reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola - Ja z córcią czasem wychodze na chwilę na dwór koo 10 a potem po obiedzie czyli 14-15 tyle, że przebywamy jak najwięcej na cieniu (np. w piaskowni która jest pod drzewkiem, czy spacerujemy ale daszek w wózku jest rozłozony, pozatym ma też rozłozony namiot a w nim zabawki), a jak mi się chce to i pod wieczór siedzimy jeszcze na dworzu.

matosia - Oczywiście metoda małych kroczków jest stosowana. Przed włożeniem najpier chlapała sobie rączką w brodziku, potem postawiłam ją, zabawkamizajełam i potem posadziłam no i był ryk. Ale próbowac będę.

moniSkaBe - Jak nie chcesz orkiestry to pomyśl chociaż o jakiejś wieży i fajnych płytkach, bo nawet podczas takiego obiadu fajnie będzie posłuchac sobie np. Disco polo
Jesli chodzi o seks to można chyba, że lekarz zabroni.
A opalanie raczej nie wskazane.

umi - Ja niedawno poszłam do tagigo jednego sklepu chemicznego i chciałam coś do dywanów tylko niedorgiego i babka dała mi niby jakiś zwykły nieformowy płyn za niecałe 10 zł i tez dobrze się wwszystko wypiera.

Ostatnia edycja:
reklama
agus widze, ze masz podobnie do mnie ): ja tez nie wyobrazam sobei nie zatanczyc na wlasnym weselu, trzeba sie wybawic obowiazkowo :), jak tam masz juz sukienke? wogole jak tam wasze przygotowania ida? u nas stanelo na chwilke, ale doslownie na jeden weekend od pn dalej zabawa :p
moniSkaBe ja w zeszlym roku mialam cywilny, wlasciwie nic po nim nie chcialam bo mielismy miec koscielny w przyszlosci, slub mielismy na 12, pozniej wszyscy poszlismy do restauracji na obiad, po obiedzie pojechalismy do moich rodzicow (maja dom nad jeziorem) tam zjedlismy torta, wypilismy kawe,troche pogadalismy i rozjechalismy sie okolo 19 czy 20 :)
mamaola dzisiaj Tosia miala pierwsza kapiel pod prysznicem i bardzo jej sie spodobal :) a w sumie wyszlo przypadkiem bo mezus wyjechal a to on zawsze mala kapie w wanience, mi sie troszke nie chcialo bawic w napuszczanie wody wiec poprostu wykapalm ja pod prysznicem i jakos to zniosla :), wiesz moze faktycznie sproboj sie z nia wykapac :)

a oto moj 3 test. dla pewnosci :)
krecha jest juz mocno bordowa :)

2moq91k.jpg

Asiowo niby co widziałas w tym szpitalu? Wiesz co ja jeszcze znam gorsze szpitale. A w porównaniu do innych to na goduli jest luksus! No ale masz racje jak bedziesz mieszkała na swietochłowicach to lepiej jak tam bedziesz rodziła;-)

moniSkaBe gratuluje:) zostaw ten test na pamiatke ja do dzis mam mój:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bezsenna tak patrze na twój suwaczek i jestes juz dawno po terminie:-) nic sie nie dzieje? Bobasowi jakos nie spieszy sie wyjść na świat a pewnie chciałabys go juz tulic:tak: Życze ci powodzenia przy porodzie i oby dzidzia była duza i zdrowiutka a ty szczesliwa:*****

samasamotna Dlaczego on cie zostawił? Powiedział ci cos konkretnego? A jego rodzice nie interesują sie tobą? Boże jak facet moze zostawic dziewczyne w ciąży?! Naprawde smarkacz i tyle... Ale nie martw sie znajdziesz pewnie innego ojca dla dziecka;* A on bedzie później żałował. andzioszka Ale słodziutka ta malutka naprawde:)ile godzin rodziłas? Straszne przeżycie ten poród prawda? A te skurcze...:/ Nie chce nawet tego sobie przypominac:p To dobrze że karmisz piersią:) Bo ja przestałam bo mój synek sie nie najadał bo urodził sie bardzo duży 4,5 kg i 62 cm i potrzebował troche wiecej pokarmu. A jak bym juz na chama chciała go tą piersią nakarmic to musiałabym chyba 2 godziny z nim siedziec zeby sobie cyckał tego cycusia:) wiec przeżuciłam sie na mleko bo nie było sensu miałam mało pokarmu a piłam różne herbatki i nie pomogło. Wiec karm malutką jak najdłużej bo zaoszczedzisz na pieniądzach a przede wszystkim malutka bedzie zdrowa:)ja sie bałam wziąść mojego synka na rączki poprostu on był taki malutki i bałam sie że go źle chwyce i zrobie mu krzywde ale raz go tylko wziołam i cały lęk mi odszedł:)Malutka śpi w nocy? O jeju nie moge przestac patrzec na twoją córeczke:) noworodki są takie śliczne i kochane:* ucałuj malutka :*****

tak, ten zachowam, bo jest fajnie widoczna krecha :)

daiewczyny dzieki za Wasze opinie.
chcemy zeby to wygladalo mniej wiecej tak:
najpierw slub w kosciele, pozniej wszyscy jedziemy na sale, tam beda przygotowane ciasta, picie, slodycze, owoce. Po rozsadzeniu gosci bedzie obiad z dwoch dań. Po obiedzie podamy kawke , herbatke siedziemy pijemy. W tle bedzie muzyka. Muzyka - Karola kolega ma zespol disco polo, zobaczymy moze on by sam wpadl jezeli ma wolne terminy i poprostu puszczal jakas dobra muzyczke z plyt? albo sam bedzie spiewal.. zobaczymy.
Goscie pojedza, ten co bedzie mial ochote, napije sie alkoholu, posiedza 5-6 godzin i do domu. Tylko bede chciala zeby slub byl jak najwczesniej, zeby poprostu te 5-6 godzin nie wypadlo do 24 .

:)

moniSkaBe hmm no to moze poczta pantoflowa roznies po rodzinie, ze chcecie, zeby wszystko trwalo krotko, powiedz mamie i tesciowej, one opdadza dalej :) pozniej ciotka ciotce itd. taka poczta pantoflowa zdala egzamin u mojej siostry, gdy zamiast kwiatow chcieli lotka :)

reklama
matosia i co , trafili cos ? :-)

monis jak pojdziesz do lekarza to sie spytasz , narazie ja bym nie brala lekarstw :no:
a ten plan to dobry :tak: tylko tak jak pisalam na zaproszeniach napisz ze impreza bedzie trwala do 20 czy tam do 21 i po klopocie ;-)

Do góry