reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej..wczoraj miałam wizyte u lekarza...wyniki mam wporządku:) powiedział tylko że mam troszke twardy brzuch i chciałby żebym jeszcze z dwa tygodnie ponosiła małą ... muszę się oszczędzać ...troszke mnie nastraszył... ale zaczął mi się 36 tydzień ciąży wiec nawet w najgorszym przypadku jakbym urodziła to chyba będzie wszystko ok?? co o tym myślicie troszke się boję
icon_sad.gif
Życzę miłego dnia

reklama
natalka90 ja też jestem rocznik '90 ;-) jak przygotowania do powitania dzidziusia ? :-)

BlackWizard gratuluję ząbków:tak: Julka bardzo marudzi? Bardzo przeszkadzają jej te ząbki? Dzielny mąż ! :tak:;-)

pola997 ładna pogoda u Was? zazdroszczę.. u nas od rana leje deszcz :baffled: aż żal, bo nie ma jak wyjść z małą na spacerek

kamusia185 to dobrze, że wyniki w porządku, najlepiej by było gdybyś chociaż ten tydzień jeszcze wytrzymała skoro teraz jest 36 tydzień, ale pewnie z dzieckiem byłoby wszystko ok już teraz.

U nas dzisiaj była położna :-) okazało się, że Zuzia za dużo przytyła!! A ja bałam się czy w ogóle jej waga wzrosła. Przez to ulewanie myślałam, że nie przybrała nic. Mała za dużo je, tylko teraz jak ją odzwyczaić od takiego jedzenia, skoro płacze i domaga się piersi :-p Co do ulewania to jeśli nie przejdzie muszę kupić mleczko i karmić ją 30ml przed jedzeniem z piersi, żeby zagęścić jej ten pokarm w brzuszku :-) Muszę też kupić jakieś granulki, żebym miała więcej mleczka :tak::tak:

Moja ślicznotka :cool2:
Zobacz załącznik 137055

anetka jak juz pisalam, moja lucja na poczatku tez za duzo jadla i ulewala strasznie....zaczelam robic dluzsze przerwy miedzy jedzeniami i bylo ok....moze u ciebie malenstwo nie tyle chce piersi co poprostu potrzebuje bliskosci? sproboj robic przerwy pomiedzy karmieniami jakies 2,5-3 godziny a jak bedzie plakala w miedzyczasie to poprostu poprzytulaj. Moze to o to chodzi. Mi to sie wydawalo abstrakcja takie przerwy takiemu maluchowi robic ale jak sprobowalam to problem sie zakonczyl... dla mnie to byl wiekszy problem niz dla niej :)

KingaMZ przytulam małą :-) położna dzisiaj powiedziała, żebym karmiła ją częściej ale za to krócej, więc już sama nie wiem :-p

A tak w ogóle to moja Zuzia była dzisiaj w nocy Aniołkiem!! :-D Jak zasnęła po 20 to obudziła się dopiero po 5 ! :-):tak:;-) no i w końcu się wyspałam :laugh2:

witajcie:-)
ojejku myślałam, że się nie doczytam!!:szok: ale nadrobiłam i wiem co się dzieje:-pno ale mam za swoje bo tyle dni mnie nie było:eek: znów będę pisać monolog no ale....
na początek chciałam wam złożyć spóźnione ale szczere życzonka z okazji DNIA MATKI-wszystkiego najlepszego, uśmiechu na twarzach, duuuużo miłości i pociechy z dzieciaków:-)
nie było mnie tyle czasu bo w sobote i niedziele swiętowaliśmy naszą pierwszą rocznicę:tak: boże jak ten czas leci!! już roczek jesteśmy ze sobą!!:szok: no a wczoraj to ja obchodziłam swoje 19 urodzinki:rofl2: stara już jestem:-D i muszę się pochwalić wam, że od mojego W dostałąm piękny pierścionek!! ale mnie zaskoczył:zawstydzona/y: taki monolog mi wyłożył, że aż się popłakałąm....eh Ci faceci. może mi któraś dobra kobitka powiedzieć jak tu do postów wstawia się zdjęcia?? bo nie mogę tego załapać....:baffled:
madzia90 co się z Tobą dzieje??
EWI44 korzystaj z przepisu. jeśli chce któraś z Was to mam jeszcze fajne i proste przepisy na keksa czy murzynka:tak: jak będe mieć czas to opublikuje ibiecaną sałatkę z kurczaka:-p co u Ciebie?? jak dzieciaczki??
Maagda ale ta Twoja mała jest śliczna!! strasznie podobna do tatusia;-) oj będą się za nią uganiać chłopcy:-)
Lena_no ładne imię dla synusia wybraliście:tak: jak się czujesz??
Makunga witam serdecznie;-) też znam kilka parek, które nie mają dzieciaczków, a bardzo chciałyby je mieć....żal takich ludzi. jedni pragną, a drudzy zostawiają na śmietnikach....i gdzie tu sprawiedliwość??:-(
umi2 a co ten Twój maluszek ma rude włoski:confused: napisz jakie wyniki moczu ma i co z nereczkami... a jak te Twoje matury?? jak się czujesz??
KingaAruś witam. masz rację, że się nie wstydzisz. brzuszek to nie powód do wstydu tylko do radości:tak: Dawidek - ładnie
mamaola zapewniem, ze ciasto pycha:) napewno jakoś rok przecierpicie jeszcze z teściami. a TV faaajny. życzę powodzenia z oduczaniem Darusia od smoczka:tak:
lenka87 i jak się czujesz?? co z Tymi skurczami??
karolcia22 witaj. Gratuluje synusia Łukaszka:tak: i przykro mi z powodu straty jednej dzidzi....Aniołek zawsze będzie z Tobą
[*]
Asiowo nio to brzusiu rośnie:tak: ale pewnie jeszcze nic nie widać;-) a jak z mdłościami??
BlackWizard to dobrze, że znalazłaś sposób na mdłości:tak: Juleczka śliczna dziewuszka:-) i widać, że smakują jej zabaweczki. gratuluje nowych ząbeczków. oby tak dalej. a mąż dzielny. jednak nie doceniamy tych naszych panów:tak:
Layla współczuje jak masz problem z kolkami.....ale dziewczyny dobrze radzą z tą herbatką...mówie o tym bo mam małą chrześcine i ona też tak miała....a jak się czujesz Ty i mały?? a co do tych wymiotów to uważajcie o dużo pijcie bo ja też tak miałam i znalazłam się pod kroplówkami z powodu odwodnienia:-(
Olena262 widzę, że jednak nastawiłaś się na fasoleczkę....skoro jej tak pragniesz to może jekieś staranka zaczniecie??:-p
panistepelek prezęty fajooowe:tak: małą musi się cieszyć. ładna ta Twoja kruszynka. pocieszna taka:-)
pola997 widzę, że panieńskie udane. a kiedyś masz ślub?? bo tego to nigdzie doczytać się nie mogłam:confused: ja też nie zabardzo lubie techno....
KingaMZ Łucja wymagająca jest. moja chrześnica też nie toleruje butrlki tylko z łyżeczki lub szklanki. taka męczarnia no ale cóż....
dorom5 ale Alanuś śliczny jest. a to drugie zdjęcie jest prześliczne:tak: też chcętakiego!!:-p
Asheara jak się czujesz??
natalka90 witaj. gratuluje dzidzi. cjłopczyk, czy dziewczynka?? napisz coś o sobie. ja też jestem z rocznika 90, ale nie mam dzidzi:-(
rudzia789 Ciebie również serdecznie witam. napisz coś o sobie
kolia dobrze, że już się nie kłócisz z chłopakiem. a z mamą napewno dojdziesz do porozumienia:tak:
kamusia185 odpoczywaj skoro lekarz tak kazał:tak:
anetka551 a tak się martwiłaś, że mała nie bedzie przybierać na wadze, a tu masz:) mała kluseczka bedzie:p a tak wogóle to śliczna jest Zusia. na zdjęciu to taka kruszynka się wydaje!!

Ostatnia edycja:
Idę jutro do gina, więc zobaczymy. Mam nadzieję, że już usłyszę serduszko. Boję się trochę, ale ostatnio była poprawa, ciągle biorę tabletki, wstrzemięźliwość od współżycia wprowadziliśmy w życie, mąż daje mi odpocząć. Jestem dobrej myśli, mdłości są jakby mniej uporczywe, mam nadzieję, że już niedługo przejdą. Czasem nawet jestem pełna energii i coraz rzadziej mam dni, że moglabym ciągle spać. ;-)

domikcw gratuluję rocznicy, oby więcej ich było ;-) i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :tak: no martwiłam się, ale widzę, że już nie mam o co :) dziękuję ;* bo w sumie jest mała.. 3760g waży :-p ale za dużo przybrała w ostatnim czasie ;-)

reklama
layla - Mi położna powiedziała, że produkty mleczne można jeść ale nie za często, czyli jak zjesz raz czy dwa razy w tygodniu np. jogurt to nie powinno się nic stać. Tylko oczywiście obserwuj Dziecko. Przecież mama karmiąca piersią też potrzebuje np. wapnia.

Black - Gratuluję kolejnych ząbków.

mamaola - Ja próbuję przynajmniej raz dziennie zajrzeć tu. Takto to albo coś sprzątam jak córcia śpi albo zdjęciami się zajmuję.

natalka90 - Witaj na forum. Z tego co wyczytałam spodziewasz się dziewczynki. Imie już wybrane?

kamusia - Myslę, że gdybys już urodziła to z Dzidzią byłoby wszystko ok, ale zawsze warto trochę poleżec i opóźnić ten moment.

rudzia789 - Ciebie również witam na forum. Pisz jak najczęściej.

domikcw - Spóźnione ale szczere życzenia z okazji urodzin. Wszystkiego dobrego. no i pochwal się Nam tym pierścionkiem.

Pisałyście o jedzonku ze słoiczków. Niby to wszystko jest sprawdzane, badane, super zdrowe ale wiem, że np. od pewnej rodziny mojego męża co mają sad jedna z tych firm od słoiczków skupowała jabłka i nie wybierali tych najładniejszych i wogóle tylko wszystkie pokolei, bez sprawdzania, nawet spady.
Ja sama też oczywiście kupuję też trochę takiego jedzonka ale sama też gotuję.

Ostatnia edycja:
Do góry