reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama

Załączniki

• 1401969049241.jpg
    1401969049241.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 44
  • 1401969060338.jpg
    1401969060338.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 44
  • 1401969073328.jpg
    1401969073328.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 42
  • 1401969087600.jpg
    1401969087600.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 43
  • 1401969103539.jpg
    1401969103539.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 44
Cześć.

U nas po staremu, jakos leci..

Witam nowa mame;) Jestem Magda, lat 23 niedługo, mama 13msc łobuziary Majki. Tez mieszkam za granica, w Londynie. ;)

Mam chwile ciszy, bo Maja i Olaf śpia.
Zrobilam obiad i pije kawe.
U nas dziś słonecznie ale wietrznie. Mala od rana na podworku była i wyczaila ze woda po deszczu się zebrala w wiaderku, a weszłam tylko na 2 min do domu wracam do niej a ta po łokcie mokra.. A jak mówie do niej "Chodź tu do mnie" to ta w smiech i w nogi :-D

Młodego przyprowadzają a on od jakiegoś czasu ciagle podziębiony.. Teraz spi i oddycha przez buzie bo tak nos zawalony ma.. ;/ A jak pytałam ich czy mu cos daja to mowia ze smarują go na noc.. A gile po pas.. Mowilam żeby kupili syrop Lipomal bo pomaga szybko to mówili ze ok ale i tak nie kupili... Masakraaaaaa. Na wlasna reke nie chce mu podawac bo boje się ze się okaze ze ma na cos alergie i mu narobię gorzej...
No ale ja się nie dziwie bo jak np. jest zimno i to konkretnie ze sama mam ochote wtedy wskoczyć w kurtke zimowa i czapke bo targa to on w samej koszulce przyjezdza do nas i krótkich portach... Ostatnio jak go odbierali to akurat wstal i taki spocony to mowie żeby kurtke ubrali bo i tak przeziobiony a oni ze do samochodu nie trzeba :no::sorry2:

Wczoraj wzielam moja pelaśke do fryzjera grzywe podciąć, bo spinki i gumki zrywa szybciej niż jej zaloze.. To babki we 3 ja zagadywaly a jedna obcinala a ta się darla jakby ja ktoś bił :D Upociłam się przy tym a trwalo to kilka minut :D

A no i wczoraj nakupowałam sobie troszkę ciuchów:D bo tak to zawsze albo dla T albo dla małej :D
DSC_1348.jpgMaja gotowa na wakacje w Polsce ;)
Na tym zdjęciu widać jakby ta grzywka była taka krzywa ale jest normalna, żeby ktoras nie pomyslala co za fryzjerka obcinala :-D:-D

Załączniki

• DSC_1348.jpg
    DSC_1348.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Magda zdjecie genialne ;D a co do podawania leków to masz racje, lepiej nie podawac nic bo nie wiadomo jak zareaguje ;]
Happy fajną kurtkę ma Dennis, wogole fajny chłopczyk z niego ;)

Hej

Ja rowniez bylam po cesarce Zuzia byla grzrcznym noworodkiem jadla spala ale mama pomagala mi kapac sprzatac pomimo ze rana ladnie sie goila bolalo a ze ja nawet w szpitalu zadnych przeciwbolowych nie bralam to juz wogole i dzieki jej za to ale mialam jeden dzien zalamania gdzie powiedzialam ze ma nie przychodzic wzielam wanienke z woda i nioslam ja do ppkoju Zuzie wykapalam w letniej wodzie gdzie byla zimna pozniej i dzwonilam po mame bo bie wiedzialam co sie dzieje Zuzia po ubraniu i chcialam cyca dac bo taki rytual mialysmy usnela jak nigdy i mama przyszla okazalo sie ze ja 'wyzeimbilam' i przeryczalam cala noc ze wyrodna matka ze mnie itp

Happy super ze polepszylo sie po tym Debisowi ;) sliczny jest

Magda moje zboczenie zawodowe i chcialam pytac o ta grzywke hehr xd
Ewi dzieki za rade ;)

Mnie wczoraj dziadziu jakis zapytal czy mam tylko jedno dziecko ? Odp ze tak a ten do mnie ze powinnam miec jeszcze dwojke yy zlapalam sie za glowr i wracalysmy i zu podbiegala do plotka i bralam ja a on znowu do mnie ze ' a widzisz z 3 dzieci byloby lepiej'

Jutro jedziemy do dziadkow wiec moze troche odpoczne ale zeobie jutro na obiad roladki ze szpinakiem i feta mniaam i zjadlabym napileonke ;D

MADZIA o boziu jaka duza juz... nasakra ale czas leci. A ja grzywke mlodej sama obcinam przez sen :p i nawet prosto ;)
OLCIU moge przepis? Nie robilam takich rzeczy jeszcze, bo ja dopiero poczatkujaca "kura domowa" dlatego wole sprawdzony przepis :p podziwiam ze nie zazywalas przeciwbolowych ja w szpitalu jak bylysmy to bralam
HAPPY alez on wysoki! ;)

Hej dziewczyny no ja też brałam przeciwbólowe w Szpitalu. Co do alergii to zarówno ja jak i mały jesteśmy alergikami.tylko ja chwilowo nie wiem na co mam alergie ;( ale za jakis czas moze sie dowiem.
Ja jutro musze zrobić sernik na zimno a w sobote sałatka z dynia pizmowa i druga z tuńczykiem. Tez poprosze o przepis na te roladki ;))
W środę mam az 2 usg zobaczymy co powiedzą ;)

paulina tak bardzi chcialam karmic ze az sie balam brac ze zle na dziecko wplyna itp xd

Skladniki;
- 1 podwojna piers z kurczaka
-200g mrozonego szpinaku
-100g fety
- 2lyzki smiet 18%
- 1 lyzka masla
- zabek czosnku
- sol, pieprz

Piers umyc, osuszyc przekroic na pol i rozbic tluczkiem na cienki placek (tak zeby dzior nie porovic) doprawic sola i pieprzem .

Farsz
Na rozgrzana patelnie z maslem wrzucamy szpinak ( ma sie dusic az woda wyparuje ) pozniej dodac czosnek wycisniety przez praske i pokruszona fete. Wymieszac i doprawic pieprzem na koniec dodac smietane i dojladnie mieszac i przez chwile niech sie to dusi. Na mieso wylozyc farsz i zawijac mieso w roladke( mozesz nitka sobie zwiazac zeby sie trzymalo) i na rozgrzany olej dac roladki i smazyc az ssie zarumienia z jednej i drugiej strony ;)

Paulina-mały ma ok 98cm:)
23may-kurtka kupiona kilka dni temu za £3, jest super bo jest taka wiosenna sle trochę grubsza i ma skórzane rękawy:)
Dennis właśnie zasypia a mi znów się @ spóźnia:/ od kiefy zdjelam implant to mam strasznie nieregularne

reklama
Hejka:)

U nas jak na razie zapowiada się ładna pogoda:) P. jeszcze śpi więc można w spokoju zjeść śniadanie

magda Maja ma super grzywkę:) mój synek na odwrót lubi chodzić do fryzjera:p Ale to chyba dlatego że pani fryzjerka na koniec częstuje cukierkami:p
happymum fajny chłopczyk z Denniska:) Za tym uśmiechem dziewczyny będą szalały:)
zuzkon powodzenia na usg w poniedziałek:)
olcia na pewno skorzystam z przepisu:) Lubie szpinak i podobnie go przyrządzam jak robie szpinak z makaronem:)

Do góry