reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Siara też mi wycieka i to od długiego czasu, jakoś koło 25 tyg zaczęła. A brzuch ciągle na swoim miejscu i to mnie niepokoi.
Jakie może mieć konsekwencje to, że nie opadnie do porodu? To w ogóle jest możliwe?

reklama
Nie wiem jak z tymi konsekwecnjami, ale moja przyjaciolka ostatnio rodzila... i miala miec juz cesrake, bo brzuszek byl na swoim miejscu a dzidzia sie nie przekrecila...
Zanim wszystko przygotowali, to dziadzia sie przekrecila, brzuszek automatycznie opadl i mala w 20 min znalazla sie na swiecie cala i zdrowa... Naprawde:)

U mnie dalej problem ze spaniem mała o północy zasnęła o 4 się obudziła zjadła obrzygała mnie i poszła spać i później pobudka o 8 ... za to jak wstaje to do 12 tylko na jedzenie i idzie spać więc do 12 sobie śpię :-p ale dzisiaj mnie wybudziła bo musiałam o 4 kąpiel brać i pościel czyścić bo wszystko zarzygane :dry: ...a teraz lecę w poszukiwaniu na allegro jakiegoś leżaczka bo jednak my małej kupujemy a od rodziców zażyczyliśmy sobie mleko i pieluchy :-p a siostra matę kupiła :-)

SHEEPPY - no ja właśnie tak zrobiłam ... i przez chwile działało a teraz znowu nie działa :dry:

BLACK - a to już trochę dalej :-p a jakie imię dla córeczki planujesz ?:-)

MADZIK - ja mam to samo... z tym zasypianiem :dry: w ogóle nie śpi prawie i zasypia dopiero koło północy ... i jakaś taka nerwowa się zrobiła ale mi na szczęście nie płacze :-p jedynie przy zasypianiu marudzi ale płakać nie płacze :-)

KRYSTYNKA - spokojnie jak mała jest już ustawiona to może po prostu nie zauważyłaś że ten brzuch opadł ... mi w sumie też dużo nie opadł przynajmniej tego nikt nie zauważył :-p

femme fatal ja też ostatnio miałam problem z ulewaniem. Za poradą Basi zmieniłam smoczek na mniejszy (tzn z mniejszą dziurką) i za poradą teścia zaczęłam dawać mniej mleczka Adasiowi (zamiast 240ml to 200ml) no i jest lepiej. No i po jedzeniu oczywiście obowiązkowo odbeknięcie. Nie powiem bo wczoraj jak wypił na wieczór mleczko to tylko raz mu się odbiło i to słabo i po 30min ulał mocno, ale tak to się ostatnio nie zdarzało.

EWI44 współczuję tych problemów. No i tego że nie ma nawet kto Ci pomóc żebyś mogła wyjśc na spacer. A wiem że siedzenie w domu dobija..

reklama
Black nie martw się na zapas. Brzuch może i w ostatniej chwili się opuścić. Ja obydwie moje ciążę przenosiłam i w żadnej aż do samego końca nie opuszczał się brzuch. A kiedy byłaś ostatnio na usg? Jaki stopień dojrzałości łożyska miałaś?
FEMME DOPIERO zauważyłam że masz śliczne zdjęcia w podpisie. Normalnie słodziuchne.

Do góry