reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
Trochę zaniepokoił mnie wynik tych siatek centylowych. Dwa wyniki bardzo się od siebie różnią.
Wychodzi że waga jest na 25 centylu, a wzrost na 75 :confused:. Nie za duża rozbieżność . Młody waży 6670 i 68 cm :-).
Wygląda bardzo zdrowo,ma pucki na policzkach :-):-):-).
Takie siatki tylko mętlik w głowie robią,moim zdaniem :-).

ja też nie bardzo umiem je zinterpretować, Ninie wychodzi waga - 97, a wzrost dużo ponad wszystkimi tymi zielonymi krechami......już sama nie wiem co myśleć :-) ale nie sugeruję się, bo i po co :-) dziecko zdrowe i silne więc co mi tam jakieś siatki :-)

Ja tez sprawdzalam i zarejestrowalam sie u nich na stronie wpisalam wszystkie dane od narodzi po dzis i wyszlo mi ze moja Laurunia jest caly czas blisko tej najgrubszej lini (ok 50) i doczytalam sie ze to najlepszy wynik.Moze i wy sprobujcie!!

kiedyś niebyło żadnych siatek i dzieciaczki były silne i zdrowe uważam że to głupi wymysł cieszmy sie zdrowiem naszych pociech a niezamartwiajmy jakimiś bzdetami :-)

Drogie dziewczynki. Z tymi siatkami wg mnie to jest tak: jeżeli wzrost jest wysoko w siatce centylowej a waga nisko albo waga wysoko a wzrost nisko to trzeba się martwić bo albo w 1 przypadku dziecko za malutko waży albo w 2 przypadku dziecko ma nadwagę. Jeżeli oba wyniki na siatkach centylowych idą mniej więcej równo to jest w porządku :-D Mój Fifulec jest duży i ciężki i bardzo się z tego cieszę :-D (no chyba że muszę go nosić :-D)

jakie deserki jedza wasze maluchy?mój jje tylko bananowy jogurt lub banan z ciasteczkiem,innymi pluje (sloiczki laduja w koszu)

u mnie są świeże owoce - banany i jabłka, ale zamierzamy wprowadzić inne - brzoskwinie, białe winogrono... hmm, czas pokaże ;-)

reklama
Ja od tygodnia wprowadzam jabłuszko i mały juz bardzo ładnie i chętnie je. Próbowałam dac swieże jabłuszko to płakał i normalnie mu humor popsułam tym jabłkiem tak wiec zostaja tylko sloiczki.:confused:

Do góry