku na moje szczęście jest odpowiedzialny i na wieść o dziecku zareagował aż nad to entuzjastycznie. Dodam, że mój ukochany ma 18 lat.
Teraz mam do Was dziewczynki kilka zasadniczych pytań.
1. Wiem, ze to mało odpowiedzialne z mojej strony, lecz nie byłam jeszcze u lekarza. Do jakiego najlepiej się wybrać, czego mogę sie spodziewać na pierwszej wizycie.?
2. Jak powiedzieć o tym rodzicą.? Chcę to zrobić tak aby przekonali sie, że pomimo tego iż w tak młodym wieku popełniłam ,,błąd" jeśli tak mogę to nazwać. jestem jednak na tyle odpowiedzialna iż poradze sobie z wychowaniem dzieciątka, nauką i całą rasztą.
Pomożecie.

?