reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Kasiuch była jakiś czas temu i znowu zniknęła na pewno ma teraz mnóstwo zajęć przy maluszku :) a o ixi sie martwię bo eska jej wysłałam i cisza:(

a powiedzcie mi powiedz jakie papiery są potrzebne żeby w Anglii legalnie pracować i dostawać świadczenia na dzieci? bo koleżanka pytała
potrzebny jest nin czyli polski odpowiednik nipu, no i trzeba byc ubezpieczonym, zeby dostawac benefity na pewno bedzie potrzebny akt ur., zaswiadczenie ile sie zarabia, niech wpisze sobie w google to na pewno znajdzie mnostwo informacji, bo my to wlasnie wszystko z neta wiemy, jest pelno stron m.in. mojawyspa.co.uk

a ja robie pizze:D

niunia17 witaj
wybacz jak dla mnie to wszystko co piszesz brzmi bardzo nie dojrzale...wiem wiem że pragniesz mieć dziecko,piszesz że jesteś gotowa itd.ale uwierz mi że posiadanie dziecka,wychowanie i odpowiedzialność to nie jest zabawa z laleczką.
Tu trzeba spojrzeć bardzoooo w przyszłość i dostrzec najpierw czy będziesz wstanie zapewnić dziecku dobre życie.
Piszesz że zawodówkę masz skończoną i koniec ze szkołą,żeby nie było nie krytykuję absolutnie osób po zawodówce bo sama mam tylko maturę ale niestety w Polsce są teraz ciężkie czasy i ciężko będzie Ci/Wam utrzymać dziecko.Może pomyśl aby zrobić maturę to zawsze stopień więcej i większe możliwości na znalezienie lepszej pracy.
Przepraszam że spytam ale czy Ty masz chociaż stałą pracę?
Masz kawałek swojego konta gdzie będziesz mogła wychowywać dziecko?
I w takim razie jakie masz plany na przyszłość skoro w wieku 18 lat chcesz zajść w ciąży?

Witam także pozostałe dziewczyny:)

Ostatnia edycja:
niunia17 - Nie wiesz nawet kiedy należy się macierzyński a chcesz się decydować na dziecko. Zupełnie nie neguję tego, rzeczywiście możesz pragnąc być już matką, i tak bywa ale nie chce Cię urazić, po tym co piszesz bardzo łatwo jest wywnioskować, że zupełnie jeszcze do tego nie dojrzałaś...

jak ma sie prace, tez radzilabym najpierw troche popracowac, i moze troche odlozyc, z tym nie ma sie co spiszyc, uwierz, no chyba ze spicie na forsie...

oszczędności to kolejna sprawa...bo wyprawka dla dziecka kosztuje kupę kasy a przecież trzeba zapewnić dziecku wszystko czego będzie potrzebowało nie mówiąc już o swoich potrzebach,chorobach,kupnie leków itd.to trudne uwierz mi.

reklama
niunia17 witaj
wybacz jak dla mnie to wszystko co piszesz brzmi bardzo nie dojrzale...wiem wiem że pragniesz mieć dziecko,piszesz że jesteś gotowa itd.ale uwierz mi że posiadanie dziecka,wychowanie i odpowiedzialność to nie jest zabawa z laleczką.
Tu trzeba spojrzeć bardzoooo w przyszłość i dostrzec najpierw czy będziesz wstanie zapewnić dziecku dobre życie.
Piszesz że zawodówkę masz skończoną i koniec ze szkołą,żeby nie było nie krytykuję absolutnie osób po zawodówce bo sama mam tylko maturę ale niestety w Polsce są teraz ciężkie czasy i ciężko będzie Ci/Wam utrzymać dziecko.Może pomyśl aby zrobić maturę to zawsze stopień więcej i większe możliwości na znalezienie lepszej pracy.
Przepraszam że spytam ale czy Ty masz chociaż stałą pracę?
Masz kawałek swojego konta gdzie będziesz mogła wychowywać dziecko?
I w takim razie jakie masz plany na przyszłość skoro w wieku 18 lat chcesz zajść w ciąży?

Witam także pozostałe dziewczyny:)
Witam, ciebie bardzo. Czytając to co napisałaś chcialabym wiele napisac.. Moze To co napisałam nie za specialnie wygląda.. 18 lat od roku sie stara o dziecko... Ale nie wiem w jaki normalny sposob mam to wytlumaczyc. Mieszkanie mam, z Chłopakiem. Zamierzamy się pobrać za rok.. W rodzinie mam pomoc.! i to wielką. A jezeli chodzi o szkolę To nigdy nie lubiałam się uczyć. I do tego wniosku doszłam, że skończę szkołę zawodową i chcę zacząc swoje własne zycie. Gdyż moje życie nie było za ciekawe.. Nie było Miłości... chcialabym przekazac moje uczucia Dziecku.

Do góry