reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ona po kąpieli super aktywna się robi :dry: teraz sobie leży i na karuzele się patrzy i nie widzi się jej spać chyba a nie śpi już z 2-3 godziny :dry: no ale może za to w nocy będzie spokój ...

A ja w dzień nie lubię i nie umiem spać w tym problem :dry: więc nie mam kiedy odpocząć :-p

reklama
Ja mam inny problem. Moja córka mało sypia w dzień: 2x40 minut. W nocy tez różnie bywa. Śpi 8 godzin , potem przerwa 40 minutowa i jakieś 1,5 godziny.
Do tego straszliwie energia ją rozsadza. Ciągle krzyczy. Nie są to krzyki dziecka nieszczęśliwego, ale potrafi tak wrzasnąć, że w uszach świdruje. Czy wasze dzieci też "odstawiają" takie numery?
a może to taki wiek i minie jej niedługo...

wczoraj to koło północy zasnęła :dry: nie wiem o co tej małej chodzi ... odstawie herbatę i wszelkie takie co mogą ją pobudzać ... a no właśnie można pić herbatę miętową ?

Z tego co wiem miętowej się pić nie powinno, bo może wpływać na smak mleka i powodować biegunki u maluszka, ale zaleca się meliskę, rumianek i koperek.

wczoraj to koło północy zasnęła :dry: nie wiem o co tej małej chodzi ... odstawie herbatę i wszelkie takie co mogą ją pobudzać ... a no właśnie można pić herbatę miętową ?

dopóki mała nie skończy miesiąca to tak będziesz miała.
rozumiem twój ból, bo sama nie umiałam spać w dzień. spróbuj położyć się do łóżka, jak mała śpi. jak nie możesz zasnąć to poleż sobie.
na początku sprawdzały się u mnie porady Tracy Hogg z książki "Język niemowląt". Polecam

FEMMKA ja piłam zielona herbate,i zwykłą czrną ,o i kakao i małemu nic nie było ,nawet jak jadłam smazone kotlety to go to nieruszało

SHEEPY a co tam u was???

reklama
Femme, kawę zbożową z mlekiem ;-) o ile lubisz :p
eee ogólnie to ja piłam wszystko, bo małemu nic nie szkodziło, takie tam gadanie
o tych herbatkach hipp też mi położna mówiła że to same zioła i robią rewolucję w żołądku małego człowieczka, nie wiem ile w tym prawdy, bo mi te herbatki nie smakowały:baffled:

a jeszcze edit, bo nie zauważyłam pytanka
ja choruję, ale ogólnie mam taki zwis na wszystko bo dostaję relanium :baffled:
wczoraj znów czytałam wywody o tym, jak to on mnie nienawidzi i za jakie grzechy musieliśmy się poznać:dry:ech.. planuję wyjazd na parę dni do koleżanki tylko fotelika samochodowego nie mam [on ma w swoim aucie]. u mnie w piwnicy tylko leży ten dla niemowlaków, raczej się Nikuś w niego nie zmieści :confused:bo jest do 13 kg

Ostatnia edycja:
Do góry